Włączona kontrolka
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
Włączona kontrolka
Dzień Dobry,
niedawno kupiłem Pajero 2,5 TD GLS rok 1995 - niestety bez instrukcji obsługi. Wczoraj zapaliła mi się kontrolka w kolorze pomarańczowym z taką płaską kuwetą... no i bez instrukcji nic nie wiem. Nie jest to poziom oleju w silniku, bo ten jest prawidłowy, może ktoś z kolegów wie co oznacza ta kontrolka?
Kontrolka ta znajduje się na prędkościomierzu po prawej skrajnej stronie na dole.
Byłbym wdzięczny za odpowiedź.
JerryJ
niedawno kupiłem Pajero 2,5 TD GLS rok 1995 - niestety bez instrukcji obsługi. Wczoraj zapaliła mi się kontrolka w kolorze pomarańczowym z taką płaską kuwetą... no i bez instrukcji nic nie wiem. Nie jest to poziom oleju w silniku, bo ten jest prawidłowy, może ktoś z kolegów wie co oznacza ta kontrolka?
Kontrolka ta znajduje się na prędkościomierzu po prawej skrajnej stronie na dole.
Byłbym wdzięczny za odpowiedź.
JerryJ
JerryJ
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
więc nic prostrzego jak dolac płynu do zbiorniczka i zobacz czy kontrolka zgaśnieJerzy Jeczeń pisze:Prawdopodobnie będzie to kwestia zbyt małego poziomu płynu hamulcowego. Teraz będę miał do rozwiązania zagadkę : czy to skutek naturalnego zużywania się elementów ciernych hamulców, czy nieszczelność układu ?
GG 3597101 tel. 602-673-905
-
- jestem tu nowy...
- Jomy
- jestem tu nowy...
oooooooooooo Jerry witaj nowy kolego na naszym małym podwórku
normalnie gremium terenówek rośnie w siłe hehehe Proponuje sie spotkać na tym "Orlenie"
i osobiście oblukać w/w kontrolke albo strzel fotke np telefonem, wyslij mi na meila a ja tu umieszcze na forum bo sie naumiałem ostatnio. Do zobaczenia na naszych kochanych wyj..nych dziurach wałbrzyskich albo poza nimi 

Ekipa 4x4 Karkonosze
Misiu 2.6 L na simexas
Misiu 2.6 L na simexas
-
- jestem tu nowy...
Okazało się, że kontrolka ta informuje o stanie ................ płynu do spryskiwaczy reflektorów
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Naprowadził mnie na to jeden z kolegów, który przerabiał podobną historię w innym aucie japońskim.
Z wielką chęcią spotkam się z kolegami mającymi doświadczenie w jeździe terenowej jak tylko założę odpowiednie opony, bo na razie mam szosowe i zjazd na śnieg czy błoto, oznacza bankowo holowanie

Naprowadził mnie na to jeden z kolegów, który przerabiał podobną historię w innym aucie japońskim.
Z wielką chęcią spotkam się z kolegami mającymi doświadczenie w jeździe terenowej jak tylko założę odpowiednie opony, bo na razie mam szosowe i zjazd na śnieg czy błoto, oznacza bankowo holowanie

JerryJ
- Jomy
- jestem tu nowy...
Booboo napisał:
bo wymienie juz wszystko co można w syfie i wtedy naprawie se wreszcie tylną wycieraczke
pisze tak bo nowy sworzeń w sobote zapodałem ten co mi "urwałeś"
na H6 , dzis przyszły nowe używane sprzegiełka a za tydzien bedą jeszcze drązki i folia .
ja już niedługo bede miał tylko takie problemy@ Jomy - chcielibyśmy mieć takie problemy, co?

Ekipa 4x4 Karkonosze
Misiu 2.6 L na simexas
Misiu 2.6 L na simexas
Ja urwałemJomy pisze:Booboo napisał:ja już niedługo bede miał tylko takie problemy@ Jomy - chcielibyśmy mieć takie problemy, co?bo wymienie juz wszystko co można w syfie i wtedy naprawie se wreszcie tylną wycieraczke
pisze tak bo nowy sworzeń w sobote zapodałem ten co mi "urwałeś"
na H6 , dzis przyszły nowe używane sprzegiełka a za tydzien bedą jeszcze drązki i folia .

Sam siem wyślizgnął