czy jakiś misiek miał jeszcze takie samo przełożenie w mostach jak pajorka 2,6 benzyna? Diesle będą na pewno miały szybsze mosty (przynajmniej tak jest w nissanie), a przynajmniej tak mi się zdaje

Moderator: Kosiarz
Jak już tak kombinujesz to proponuję wspawać kawałek rurki w ten próg tak żeby na zewnątrz wystawał otwór i będziesz miał gdzie lifta włożyć i podnieść, mniej więcej koncepcje możesz podejrzeć tu (adapter do hi-lifta) http://landserwis.pl/podnosniki.htmlBrowning pisze:Są to profile zamiast progów... Pomysł ciekawy, próg wzmocniony, jest tylko jedno ale... Problem z wsadzeniem Hilifta... Ale i tak będę szedł w tym kierunku...
135Nmwofka pisze:z jaką siła mam dokręcić koło zamachowe w silniku 4d56?
Kupując mojego okazało się, że jakiś baran wypatroszył go z termostatu (koszt kurcze 45 zyli) i zachowywał się tak jak Twój. Po założeniu i grzeje i wskazuje.Wojti80 pisze:Witam
Jadąc do domu poszły paski klinowe od starości i wtedy temperatura doszła do godziny trzeciej po czym wyłączyłem silnik.Wydaje mi się też,że ogrzewanie słabo wydajne jest bo z nawiewów leci lekko ciepłe powietrze i nie wiem czy te silniki tak mają czy u mnie jest coś nie tak?Wentylator od chłodnicy zawsze powinien się kręcić i z jednakową prędkością czy przyspiesza kiedy silnik się zagrzeje?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość