Czy ktoś oglądał tego Miśka?
Moderator: Kosiarz
-
Re: Czy ktoś oglądał tego Miśka?
widzialem tego ostatniego, ale boje sie słowa OKAZJA
naogół to okazja dla sprzedajacego....

Pajero 92 2,5 TD 

Jest to pierwsze pajero z kierownicą po właściwej stronie i climatronic'iem. Do dzisiaj żyłem w przekonaniu, że 100% na europę było z manualną klimą.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
-
-
Jest tak jak z Galloperami.Kabal pisze:Jest to pierwsze pajero z kierownicą po właściwej stronie i climatronic'iem. Do dzisiaj żyłem w przekonaniu, że 100% na europę było z manualną klimą.
Najbardziej wypasione wersje były w dwóch kolorach - dlaczego nigdy się nie doszukałem a z kolorowych folderków też coś ciężko wywnioskować. Najwięcej ich poszło do Rosji - przynajmniej Galloperów.
I tak, Galloper w Rosji bardzo często nie ma tylnych świateł w zderzaku, malowany jest na dwa kolory i właśnie mają najczęściej klimatroniki plus jeszcze dodatkowe ogrzewanie w bagażniku. O innych wzorach tapicerek i wyprofilowaniu siedzeń czy kilku wersjach stosowanych liczników wspominać chyba nie warto

Z tego co patrzę po Rosyjskich stronach z Pajero jest tak samo. Są w dwóch kolorach, mają klimatroniki z przodu i często z tyłu, duże szyberdachy choć w Polsce też ich opór, i często nie mają lamp w zderzakach z tyłu.
Oglądał ktoś to Montero? Zastanawiam się, czy nie pojechać w sobotę?
http://olx.pl/oferta/mitsubishi-montero ... 7saSl.html
- alibia1112
Ze zdjęć na szybko wygląda dobrze.pan-banan pisze:Oglądał ktoś to Montero? Zastanawiam się, czy nie pojechać w sobotę?
Trzeba pojechać z młotkiem na poszukiwanie ramy

CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
Na fotelu kierowcy jest pokrowiec lub zmieniona tapicerka, być może jest przetarty. Dźwignie biegów i reduktora są odwrotnie (?) jak w angolu (?). W nadkolach widać rudą. Ciekawe jak rama skoro nadkola są rude...
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Tak jest dokładnie w automatach i jest ok.jradek pisze:Dźwignie biegów i reduktora są odwrotnie (?) jak w angolu (?)
Ten egzemplarz z ogłoszenia jest sprowadzony zza Wielkiej Wody. I tutaj widać potencjalne problemy: (na 99,9%) przednie lampy bez homologacji, brak postojówek-obrysówek, brak tylnego przeciwmgielnego, brak kierunków w przednich błotnikach.. i pewnie jeszcze trochę innych rzeczy charakterystycznych dla aut na rynek amerykański. W takim stanie jak jest na zdjęciach nie powinien raczej (legalnie) przejść polskiego przeglądu.
PII V23 6G72
Auto jest w Polsce od 2010 roku i z portalu https://historiapojazdu.gov.pl/ wynika, że przeglądy ma normalnie robione co roku 
Fotel kierowcy był obszyty od strony drzwi. Sprawdziłem też historię w USA i wygląda nieźle. Koleś zarzeka się, że rdzy na dole nie ma, a to co widać w nadkolu to błoto, bo akurat taki czerwony szuter ma na drodze.
Zobaczymy. W piątek chcę pojechać

Fotel kierowcy był obszyty od strony drzwi. Sprawdziłem też historię w USA i wygląda nieźle. Koleś zarzeka się, że rdzy na dole nie ma, a to co widać w nadkolu to błoto, bo akurat taki czerwony szuter ma na drodze.
Zobaczymy. W piątek chcę pojechać

- madafakinges
- jestem tu nowy...
http://olx.pl/oferta/mitsubishi-pajero- ... 97db976f83
Co myślicie o tym miśku? Coś silnik mało spotykany...
Co myślicie o tym miśku? Coś silnik mało spotykany...
Śtyry na śtyry
Mała, nietypowa benzyna w terenówce?
1 Za mały moment do jazdy w terenie
2 Źródło nietypowych problemów
Co do samochodu, to cena nieadekwatna, za połowę to była by okazja. Mała kierownica do terenu? Spojler?
Nie podoba mi się
1 Za mały moment do jazdy w terenie
2 Źródło nietypowych problemów
Co do samochodu, to cena nieadekwatna, za połowę to była by okazja. Mała kierownica do terenu? Spojler?
Nie podoba mi się
2.6 to nie taki maly silnik. Co nie zmienia faktu ze w tym aucie jeszcze nie widzialem.
LJ 70
Za mały moment obrotowy przy niskich obrotach. W ogóle auto wygląda poza oponami jak nie do terenu. Cena na pewno nieadekwatna.
-
Bo to dla lansu auto, chromy spoilery z tylu itp.jradek pisze:Za mały moment obrotowy przy niskich obrotach. W ogóle auto wygląda poza oponami jak nie do terenu. Cena na pewno nieadekwatna.
Pajero 92 2,5 TD 

Radku imienniku a froty maja 2.0 i sie odpycha uaz 2.4 samiec 1.0 1.3 jesli przelozenia sa odpowiednie to nawet mniejsze silniki jada
LJ 70
Nadal uważam, że cena nieadekwatna.
-
-
To może być kolejna wersja, o której ktoś tam słyszał ale nikt nie widział. Tak jak wcześniej było z tym longiem.
2.6 podał że 125KM, o ile pamiętam w Pajero I miały one koło 105KM, w Pajero II 120KM - ale tylko w Japonii były oferowane (chyba) i to by pasowało bo i w zderzaku nie ma lamp - gdyby były mogłaby to być przekładka motoru właśnie z Pajero I. Raczej nie jest to też przekładka z anglika, takie wersje z tymi zderzakami są często w Rosji i chyba to będzie taka wersja.
PS: nie jestem w 100% pewien, ale taka wersja powinna być rejestrowana na 4 osoby - chyba że tylko tak robiono w Japonii i Rosji.
2.6 podał że 125KM, o ile pamiętam w Pajero I miały one koło 105KM, w Pajero II 120KM - ale tylko w Japonii były oferowane (chyba) i to by pasowało bo i w zderzaku nie ma lamp - gdyby były mogłaby to być przekładka motoru właśnie z Pajero I. Raczej nie jest to też przekładka z anglika, takie wersje z tymi zderzakami są często w Rosji i chyba to będzie taka wersja.
PS: nie jestem w 100% pewien, ale taka wersja powinna być rejestrowana na 4 osoby - chyba że tylko tak robiono w Japonii i Rosji.
-
-
No to by potwierdzało wersję z importem np. z Rosji. Tam na porządku dziennym jest to że jest klima, a brak elektryki szyb.qmulus pisze:Elektryke szyb to ma dorabiana chyba.
- madafakinges
- jestem tu nowy...
Odpuszczam za dużo niewiadomych. Uciekło mi sprzed nosa krótkie 3,5 v6... tak że chyba będzie patrol.
Śtyry na śtyry
- Lesnydziad
- jestem tu nowy...
Byłem, oglądałem, nie kupiłem.pan-banan pisze:Oglądał ktoś to Montero? Zastanawiam się, czy nie pojechać w sobotę?
Ech...
Nie widziałem jeszcze tak zniszczonego wnętrza w aucie... Już pal to sześć, skórę bym sobie wymienił, przeszył, nie wiem. Poprawił.
W każdym razie silnik i skrzynia pracują idealnie, ale cały tył auta, od lamp w górę (z wyłączeniem klapy) ulepiony ze szpachli. Miejscami miernik mi nie łapał i nie było to na szybie

Pomijam fakt konieczności wymiany wszystkich łączników zawieszenia, tarcz i opon na wczoraj, ale cóż. Jak się nie przewrócisz...
A właściciel chyba nieświadomy. Niech dalej żyje w spokoju duszy

Czy ktoś zna to auto? http://otomoto.pl/oferta/mitsubishi-paj ... e6b4ffa839
Na co warto zwrócić uwagę? Po czym poznać problemy z pompą paliwa, o której wspominacie winnych tematach?
Na co warto zwrócić uwagę? Po czym poznać problemy z pompą paliwa, o której wspominacie winnych tematach?
Tytus