pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
Moderator: Kosiarz
Re: pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
mozliwe ze w bmw tak jest ale w gallopie lepiej bylo bez tego gówna.
kiedys kupilem orginalna miedziana chlodnice z gallo1. byla o centymetr grubsza od tej z g2 plastikowo aluminiowej. po powrocie do kraju zalozylem ja. wyjechalem znow, i pod almaty zrozumialem czemu je wycofano. chlodnica wazy 12kg, do tego z 3 litry wody i mamy 15. urwala sie z mocowan i lezala se na belce poprzecznej. ale zanim sie ujebala nie zanotowalem poprawy chlodzenia. tam gdzie wczesniej auto se gotowalo, tak i na tej bylo.
pojechalem szybko na gielde i znalazlem chinska. byla o centymetr ciensza od org, wazyla kilo. balem sie ze bedzie lipa ale o dziwo chlodzila duzo lepiej od org.
teraz gdybym mial gall lub p2, to bym zalozyl chlodnice od sporta ktora nie jest mocowana na sztywno tylko siedzi luzno na poduszkach gumowych i nic sie nie oberwie.
kiedys kupilem orginalna miedziana chlodnice z gallo1. byla o centymetr grubsza od tej z g2 plastikowo aluminiowej. po powrocie do kraju zalozylem ja. wyjechalem znow, i pod almaty zrozumialem czemu je wycofano. chlodnica wazy 12kg, do tego z 3 litry wody i mamy 15. urwala sie z mocowan i lezala se na belce poprzecznej. ale zanim sie ujebala nie zanotowalem poprawy chlodzenia. tam gdzie wczesniej auto se gotowalo, tak i na tej bylo.
pojechalem szybko na gielde i znalazlem chinska. byla o centymetr ciensza od org, wazyla kilo. balem sie ze bedzie lipa ale o dziwo chlodzila duzo lepiej od org.
teraz gdybym mial gall lub p2, to bym zalozyl chlodnice od sporta ktora nie jest mocowana na sztywno tylko siedzi luzno na poduszkach gumowych i nic sie nie oberwie.
Nie siedzę na forum i NIE KORZYSTAM Z ŻADNEGO INNEGO NICKA
NIE PISAĆ DO MNIE PW
NIE PISAĆ DO MNIE PW
-
-
Gallopery chyba z automatem miały nieco grubsze chłodnice.
Tak mi się to gdzieś w oczy rzuciło choć w katalogach (intercars i innych) piszą że są takie same. Być może na różne rynki szły z grubszymi, nie wiem.
Tak mi się to gdzieś w oczy rzuciło choć w katalogach (intercars i innych) piszą że są takie same. Być może na różne rynki szły z grubszymi, nie wiem.
sprawdz se w epc ile numerow chlodnic bylo, chyba z 10.
ta chinska co kupilem byla do p2 i do automatu. musialem przespawac boczne mocowanie o kilka cm.
wyjscie do automatu uzylem jako podgrzewacz wody do mycia ale slabo to dzialalo.
ta chinska co kupilem byla do p2 i do automatu. musialem przespawac boczne mocowanie o kilka cm.
wyjscie do automatu uzylem jako podgrzewacz wody do mycia ale slabo to dzialalo.
Nie siedzę na forum i NIE KORZYSTAM Z ŻADNEGO INNEGO NICKA
NIE PISAĆ DO MNIE PW
NIE PISAĆ DO MNIE PW
Zmieniłem to cholerne wisko. Pojeździłem w upale i zostawiłem włączony silnik na jakieś 8 minut. Wisko się nie zapięło. Nie wiem o co chodzi, może nie było jeszcze tak ciepło?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
-
-
To nie działa zero-jedynkowo, wisko spina sztywnej w wraz ze zwiększającą się temperaturą jaka na nie pada.
Rano po nocy jak odpalisz i przygazujesz to przez kilka minut powinno być spięte dość sztywno (wyraźny szum powietrza), w miarę czasu będzie coraz luźniejsze ale jak dostanie temperatury znów będzie się spinało do momentu niemal na sztywno. Bo na sztywno nigdy nie będzie, chyba że uszkodzone.
U mnie teraz przy temperaturach w okolicach 30C i jeździe po mieście wisko jest dość mocno spięte cały czas, ale to też i wina działającej cały czas klimatyzacji.
Rano po nocy jak odpalisz i przygazujesz to przez kilka minut powinno być spięte dość sztywno (wyraźny szum powietrza), w miarę czasu będzie coraz luźniejsze ale jak dostanie temperatury znów będzie się spinało do momentu niemal na sztywno. Bo na sztywno nigdy nie będzie, chyba że uszkodzone.
U mnie teraz przy temperaturach w okolicach 30C i jeździe po mieście wisko jest dość mocno spięte cały czas, ale to też i wina działającej cały czas klimatyzacji.
-
- jestem tu nowy...
Panowie od czego jest rurka która jest pod tylnym lewym fotelem w krótkim pajero ii ? Taka teleskopowa z gumka na końcu ?
-
-
Do podnośnikasebo_runner pisze:Panowie od czego jest rurka która jest pod tylnym lewym fotelem w krótkim pajero ii ? Taka teleskopowa z gumka na końcu ?

-
- jestem tu nowy...
Nie to nie jest doniosnika. Jakby rurka Ala podpórka nie wiem do tych foteli albo do zablokowania drzwi z tylu. Ona ma na końcu taka gumę jak w drzwiach na klatkach schodowych jest podpórka i na końcu jej taka guma jest przeważnie

Moze daj fote.
-
- jestem tu nowy...
-
-

Mam prawie identyczną, no może 4 segmentową. Moja to pałka teleskopowa do napierdalania

Nie wiem, nie mam tego, ale mam uchwyty.
-
-
Niech sprawdzi czy pasuje do podnośnika.
Ja mam w Gallopie ale jednoczęściową rurkę ok.80cm długości i jest od podnośnika. Może w Pajero zrobili rozkładaną.
Ja mam w Gallopie ale jednoczęściową rurkę ok.80cm długości i jest od podnośnika. Może w Pajero zrobili rozkładaną.
-
- jestem tu nowy...
Do podnośnika i na końcu taka gumka , Raczej nieeee ? Raczej to do podpierania czegoś jest . A tylne fotele jak je dam do góry to mają jakąś blokadę żeby nie opadały ?
-
-
-
- jestem tu nowy...
A Kuwa mać miałeś racje
A jakieś odp do pozostałych w/w pytań coś ktoś

A jakieś odp do pozostałych w/w pytań coś ktoś

Ostatnio zmieniony czw lip 07, 2016 3:39 pm przez sebo_runner, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja wiem ja wiemMarcingalloper pisze:![]()
![]()
![]()
Mam prawie identyczną, no może 4 segmentową. Moja to pałka teleskopowa do napierdalania
To jest wsparcie techniczne od Mitsu. Jak Ci sie auto zjebye to sie mozesz wesprzec jak laska.

-
-
Zawór wygląda normalnie.
-
-
jradek pisze: To jest wsparcie techniczne od Mitsu. Jak Ci sie auto zjebye to sie mozesz wesprzec jak laska.
Nie wesprzesz się, bo się złoży

Nie twierdze ze dziala idealnie...
-
- jestem tu nowy...
Sie dowiesz od Was......
-
- jestem tu nowy...
Poda ktoś schemat rozrzadu do Pajero II 2.5 TD rok 91 ?
- Blackbear
- Kontaktowanie:
Ciężko zgooglować?

Było Pajero, jest Galant
Cześć , czy możecie mi powiedzieć jakie oleje do skrzyni,reduktora,mostów (tył z LSD) powinienem zalać do Gallopera 2,5 td 2000r, lub podesłać jakąś lekturę gdzie znajdę odpowiedź na nurtujące mnie pytanie . Baaaardzo proszę
.

SJ 416 30',4.16,blokady mostów,na sprężynie
692121109 Kuba
692121109 Kuba