pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
Moderator: Kosiarz
Re: pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
a Tobie czasami nie będzie po drodze podjechac? 

Pajero 2.5 93r. było i nigdy więcej!!
Suzuki Samurai 88r. 1.3 gaznik , sprezyna
Ride or Die ]:->
ta sama droga
wrzuć jakiś obrazek jak to wygląda,
jak się dokopie do zacisku to powiem czy ma to cuś

wrzuć jakiś obrazek jak to wygląda,
jak się dokopie do zacisku to powiem czy ma to cuś
PII SS 2.8TD AT BFG 31/10.5/15
XJ 900 Diversion
mobile 603 265 921
XJ 900 Diversion
mobile 603 265 921
http://picasaweb.google.pl/lh/photo/han ... directlink
pozycja 1,2 no i 4,5
to jest nie do ruszenia i trza będzie ciąć
pozycja 1,2 no i 4,5
Kowal w tym tygodniu Ci przywioze lewa zwrotnice. Pisalem o tym na PW
d1remus pisze:Jest ktos kto Podnosil swoja pojarke chodzi mi o podkrecenie na drazkach przejzalem forum poczytalem sprawdzilem co i jak tylko ze nie bardzo mam gdzie i czym to zrobic tak wiec pytanie czy jest ktos do kogo mozna przyjechac z tym i albo mi to zrobi ja zaplace albo zrobimy to wspolnie i potem jakis flakonik(sprawa do dogadania)...piszcie...
Nie ma sprawy. Tylko musiałbyś do Bielska wycieczkę zrobić.
Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
@marc, czy to nie przypadkiem pod makiem w Tychach urwałem Ci kluczyk na tych śrubkach? Nie do ruszenia 
EDIT:
Wyglada na zacisk od jedynki jedno tloczkowy, Marcin Ty masz chyba dwu tloczkowe ale rzeczone prowadnice powinny pasowac. Jak da sie je odkrecic

EDIT:
Wyglada na zacisk od jedynki jedno tloczkowy, Marcin Ty masz chyba dwu tloczkowe ale rzeczone prowadnice powinny pasowac. Jak da sie je odkrecic

pozycja 2 jest, pozycji 1 niet,mcs0 pisze:http://picasaweb.google.pl/lh/photo/han ... directlink
pozycja 1,2 no i 4,5
Ja kupiłem cały zacisk dla tych śrubek i wyszło 57% za cenę jednej śrubki.
Namiary masz na priv.
pozdro
XJ 900 Diversion
mobile 603 265 921
XJ 900 Diversion
mobile 603 265 921
bo to zły klucz był...Kajen pisze:@marc, czy to nie przypadkiem pod makiem w Tychach urwałem Ci kluczyk na tych śrubkach? Nie do ruszenia![]()

BTW ciekawe czy 13 się odezwie

XJ 900 Diversion
mobile 603 265 921
XJ 900 Diversion
mobile 603 265 921
Mam laickie pytanie, mianowicie jak po fachowemu nazywa sie dupka reduktora tam gdzie wal wchodzi tylny?Bo mam ponoc wybita tuleje i mi wal lata.Albo moze ktos wie gdzie moge to znalezc? Z gory dzieki za rady 

Mitsu Pajero dwałosiem tedeji. Było.Vitara była. Sportage 8V był. V70 2.5tdi jest. XC90 2.4 D5 jest.
Panowie planuje zalozys sterowanie centralnego zamka z pilota.
Gdyie szukac sterownika od cz??
robil moze ktos cos takiego
Pajero 2 3.0v6

Pajero 2 3.0v6
tel 695-288-825
dzięki za infoMarc. pisze:pozycja 2 jest, pozycji 1 niet,mcs0 pisze:...
Ja kupiłem cały zacisk dla tych śrubek i wyszło 57% za cenę jednej śrubki.
Namiary masz na priv.
pozdro

- Janusz2000
-
- Kontaktowanie:
Panowie, koledze pekła rama w Pajero I (już raz spawana) gdzie w Warszawie lub okolicach może ją pospawać tak żeby historia się nie powtórzyła?
Znacie jakiego dobrego (i oczywiście niedrogiego) spawacza w tych okolicach?
Znacie jakiego dobrego (i oczywiście niedrogiego) spawacza w tych okolicach?
Poszukaj wiązki z drzwi kierowcy i sprawdź na którym kablu pojawia się sygnał zamykający i na którym otwierający. Wepnij się w te wiązki zależnie od centralki pilota albo za pośrednictwem przekaźnika albo bezpośrednio i jazda.Banko pisze:Panowie planuje zalozys sterowanie centralnego zamka z pilota.
Pajero 2 3.0v6
Centralka w jedync jest pod schowkiem pomiędzy fotelami przednimi. Podejrzewam, że w dwójce tego nie zmienili bo i po co.
W Pajero I-Zrób to sam jest to opisane cokolwiek.
Dziadek 2,5TD `98
Tam nie ma
Ja u siebie nigdy nie znalazlem) a i jeszcze moze sie zdarzyc ze nie bedzie silownika w drzwiach kierowcy tylko pstryczek ktory wysyla sygnal na reszte zamkow i centralke. (ja tak mialem) Ja zalorzylem tzw Master silownik w drzwiach kierowcy i podlaczylem go do alarmu z centralka zamka wbudowana (prawie wszystkie alarmy dostepne na naszym rynku to maja). Jak dziala: pilot od alarmu otwiera silownik dodatkowy ktory uruchamia pstryczek i reszte zamkow. Jest niewielkie opoznienie (jakies 0.25 sek) ale nie przeszkadza to w rzaden sposob a mam gwarancje ze nic nie pop.....ylem ...

Bo bez blota to nie robota 
Terrano 2.7TD 1990...

Terrano 2.7TD 1990...
Koledzy, jak połączyć snorkel z filtrem powietrza?? Wyjście ze snorkela ma średnicę 73, wejście na filtrze powietrza 62mm... Gdzie znajdę giętki, gumowy przewód?? Od jakiego samochodu ewentualnie go podpasować?? Kombinuję że gdybym miał taki wąż powietrza 60-62mm średnicy to po podgrzaniu naciągnąłbym go na to 73... Tylko z czego...? 
PS. Może wiecie gdzie znajdę sklep z takim wężami w Łodzi?? Stomil odpada, nie mają...

PS. Może wiecie gdzie znajdę sklep z takim wężami w Łodzi?? Stomil odpada, nie mają...
Zielony Autobus 2,7TDi
A nie masz przypadkiem w ścianie nadkola takiej przejściówki? Jeśli nie ma to ja bym skoczył do jakiegoś ślusarza niech zespawa se sobą dwa kawałki rury i cześć 

Dziadek 2,5TD `98
No właśnie mam, ale takie mocowanie mi się nie podoba... Chcę połączyć to jednym przewodem/wężem i mieć pewność że jest szczelne... Tylko z jakiego auta podpasować taki przewód lub ewentualnie gdzie w Łodzi/Zgierzu znajdę taki sklep który ma wybór i można sobie coś dobrać...acinski pisze:A nie masz przypadkiem w ścianie nadkola takiej przejściówki? Jeśli nie ma to ja bym skoczył do jakiegoś ślusarza niech zespawa se sobą dwa kawałki rury i cześć
Zielony Autobus 2,7TDi
Uderz do sklepu z częściami do ciężarówek, bądź maszyn (ciągników) rolniczych. Jednak tak jak kolega pisał, uspawalbym przejściówkę z blachy.Browning pisze:Koledzy, jak połączyć snorkel z filtrem powietrza?? Wyjście ze snorkela ma średnicę 73, wejście na filtrze powietrza 62mm... Gdzie znajdę giętki, gumowy przewód?? Od jakiego samochodu ewentualnie go podpasować?? Kombinuję że gdybym miał taki wąż powietrza 60-62mm średnicy to po podgrzaniu naciągnąłbym go na to 73... Tylko z czego...?
Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
Póki co snorkel podłączyłem po przez dołączoną przejściówkę i posklejałem to wszystko dodatkowo silikonem... Zobaczymy jak to będzie się sprawowało... Mam teraz kolejne pytanko... Wrzucając wsteczny czasami zapalą się światła wstecznego, czasami nie... Gdzie szukać przyczyny?? Przy drążku jest jakiś czujnik, na skrzyni...

Zielony Autobus 2,7TDi
Wsteczny jest na skrzyni zdaje się. Po kabelkach dojdziesz doń 

Dziadek 2,5TD `98
Witam powiedzcie mi wymienialiscie amorki w pojarce?? ktore beda lepsze zeby zamontowac: Amortyzator Bilstein B4 czy gazowe Excel-G firmy KAYABA ktore sa wytrzymalsze lepsze i na dluzej starcza czy moze jakies inne lepiej zamontowac???chodzi o pojarkeII dluga
Roboczy Y60 2.8td Wymiana skrzyni....w trakcie...
Proponuje dobinson-y mam takie u siebie okropnie twarde, ale daja rade, oczywiście w połączeniu z poliuretanami w zawieszeniu.
Przy okazji, mam dalej problem z odpalaniem mojej v6 stki czasami bez problemu a czasami można ją kręcić cały dzień i nie zagada. Jest pewna zależnośc, wtedy gdy nie zapali po przekręceniu stacyjki nie gaśnie kontrolka engine ( z reg. gaśnie razem z kontrolką mostu) i można go kręcić nawet i godzine, innym razem np. po 2-3 godzinach zapala za każdym raze. i tak przez cały dzień.
Komputer był w naprawie , ale nic nie pomogło, cała instalacja sprawdzona przez elektryka i wszystko jest OK.
silnik nie pokazuje błędów a w przypadku gdzy jest problem z odpaleniem nie wysyła sygnałów. Wyeliminowałem już chyba wszystko. Ktoś miał podoby efekt w 3.0v6 150 KM eci z 1991r ale model 2 long.. Jeśli ktoś ma komputer / sterownik i chce sprzedać to chętnie kupie.
Co moge dodać, POMOCY!!! 2 miesiące auto stoi w naprawie.
Podeślijcie jakies pomysły, bo mam dosyć!
Przy okazji, mam dalej problem z odpalaniem mojej v6 stki czasami bez problemu a czasami można ją kręcić cały dzień i nie zagada. Jest pewna zależnośc, wtedy gdy nie zapali po przekręceniu stacyjki nie gaśnie kontrolka engine ( z reg. gaśnie razem z kontrolką mostu) i można go kręcić nawet i godzine, innym razem np. po 2-3 godzinach zapala za każdym raze. i tak przez cały dzień.
Komputer był w naprawie , ale nic nie pomogło, cała instalacja sprawdzona przez elektryka i wszystko jest OK.
silnik nie pokazuje błędów a w przypadku gdzy jest problem z odpaleniem nie wysyła sygnałów. Wyeliminowałem już chyba wszystko. Ktoś miał podoby efekt w 3.0v6 150 KM eci z 1991r ale model 2 long.. Jeśli ktoś ma komputer / sterownik i chce sprzedać to chętnie kupie.
Co moge dodać, POMOCY!!! 2 miesiące auto stoi w naprawie.
Podeślijcie jakies pomysły, bo mam dosyć!
Powiedzcie co sądzicie o dystansach? Opinie za i przeciw. Chciałby rozwiać wątpliwości i upewnić się, że to kiszka chyba, że nie.
Jakie materiały itd.
Jakie materiały itd.
Dziadek 2,5TD `98
Te, Krzychu a Tobie znowu co wpadło do głowy ? Dystanse sa ok, aluminium, stal... Ale lesza jest fela z odpowiednim et 

Ja to wiem ale argumenty jakie posiadam są chyba za słabe dla mojego koleszki. Stąd pytanie do znawców bo ja to teoria w tym temacie i przypuszczenia.
Dziadek 2,5TD `98