Łożyska przednich kół PII dla dokładnych
Moderator: Kosiarz
Re: Łożyska przednich kół PII dla dokładnych
Te podkładki można kupić w ASO Hyundaia (sam do swojego kupowałem) i kosztują jakieś grosze.
PII V23 6G72
-
-
Mówisz
, zobaczę kiedy będę w Warszawie to podlecę i zapytam może będą mieli na miejscu.
Mam dobrego znajomego co w razie czego mi dotoczy/dorobi z czego tam trzeba będzie jak nie dostanę oryginałów.

Mam dobrego znajomego co w razie czego mi dotoczy/dorobi z czego tam trzeba będzie jak nie dostanę oryginałów.
No cóż, od ręki ich nie dostałem ale to była kwestia kilku dni i były. Są różne wymiary grubości do wyboru.
PII V23 6G72
-
-
Już wsio ogarnięte. Podkładki dorobione z fosforoujtamcoś i wyniosły mnie flachę, którą jakiś czas woziłem w samochodzie bo ja sam nie piję (bo nie lubię a nie że coś tam).
Przy okazji przeleciałem kalamitki i osmarowałem to co osmarować od spodu trzeba i chyba będzie OK.

Przy okazji przeleciałem kalamitki i osmarowałem to co osmarować od spodu trzeba i chyba będzie OK.
.
Ostatnio zmieniony pn paź 13, 2014 3:09 am przez қzh, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie siedzę na forum i NIE KORZYSTAM Z ŻADNEGO INNEGO NICKA
NIE PISAĆ DO MNIE PW
NIE PISAĆ DO MNIE PW
-
-
Chyba obejdzie się bez wysyłek, tokarz dorabiając podkładki mówił że z fosforobrązu bez ciśnienia wytrzymają i niczego więcej tam nie potrzeba. Zbieram się z wymianą tarcz i klocków bo zardzewieją od leżakowania i wtedy sprawdzę stan podkładki.қzh pisze:podkladki z fosforobrazu wytrzymaja tydzien.
chcesz to ci wysle , mam orginalne z 10 szt rozne grubosci.
lozyska dokrecasz na 25nm i koniec zadnego cofania-wbrew ksiazce. jak cofniesz o 30stopni, to po kilometrze masz wyczuwalny luz. jak nie cofniesz, to lozysko przejedzie 100kkm i luzu nie bedzie. lozysko timken i ntn zalozone poprawnie.potwierdzoneinfo.
Łożysko skręciłem na sztywno bez klucza dynanometrycznego, znaczy dokręciłem bo wyczuwałem lekki luz. Niczego nie luzowałem, jak się rozleci to założę nowe - i chyba tak zrobię przy wymianie tarcz.
Po dzisiejszym jeszcze mi dojdzie chyba wymiana krzyżaków wału, wyciągałem z piachów i później holowałem prawie 20km mocno załadowanego busa z kostką brukową na pace