pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
Moderator: Kosiarz
- Qpa_z_polski
-
- Kontaktowanie:
Re: pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
a tak ostatnio sie zastanawiałem co daje amortyzator skretu i czy to musi byc konktretny amortyzator skretu czy w to miejsce mozna podpasowac jakis zwykły amor ze tak powiem?
*Pojara 2
*Vitara +most uaz
*Parchol GR...
w poszukiwaniu nowego trupa ...
*Vitara +most uaz
*Parchol GR...

Jak dla mnie można ale musi mieć odpowiedni skok aby obsłużyć drążek od maks w lewo do max w prawo.
Dziadek 2,5TD `98
czy 47360 to moze byc MB-831043 ?
jest link na forum do EPC to można samemu rozkminić numery. Tak "z powietrza" się nie bardzo da bo numery mogą zmieniać się w zależności od konkretnego rocznika modelu.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
- Qpa_z_polski
-
- Kontaktowanie:
a czy czesc o tym numerze 47370 (ta koncowka wewnetrzna) jest gdzies do kupienia? bo mam to wybite a tu gdzie kupuje czesci gosiu rozkłada rece i mowi ze to kupuje sie w całosci z drazkiem za duuuzze pieniadze... czy gdzies to mozna zamówic?
*Pojara 2
*Vitara +most uaz
*Parchol GR...
*Vitara +most uaz
*Parchol GR...

w pierwszym lepszym sklepie motoryzacyjnym dostaniesz bez problemu.
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
bez problemów do kupienia i teraz już wiem że napewno w misiu ii to ma oznaczenie MB831044Qpa_z_polski pisze:a czy czesc o tym numerze 47370 (ta koncowka wewnetrzna) jest gdzies do kupienia? bo mam to wybite a tu gdzie kupuje czesci gosiu rozkłada rece i mowi ze to kupuje sie w całosci z drazkiem za duuuzze pieniadze... czy gdzies to mozna zamówic?
- PAJERO Driver
Bez problemu dostepne w Inter Carsie
cena jakies 50 zyka
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Pajero Classic 2.5 IntercoolerTurbo do przeróbki.....
GG: 4883455
- miastek
-
- Kontaktowanie:
Witam.
Jako ze nie posiadam Pajero i nigdy nie mialem z tym doczynienia to moze ktos mi powiedziec do czego służy przełącznik R/D Lock w Pajero 92r?
Jako ze nie posiadam Pajero i nigdy nie mialem z tym doczynienia to moze ktos mi powiedziec do czego służy przełącznik R/D Lock w Pajero 92r?
http://www.4x4.szczecin.pl/
Vitara->Samurai->GR->GRII
Vitara->Samurai->GR->GRII
jest to włącznik blokady 100% tylnego dyfra.miastek pisze:Witam.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
Panowie, czy ktoś może mi powiedzieć gdzie w 2,5 jast to ustrojstwo do przyspieszania pompy paliwa zależne od doładowania turbiny. Mam wrażenie, że coś jest nie tak-mułowaty się zrobił. Jak przyspieszam to mi zawór nadmiarowy na kolektorze dolotowym upuszcza powietrze przy ok 3000 obr. a auto się wcale nie buja oszałamiająco, wcześniej tego nie było-odbijał bardzo rzadko (ciśnienie przy którym otwiera ok.0.93 ). No chyba, że coś innego-sugestie mile widziane.
PZDR
PZDR
Co ma się wydarzyć, to się na środku drogi rozkraczy!
Misiek2,5TD'92 krótki-KL71 31x10.5x15+el.winch
Misiek2,5TD'92 krótki-KL71 31x10.5x15+el.winch
koledzy jakiego kinetyka proponujecie i Hi Lifta??tak zeby był wytrzymały.pozdrawiam
Pajero 2,5TD,87r 100KM
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II
28mm x 8 do 10 metrów z osłoną na uszach.marcyb3 pisze:koledzy jakiego kinetyka proponujecie i Hi Lifta??tak zeby był wytrzymały.pozdrawiam
Hi Lift Jack made USA

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
dzięki własnie miałem dylemat 28mm/8metrów czy 32mm/10m,a odnośnie Hi Lifta to najlepiej zeby miał nakładke na koło bo troszke szkoda mi progów
dzięki

Pajero 2,5TD,87r 100KM
to dorób rury oslaniajace, szybko, tanio skutecznie;D
Bezszwowa dwucalówka pieknie pasuje, jeną strone mam zrobioną, przy drugiej postaram sie zrobić dokumentacje foto i udostepnić - moze w sobote sie wezmę
Bezszwowa dwucalówka pieknie pasuje, jeną strone mam zrobioną, przy drugiej postaram sie zrobić dokumentacje foto i udostepnić - moze w sobote sie wezmę
PiotrBe gaawangarda.org
ja mam porobine progi ale szkoda mi tych progów, chyba lepiej jest podnieść za koło niż najpierw bude a po jakimś czasie dopiero koło idzie do góry.bugasb pisze:to dorób rury oslaniajace, szybko, tanio skutecznie;D
Pajero 2,5TD,87r 100KM
zadaj sobie pytanie po co chcesz i w jakich okolicznościach przyrody podnosić automarcyb3 pisze:ja mam porobione progi ale szkoda mi tych progów, chyba lepiej jest podnieść za koło niż najpierw bude a po jakimś czasie dopiero koło idzie do góry.bugasb pisze:to dorób rury oslaniajace, szybko, tanio skutecznie;D

......i tu zaczyna się wyścig zbrojeń. Trzeba mieć bagażnik dachowy żeby te trapy wozić. Trzeba te trapy kupić lub zrobić. Zaletą kupowanych ,, plastikowych'' jest to że są lekkie i można je bezpiecznie w bagażniku przewieść. Ja mam stalowe i bez bagażnik nie da się ich przewozić
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
hmm, powiem tak napewno swoja zalete ma hi lift,tym bardziej ze można auto wywalić do góry,a to juz duży plus przy zakopaniu się, czy bede podkładał gałęzie to sie okaże czy będą w pobliżu w takich sytuacjach człowiek sie ratuje czym się da , jesli nie ma trapów.bede musiał nad czymś takim pomysleć,widziałem fajne aluminiowe,
dzięki za wypowiedz 

Pajero 2,5TD,87r 100KM
Trapy aluminiowe zapewne Ci się nie przydadzą mimo że fajnie wyglądają. Aluminiowy trapy nadają się na piaski Sahary Do błota to idealne są trapy ,, plastikowe’’
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
a na rowy/kanały/progi samoróbne wieloczęsciowe składane trapy mostowe
jak chesz sam powalczyć wyczynowo to niezbedny zestaw aby byc niezaleznym
- tirfor
- przedłuzka do tirfora
- długi pas asekuracyjny
- hilift
- podstawka pod hlift
- szpadel
- trapy minmum poejdyńcze plastki maximu samobioeżny mostek
całej podstawowej drobnicy nie licze
- z drobnicy niepodstawowej jak już rozważacie podnosznie hiliftem to uchwyty do podnoszenia za felgę co bywam bardzo przydatne dla posiadaczy nieskończonego skoku zawieszenia
zapomniałbym o najwazniejszym
nalezy wyposażyc sie jeszcze w
- zdrowy rozsądek
powodzenia
- tirfor
- przedłuzka do tirfora
- długi pas asekuracyjny
- hilift
- podstawka pod hlift
- szpadel
- z drobnicy niepodstawowej jak już rozważacie podnosznie hiliftem to uchwyty do podnoszenia za felgę co bywam bardzo przydatne dla posiadaczy nieskończonego skoku zawieszenia
- zdrowy rozsądek

powodzenia
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
jeszcze szekle i cegła pod gazmajcher pisze:a na rowy/kanały/progi samoróbne wieloczęsciowe składane trapy mostowe
- tirfor
- przedłuzka do tirfora
- długi pas asekuracyjny
- hilift
- podstawka pod hlift
- szpadel
- zdrowy rozsądek![]()
powodzenia

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
- PAJERO Driver
hehehe moze predzej Aviomarin lub Persen
Tak na powaznie to czasami mozna od Woja kupic takie solidne trapy tylko tzreba miec dobre znajomosci

Tak na powaznie to czasami mozna od Woja kupic takie solidne trapy tylko tzreba miec dobre znajomosci

Pajero Classic 2.5 IntercoolerTurbo do przeróbki.....
o drobnicy nie pisałemAdas pisze: jeszcze szekle i cegła pod gaz

aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
dzięki koledzy już teraz wiem w czym rzecz, tylko ze sam to się nie bawie, jak coś to na dwa,trzy auta,wiec aż tak dużo to chyba mi nie potrzeba,ale hi lift z uchytem do podnoszenia za felge by mi się przydał,na szczęscie nie mam jak to napisałeś nieskończonego skoku zawieszenia, tył mam na resorach wiec nie narzekam
no i oczywiście dobrego kinetyka
@Adas cegły nie potrzebuje bo mam ciężką noge do jazdy

@Adas cegły nie potrzebuje bo mam ciężką noge do jazdy

Pajero 2,5TD,87r 100KM
Zawór wastegate stoi lub zawór bezpieczeństwa na kolektorze dolotowym się wysrał i puszcza przy zbyt niskim ciśnieniu(w sprawnym silniku ten zawór nigdy się nie otwiera).PONTAR pisze:Panowie, czy ktoś może mi powiedzieć gdzie w 2,5 jast to ustrojstwo do przyspieszania pompy paliwa zależne od doładowania turbiny. Mam wrażenie, że coś jest nie tak-mułowaty się zrobił. Jak przyspieszam to mi zawór nadmiarowy na kolektorze dolotowym upuszcza powietrze przy ok 3000 obr. a auto się wcale nie buja oszałamiająco, wcześniej tego nie było-odbijał bardzo rzadko (ciśnienie przy którym otwiera ok.0.93 ). No chyba, że coś innego-sugestie mile widziane.
PZDR