pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
Moderator: Kosiarz
Re: pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
wydaje mi się, że paski są dobrze napięte... dodam jeszcze, że to ustaje po kilku przegazowaniach.
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
- cordoba_2004
-
a ja bym wziął najprostszy voltomierz i pomierzył jakie jest napięcie na biegunach aku zaraz po zapaleniu przy przygazówkach i po dłuższej chwili i byśmy wiedzieli wszystko
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
Videlec pisze:co mi się psuje?![]()
jak odpalam auto to podświetlenie deski rozdzielczej (właściwie wszystkiego w kabinie) i świateł działa tak jak bym miał prądnice zamiast alternatorana wolnych obrotach ledwo świeci podświetlenie i są "słabsze" światła,w miarę dodawania gazu świecą jaśniej... regulator napięcia??
ja stawiałbym na szczotki ;]
A jak masz alternator w oryginalnym miejscu to fajnie sie go wyciąga ;;]
Wstaw na górze nowy i będziesz miał po kłopocie

# Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
aztek13 pisze:Witam serdecznie. Pajero II 91r. 2.5TD Reanimuję mojego Miśka i lecę po kolei wszystko:) Piaskowałem ramę, i co się dało:) wszystko już mam poskładane pomalowane i zakonserwowane. No i przyszedł czas na zbiornikWiadomo, góra to masakra
Jest tam sieć dla mnie niezrozumiała:/ Przewody na górze zbiornika. Pozakręcane długie i już mocno skorodowane. Kończą się na jakimś filterku który jest przykręcony do ramy. Filterek nie ma żadnej elektryki. Do czego to ustrojstwo służy i czy jest ultra ważne? W dwóch przewodach mam małe dziurki a nie będę ukrywał iż załatanie tego nie w chodzi w grę. Więc pozostaje: 1- uciąć krótko i założyć przewody gumowa, 2- uciąć krótko i zaślepić, zalutować lub w inny sposób sprawić aby było szczelne. Wszystko zależy od funkcji jaką spełnia owa plątanina przewodów z filterkiem.
Ja postąpiłem z tym jak mi doradzili kiedyś na forum. Uciąłem zaślepiłem. Jak masz zbiornik na wierzchu to zalutuj na stałe i będzie

[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
Mam na wierzchu ponieważ piaskowałem i malowałem ramę i wszystko co było możliwe:) O to mi właśnie chodziło czy nie pełni jakiejś ważnej roli:) A skoro jeszcze wyjęte to tak zrobię
Wygląda to na jakiś filterek wstępny paliwa a to zawsze leję czyste:D Podziękował:D

PII 2.5D 91 SS lift 7cm 33x12.5x15 + 35x11.5x15
Trzeba być naprawdę dobrym, żeby móc być złym...
Trzeba być naprawdę dobrym, żeby móc być złym...
Ten niby filterek to jest jakies tam japaneze odpowietrzenie. u mnie wygniło więc już nie ma tego
redukcja zbędnej masy

[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
-
- jestem tu nowy...
witam ponownie mam pytanie czy duży problem jest w pojarce2 wymienić szpilki do koła tylnego bo jedną mam urwaną a druga obrobiona a 4 dobre to może za mało na takie koło a mam 16'' i koła 32'' nalewki simexa pozdrawiam Adam
Pajero 3.0 v6 benzin bez LPG
Co trzeba zdemontować by wymienić pompę wtryskową w Pajero II 2,5TDi? Jutro auto idzie do mechaniora a ten już dzisiaj rozpaczał że znowu będzie musiał pół auta rozebrać
Trzeba całe wisko rozbierać, czy obudowy schodzą bez zdejmowania wiatraka??

Zielony Autobus 2,7TDi
spokojnie da się to zrobić bez rozbierania wszystkiego , zdejmujesz intrcooler , ,górną osłonę rozrządu , ustawiasz pasek na znaki , luzujesz napinacz ,ściągasz pasek rozrządu , odkręcasz koło pasowe , odkręcasz pompę ot i cała filozofiaBrowning pisze:Co trzeba zdemontować by wymienić pompę wtryskową w Pajero II 2,5TDi? Jutro auto idzie do mechaniora a ten już dzisiaj rozpaczał że znowu będzie musiał pół auta rozebraćTrzeba całe wisko rozbierać, czy obudowy schodzą bez zdejmowania wiatraka??
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota

Ostatnio zmieniony czw lis 26, 2009 9:25 am przez pawel-e30, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki Adaś
Mam mechanika jakiego każdemu szczerze życzę ale momentami ma on chwile słabości do mojego auta 

Zielony Autobus 2,7TDi
Browning pisze:Co trzeba zdemontować by wymienić pompę wtryskową w Pajero II 2,5TDi? Jutro auto idzie do mechaniora a ten już dzisiaj rozpaczał że znowu będzie musiał pół auta rozebraćTrzeba całe wisko rozbierać, czy obudowy schodzą bez zdejmowania wiatraka??
Tak to wygląda

Udanej zabawy

[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
-
- jestem tu nowy...
no panowie żaden nic nie poradzi??,problem ztymi szpilkami żeby je wymienić pliss jestem laik a budżet na mechanika cienki w tym miesiącu,może dam rade sam prosze o jakąś porade pozdrawiam all
Jaka ładna turkusowa szmatkaPrzemy pisze:Browning pisze:Co trzeba zdemontować by wymienić pompę wtryskową w Pajero II 2,5TDi? Jutro auto idzie do mechaniora a ten już dzisiaj rozpaczał że znowu będzie musiał pół auta rozebraćTrzeba całe wisko rozbierać, czy obudowy schodzą bez zdejmowania wiatraka??
Tak to wygląda![]()
Udanej zabawy

Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Szpilki sa na frezie. wybijamy mlotkiem. Dokrecajac nowe robimy to z czuciem zeby od razu na wejsciu nie pojebac gwintu. A jezeli chodzi o nowe szpilki to oswiadczam ze od transita, mimo takiego samego gwintu, nie pasuja frezy wiec mozna sobie darowac.
-
- jestem tu nowy...
dzięki Kajen czyli szpilki tylko ASO?
Na pewno nie tylko w ASO. Ale nie wiem od czego mozna dobrac. Ja wymienialem od anglika, sa w idealnym stanie. Malo tego nie pasuja od jeepa, frontery, musso i paru innych modeli aut. Przydatne info, do pajero 1 jak chcemy dluzsze to kupujemy te z tylu. I wymieniamy zamiast przednich (tylne sa dluzsze bo przechodza przez beben). Tylko co znow zrobic z tylem ? :/
Auto po wymianie pompy śmiga, tzn lata
Wróciła mu moc i wogóle jest zajefajnie
Mam nadzieję że i spalanie będzie ok
Mechanior stwierdził że nie będzie ryzykował przestawienia rozrządu i było mniej więcej tak:
jak na zdjęciu Przemy

jak na zdjęciu Przemy
Zielony Autobus 2,7TDi
ja brałęm kiedys z aso - nie były to duze pieniadze bo nie pamiętam nawetaldus75 pisze:dzięki Kajen czyli szpilki tylko ASO?
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
Panowie nie ma nad czym się zastanawiać zajelo mi to 3 minuty: (i to tylko przypadek, że to gostek od którego kupiłem dziś skrzynię):
http://allegro.pl/item818593942_pajero_ ... o_kol.html
http://allegro.pl/item818593942_pajero_ ... o_kol.html
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
-
- jestem tu nowy...
dzięki polaff 

chociaż raz się przydałemaldus75 pisze:dzięki polaff

Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Prośba do tych co mają gdzieś w garażach wyciągnięte lub zapasowe skrzynie, jak ktoś może to niech wrzuci fotkę czujnika od wstecznego światła.
Jest wkręcony od góry i ciężko podejrzeć, czy sam w sobie jest śrubą, czy po bokach coś go trzyma.
Jest wkręcony od góry i ciężko podejrzeć, czy sam w sobie jest śrubą, czy po bokach coś go trzyma.
Pajero II 94r Krótki. BFG 33/10,5 R 15 , Body lift 2". - Sprzedany
niestety ma jedynkeKML1 pisze:Prośba do tych co mają gdzieś w garażach wyciągnięte lub zapasowe skrzynie, jak ktoś może to niech wrzuci fotkę czujnika od wstecznego światła.

Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
chyba znalazłem
Tyle że z tej fotki wynika że jest zwarty w spoczynku więc już sam nie wiem co jest grane
, jak zewre kable w kostce to wtedy u mnie się świeci
http://sklep.intercars.com.pl/993532564 ... lang_id=PL
chyba że jest tak że dopiero przy wrzuceniu wstecznego czujnik jest wyciśnięty , a na innych biegach jest wciśnięty, wtedy by to było logiczne

Tyle że z tej fotki wynika że jest zwarty w spoczynku więc już sam nie wiem co jest grane

http://sklep.intercars.com.pl/993532564 ... lang_id=PL
chyba że jest tak że dopiero przy wrzuceniu wstecznego czujnik jest wyciśnięty , a na innych biegach jest wciśnięty, wtedy by to było logiczne

Pajero II 94r Krótki. BFG 33/10,5 R 15 , Body lift 2". - Sprzedany