sprawiłem sobie pajero II, r. 96, pojechałem nad jezioro i cofając, zachaczyłem o gałąż antenąną ... i złamała się Czy poinstruuje mnie ktoś jak dostać sie całego mechanizmu ?przez nadkole czy od srodka??
Będę wdzięczny za odpowiedź !
trza odkręcić nadkole wewnętrzne i wtedy się dobierzesz to dobra wiadomość
a zła to albo dopadniesz używkę o co ciężko a z anglika masz wsio na odwrót a bat wygiety w złą stronę, albo pozostaje ASO za kompletną antenę z silnikiem za 1850 zeta albo sam bat za 230, tylko trza mały doktorat, ja po założeniu użyki założyłem nowy bo używka mnie w...ła
do mechanizmu dostalem sie przez zakole (uwaga na rece bo blachy sa ostre). kupilem w jakims norauto antenke za 99pln i z dwoch zlozylem jedna. dziala ja trzeba i to na dwoch dlugosciach
yuhri takie ceny tylko w ASO PL, jak masz rodzine w Niemczech to na 99% cena bedzie o połowe niższa ale i tak pozostaje 900zł za antene jak ktos napisal lepiej kupic uniwersalna i przerobic
za 900 zł to ja zamontuje zwykła...bo te elektryczną znów gdzies złąmię i bedę sobie pluł w brodę że po co i na co a tak to zwykła, 50 cm i bedzie dobrze. albo na szybe nalepiana, wewnętrzna a z dziurą coś się wykombinuje. Dzieki za rady.
Pozdrawiam.