aldo pisze:moj pojazd jest czysto prywatny wiec na fakturkach mi nie zalezy. a bandytom prawie 5 zl , za litr placic zamiaru nie mam
w koncu zyjemy w kraju dobrobytu....
Moderator: Kosiarz
aldo pisze:moj pojazd jest czysto prywatny wiec na fakturkach mi nie zalezy. a bandytom prawie 5 zl , za litr placic zamiaru nie mam
DamnIt! pisze:Wydaje mi się, że biodiesel ma lepsze właściwości smarne niż zwykły ON. Potwierdzeniem tego wydaje się być nieco spokojniejszy klekot silnika na BIO.
dlatego BIO z Bliskiej to dość dobra opcja jeśli chodzi o FVpolaff pisze:aldo pisze:u nas banka 3 litrowa kosztuje 9.30 zl wiec za litr wychodzi 3.1 zl . mysle ze sie oplaca
to zdecydowanie tak. ja mam pokraka na firmę jako ciężąrówkę więc dla mnie to inna bajka bo faktury na to nie wezmę....
Na to też liczę. Ciekawe jak z klekotem na wyższych obrotach.DamnIt! pisze:Wydaje mi się, że biodiesel ma lepsze właściwości smarne niż zwykły ON. Potwierdzeniem tego wydaje się być nieco spokojniejszy klekot silnika na BIO.
ipolo pisze:Na to też liczę. Ciekawe jak z klekotem na wyższych obrotach.DamnIt! pisze:Wydaje mi się, że biodiesel ma lepsze właściwości smarne niż zwykły ON. Potwierdzeniem tego wydaje się być nieco spokojniejszy klekot silnika na BIO.
następne tankowanie na bliskiej. Będę tankował to bio (czasem zaleje ON)
Tylko w zimę (ujemne temp.) przerzucić się ON?
to koszty idą w górę bo filtr swoje kosztuje.Murzyn pisze:Wlasnie - czego nie dodale. Po 2gim pelnym baku BIO koniecznie trzeba wymienic filtr paliwa. Bio ma lepsze wlasciwosci czyszczace nic ON i caly syf zbiera sie w filtrze
20zł?? 30zł?? Koszt jeden na wiele baków a i tak będzie jeszcze oszczędność przy zatankowaniu jednego baku...freebike pisze:to koszty idą w górę bo filtr swoje kosztuje.Murzyn pisze:Wlasnie - czego nie dodale. Po 2gim pelnym baku BIO koniecznie trzeba wymienic filtr paliwa. Bio ma lepsze wlasciwosci czyszczace nic ON i caly syf zbiera sie w filtrze
tym bardziej, że jak się syfy z baku wypłuczą to już nie będzie trzeba filtra wymieniać.Browning pisze:20zł?? 30zł?? Koszt jeden na wiele baków a i tak będzie jeszcze oszczędność przy zatankowaniu jednego baku...freebike pisze:to koszty idą w górę bo filtr swoje kosztuje.Murzyn pisze:Wlasnie - czego nie dodale. Po 2gim pelnym baku BIO koniecznie trzeba wymienic filtr paliwa. Bio ma lepsze wlasciwosci czyszczace nic ON i caly syf zbiera sie w filtrze
wystarczy zastosowac zewnetrzny filterek za 2 zl i o wymianie wlasciwego filtra mozna zapomniec wlasciwie na zawsze.freebike pisze:to koszty idą w górę bo filtr swoje kosztuje.Murzyn pisze:Wlasnie - czego nie dodale. Po 2gim pelnym baku BIO koniecznie trzeba wymienic filtr paliwa. Bio ma lepsze wlasciwosci czyszczace nic ON i caly syf zbiera sie w filtrze
ja nic nie stosuje sporo jeżdżę, zdecydowanie wiecej po czarnym ale jeżdżę i nic się nie dzieje. Żadne filtry mnie nie doświadczyły ani nic. Jedyna przypadłość wyciek gdzieś przy baku (komponenty czyszczące dały o sobie znać), ale to mały problem biorąc pod uwagę różnicę w kosztach.RL_LOL pisze:wystarczy zastosowac zewnetrzny filterek za 2 zl i o wymianie wlasciwego filtra mozna zapomniec wlasciwie na zawsze.freebike pisze:to koszty idą w górę bo filtr swoje kosztuje.Murzyn pisze:Wlasnie - czego nie dodale. Po 2gim pelnym baku BIO koniecznie trzeba wymienic filtr paliwa. Bio ma lepsze wlasciwosci czyszczace nic ON i caly syf zbiera sie w filtrze
ja tak mam i wymieniam ow filterek raz na pol roku a z filtra wlasciwego spuszczam czasem wode.
http://allegro.pl/item1091228308_filtr_ ... iesel.html
Lukas szacun najlepsza puentalukas 78 pisze:stać na konia stać na owies
rozszczelniona pompa i szlam to efekt właściwości płuczących i myjących dodatków w bio.bzibziak pisze:W202 250DT (ostatni nie CDI) na bio chodził nieźle, tyle, że po dłuższym czasie rozszczelniła się pompa - poszły o ringi. No i bio zostawia dziwny szlam w filtrze (a może ściąga z całego układu).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość