Jaa, tu na 4x4 też go znają, tylko, że się inaczej zowie...polaff pisze:zbyszkaM z forum mitsumaniaki on ma wszystko do pajero
pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
Moderator: Kosiarz
Re: pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
rort_ pisze:Jaa, tu na 4x4 też go znają, tylko, że się inaczej zowie...polaff pisze:zbyszkaM z forum mitsumaniaki on ma wszystko do pajero
właśnie dlatego że nie wiem jak się zowie to podalem ten namiar:)
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Kajen pisze:Orientuje się ktoś czy łożyska w przednią piastę są takie same w wersji dla 2.3 i 2.5 td ? Mowa o pajero 1 long...
Jakbym wymieniał to kompletami czyli stożkowe i igiełkowe żeby dwa razy tego samego nie rozbierać.
identyczne równiez dla PII
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
Dzieki Jacek. To moze zeby cos sie działo na bieząco pytanko takie: krzyzaki na wały. Ostatnio przyglądałem sie swoim pod kątem wymiany i: dwa zabezpieczone sa segerami wiec problemu nie ma, temat niedawno przerabiany z @marcem. Ale dwa wyglądają na takie, ktore nie maja zabezpieczen. Jest cos co powinienem wiedziec przed probą rozłozenia tego ?
Mi się wydaje, że tam sa dekle jakieś na tych zegerach 

Dziadek 2,5TD `98
Rozwiązałem problem z zapowietrzaniem... Zapowietrzał się przy ręcznej pompce paliwa... Póki co zasilanie złożone jest po przez większy, przezroczysty filtr Filtrona i śmiga elegancko bez zapowietrzania się...
A teraz pytanko z innej części w Pojarce...
Ile żarówek podświetla panel z pokrętłami nawiewu, itd?? Wyjęcie tego panelu nie udało mi się, a znalazłem tylko jedno gniazdo z żarówką...

A teraz pytanko z innej części w Pojarce...

Zielony Autobus 2,7TDi
Browning pisze:Rozwiązałem problem z zapowietrzaniem... Zapowietrzał się przy ręcznej pompce paliwa... (...)
... nie ma za coVidelec pisze:np. w pompce podastawy filtra paliwa...Browning pisze:(...)Gdzie szukać jeszcze przyczyny??

w panelu przy pokrętłach nawiewu masz przynajmniej dwie żarówki, jedna napewno na dwa małe (klima i "wiatrak") i chyba jedna na dwa większe, od temp. i kierunku nawiewu.
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
w tylnim wale PI 5D jest krzyżak z wewnetrznym zabezpieczeniem (od centralnej strony krzyżaka - w miseczkach są rowki) - sam krzyżak ma rozmiar 30x85 - w 3D jest z zegarami na zewnątrz o rozmiarze 25x76.8Kajen pisze:Dzieki Jacek. To moze zeby cos sie działo na bieząco pytanko takie: krzyzaki na wały. Ostatnio przyglądałem sie swoim pod kątem wymiany i: dwa zabezpieczone sa segerami wiec problemu nie ma, temat niedawno przerabiany z @marcem. Ale dwa wyglądają na takie, ktore nie maja zabezpieczen. Jest cos co powinienem wiedziec przed probą rozłozenia tego ?
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
[quote="Browning"]Rozwiązałem problem z zapowietrzaniem... Zapowietrzał się przy ręcznej pompce paliwa... Póki co zasilanie złożone jest po przez większy, przezroczysty filtr Filtrona i śmiga elegancko bez zapowietrzania się...
radze szybko zmienic ten mały filtr bo w mig załatwisz pompe paliwa. wiem bo sam tak załatwiłem swoja pompe
wsadz sobie filtr od mercedesa beczki. pasuje bez wiekszych przeróbek.

radze szybko zmienic ten mały filtr bo w mig załatwisz pompe paliwa. wiem bo sam tak załatwiłem swoja pompe

Elwis
Mitsubishi l200
fiat marea weekend
Mitsubishi l200
fiat marea weekend
Możesz to jakoś uzasadnić??elwis2511 pisze:radze szybko zmienic ten mały filtr bo w mig załatwisz pompe paliwa. wiem bo sam tak załatwiłem swoja pompeBrowning pisze:Rozwiązałem problem z zapowietrzaniem... Zapowietrzał się przy ręcznej pompce paliwa... Póki co zasilanie złożone jest po przez większy, przezroczysty filtr Filtrona i śmiga elegancko bez zapowietrzania się...![]()
![]()
![]()
wsadz sobie filtr od mercedesa beczki. pasuje bez wiekszych przeróbek.

Zielony Autobus 2,7TDi
nic ci się nie stanie, tylko musisz częściej tak jak napisałeś wymieniać ten filtr, wiec miałes tą samą przyczyne co u mnie z pompka ręczną
, wiem sam jaka to ulga ze misiu dobrze pali.pozdrawiam

Pajero 2,5TD,87r 100KM
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II
Przestan, chcesz co tankowanie do pełna wymieniac filtr ? Jako wspomaganie filtra zasadniczego to moze byc ale tak to nie bardzo :/
Bez przesady że co tankowanieKajen pisze:Przestan, chcesz co tankowanie do pełna wymieniac filtr ? Jako wspomaganie filtra zasadniczego to moze byc ale tak to nie bardzo :/

Zielony Autobus 2,7TDi
musiałby mieć zawalony zbiornik i tankowac się u gospodarza w stodole zeby co tankowanie wymieniać filtr
Pajero 2,5TD,87r 100KM
Chciałbys widziec moją forme przejsciową
. Wywal tą pompke bo i tak sie do niczego nie nadaje i jest potencjalnym miejscem łapania powietrza. Kup w hydraulicznym obejme o srednicy filtra. Kup najprostszy filtr, wejscie, wyjscie i zapomnij o tych małych pizdzifilterkach. Do komara/simsona jakiegos to moze by i robiło...
Albo jeszcze lepiej. Tylko musisz miec troche miejsca pod maską. Do zetora chyba sa podwojne przezroczyste filtry, gabarytowo jak dwa oryginalne pajerowe. Z kazdego zuru jaki wlejesz zrobi Ci V-powera

Albo jeszcze lepiej. Tylko musisz miec troche miejsca pod maską. Do zetora chyba sa podwojne przezroczyste filtry, gabarytowo jak dwa oryginalne pajerowe. Z kazdego zuru jaki wlejesz zrobi Ci V-powera

popieram w 100%. Jak by mały filtr był tak dobry jak duży to producent nie wysilał by się na powiększanie go bez sensu tylko zamontował by malytki.Kajen pisze:Chciałbys widziec moją forme przejsciową. Wywal tą pompke bo i tak sie do niczego nie nadaje i jest potencjalnym miejscem łapania powietrza. Kup w hydraulicznym obejme o srednicy filtra. Kup najprostszy filtr, wejscie, wyjscie i zapomnij o tych małych pizdzifilterkach. Do komara/simsona jakiegos to moze by i robiło...
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Wywalona będzie na pewnoKajen pisze:Chciałbys widziec moją forme przejsciową. Wywal tą pompke bo i tak sie do niczego nie nadaje i jest potencjalnym miejscem łapania powietrza. Kup w hydraulicznym obejme o srednicy filtra. Kup najprostszy filtr, wejscie, wyjscie i zapomnij o tych małych pizdzifilterkach. Do komara/simsona jakiegos to moze by i robiło...

Póki co taki desperat nie jestemKajen pisze:Albo jeszcze lepiej. Tylko musisz miec troche miejsca pod maską. Do zetora chyba sa podwojne przezroczyste filtry, gabarytowo jak dwa oryginalne pajerowe. Z kazdego zuru jaki wlejesz zrobi Ci V-powera

Zielony Autobus 2,7TDi
Szukaj od golfa 1.6 d ma tylko wejscie i wyjscie.
Przeźroczysty filterek tak ale jako dodatkowy. Nie polecam używania jako samego. Nie wiem czy to było przyczyna ale pompę wtryskową robiłem... Teraz założony mam filtr z podstawą od mondeo + przed nim przeźroczysty filterek.
# Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
ale kombinujecie, ja mam PET-a z watą w środku i robi od 5 lat bez wymiany
a na serio to przecież oryginalny filtr nie kosztuje wszystkich pieniędzy ?

a powiedzcie nam jeszcze, o nieprzejednani wrogowie pompek
, jak odpowietrzycie układ paliwowy gdzieś w terenie?

Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
Trzeba robic tak zeby sie nie zapowietrzył
Proste 

Jest sposób.
Do zbiornika przez wlew owinięty szmatą pompować powietrze.Popuścić odpowietrzniki itd.Ręczna,lub nożna pompka wystarczy.
Jedyny sposób na odpowietrzenie mojej koparki,jak mogę dojechać ciągnikiem to ładuję ze sprężarki.
Do zbiornika przez wlew owinięty szmatą pompować powietrze.Popuścić odpowietrzniki itd.Ręczna,lub nożna pompka wystarczy.
Jedyny sposób na odpowietrzenie mojej koparki,jak mogę dojechać ciągnikiem to ładuję ze sprężarki.

L200 DI-D, Forester
http://www.ryby-raczkowski.pl
http://www.ryby-raczkowski.pl
Nie no, Koledzy... Bez przesady... Nikt tu nie mówi o drutowaniu samochodu... Pompka oryginalna padła i szukam teraz jakiegoś zamiennika... Filtr/filtry przezroczyste są w chwili obecnej w zastępstwie. Więc proszę mi tu jakiegoś tandeciarstwa nie przypisywaćorzeh77 pisze:ale kombinujecie, ja mam PET-a z watą w środku i robi od 5 lat bez wymiany![]()

Zielony Autobus 2,7TDi
Ajajaj, zapomniałem. Identyczne filtry paliwa z cudownymi pompkami są w
Terrano 2.7 td
Sunny 2.0 d
Hm... Podjedz moze na Gerberową, chłopaki maja mase szpeju do japoncow. A jak nie uzywke to nowke Ci załatwią.
Terrano 2.7 td
Sunny 2.0 d
Hm... Podjedz moze na Gerberową, chłopaki maja mase szpeju do japoncow. A jak nie uzywke to nowke Ci załatwią.