Wiktorrr pisze:Smutny wątek? No ja Cię proszę...

ide zobaczyć co u toyów piszą i coś dodam od siebie

Moderator: Kosiarz
Jeep Grand Cherokee 5,9 V8 z lat 98-99Wiktorrr pisze:łomatko, dlaczego peepa??
No właśnie wybierz się tam a potem pisz to co napisałeś pod spodemWiktorrr pisze:No dobra....szczerze, im więcej czytam tym bardziej ciągnie mnie w teren. Jeszcze mnie tam nie bylo:)
Wiktorrr pisze:
Zabluźnię - kupiłbym Patrola, ale one nieruchawe jakieś, nieprawda? dynamika katedry, po jezdzie probnej 2.8 td;)))
To ja powtórzę pojedź w teren wróć i podyskutujemy Pajero waży 1700 i ma 100 koni Patrol tak przygotowany wazy o 400 kg więcej i ma 128 koni – do jazdy w terenie do tego co na początku napisałeś każde z tych aut będzie GIT ...Wiktorrr pisze:Hey, mysle nad "lansowozem" kol Eskapady, ale toz to slabowitą ma maszynownię, jak, nie przymierzając, tfu tfu GR 2.8. Albo i slabsze?
Wiadomo - lepiej więcej. Ale ZAWSZE z mocą musi iść odpowiednio obliczona wytrzymałość reszty podzespołów. Szczególnie przy większych kołach i agresywnym ogumieniu. Przykład: wrangler YJ 4.0 z seryjnymi mostami i opony MT 33x12,5 - półosie rwą się jak zapałki.Wiktorrr pisze: Jedna uwaga, czy wg Ciebie w terenie lepiej miec więcej mocy czy mniej (zakladając tę samą masę wozu)?
Damian wyczerpał tematWiktorrr pisze:Hm, oczywiscie mając na uwadze moj brak doswiadczenia w terenia, zapewne masz rację.
Jedna uwaga, czy wg Ciebie w terenie lepiej miec więcej mocy czy mniej (zakladając tę samą masę wozu)?
Jak chcesz cos merytorycznie napisać to napisz jak G klasa jedziałeś - bo G to 30 lat motoryzacji - mozna jedzić 30 letnim trupem z motorem 2.4 wolno ssącym mozna 2.8 benyzna mozna 3.0 turbo diesel można CDI AMGPikaś pisze:powiem tak,jezdzilem G klasą kolegi i w teren ok,wjezdza,zjezdza ale mi osobiscie sie nie podoba , no i ma zwawosć katedry - jak to ktoś napisał.Toyki super autka,ale miś to miś.byłbym za misiem,kup jakiegoś sporta trochę zmodyfikujj i bedzie ok.
OPCJA 'szukaj' - forum mitsubishi- odpowie na większość Twoich pytańgreaser pisze:Witam. Nie bede zakladal nowego postu, tylko sie tutaj przyczaje. Planuje zakup dlugiego Pajero , na codzien dla zony, na weekendy dla mnie))
Z racji ograniczen finansowych szukamy miska w granicach 93-95 i tutaj pytanie: czy sa jakies jakosciowe roznice w trwalosci silnikow 2.5 i 2.8 TD , raczej roznice w spalaniu mnie nie przerazaja, czy pomiedzy wspomnianymi rocznikami wystepowaly roznice w rodzajach , skrzyn biegow, mostow itp, oraz czy i czym 'normalne' dlugie Pajero rozni sie od dlugiej wersji Dakar ( 1993 ) Dobra i ostatnie juz pytanie ( jak na razie ), o skrzynie easy select i super select, gdzies wczesniej czytalem, ze easy raczej odpuscic (? ), czy faktycznie mozna poznac po oznaczeniach na lewarku ?
Sorry za pytania lamy, ale musze to wszystko jakos zonie wytlumaczyc
taaaa juz widze mine zony na widok syfa po weekendziegreaser pisze:Witam. Nie bede zakladal nowego postu, tylko sie tutaj przyczaje. Planuje zakup dlugiego Pajero , na codzien dla zony, na weekendy dla mnie))
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość