Przed chwila sprawdzałem

Moderator: Kosiarz
Dzięki, ja mam podobnie, tzn coś koło 830... I stąd moje pytanie czy to nie za wysoko...KML1 pisze:Browning nie wiem ile powinny wynosić , ale u mnie są jakoś między 800-900.
Przed chwila sprawdzałem
w papierach jest 750 +/-100.Browning pisze:Dzięki, ja mam podobnie, tzn coś koło 830... I stąd moje pytanie czy to nie za wysoko...KML1 pisze:Browning nie wiem ile powinny wynosić , ale u mnie są jakoś między 800-900.
Przed chwila sprawdzałem
DamnIt! pisze:w papierach jest 750 +/-100.
dla świętego spokoju wymień ten simmering i łożysko w kole zamachowym. Roboty niewiele więcej i koszt ze 40/50zł - a będzie święty spokój.d1remus pisze:Wielkie dziekiPoszlo by gladko ale jak posciagalem obudowy itd...To wreszcie odkrylem gdzie mi znika olej silnikowy...Ale juz uszczelnilem tylko musialem drugi raz do sklepu jechac, dzis operacja sprzeglo mam nadzieje ze jak sciagne sprzeglo to niebedzie trzeba wymieniac zimeringu na wale...
He He He tak to bywa z tymi iglami z allegro
luzujesz przeciwnakrętki na górze i "wkręcasz" śrubę na dole , potam kontrujesz i gotoweKML1 pisze:Jutro powinienem mieć wolną chwilę , przy podnoszeniu przodu, śruby od drążków mam skręcić mocniej, czy poluzować?
ja już mam podcięte odbojniki , najlepiej postaw auto na równym twardym podłożu i weź miarkę , mierz odległość między kołem , a błotnikiem , Twoim sposobem powinno też pójść , ale np moje drążki się chyba nierówno zużyły , auto stoi prosto a śruby w drążkach są wkręcone na różne "głębokości"KML1 pisze:Kumam, prosta robota![]()
Rozumiem że mam liczyć obroty śruby, aby po obu stronach było tak samo.![]()
Albo użyć poziomicy na masce![]()
Jaka jest rozsądna odległość wachacza od odbojnika?
o ja p.....eKML1 pisze:Dzięki za pomoc, to będzie przyjemna robota, w przeciwieństwie do dzisiejszej gdzie jakiś skó*wiel przebił mi 3 opony
majcher pisze:użyj silkonu
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość