motanie mojego miska

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Czarodziej
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Czarodziej » pn sie 13, 2007 9:07 pm

zycze powodzonka.kazdy mota to co ma i na ile go stac, licze ze sie postarasz i cos dobrego z tego wyjdzie i uratujesz miska :D . czekam na foty z postepów prac :D.widze ze wiekszosci prac to spawarka bedzie chodzic , ale ja polecam "migomat" lepiej sie spawa i dokladniej, znam to z wlasnego doswiadczenia.gazami niezbyt bo przegrzejesz rame.nara :D :)2
Niech moc tłoków bedzie z Wami. pajero 87r, 2.5td ,hard top.gg895673

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » wt sie 14, 2007 10:22 am

Nie do dajmy chłopowi spokój, ale widzę że czeka go duuuuuuuużoooooo pracy

na początek proponuję

1. zakupić parę arkuszy blachy
2. zakupić trochę profili stalowych
3. zakupić dobry migomat
4. iść na kurs posługiwania się migomatem
5. załatwić sobie zniżkę w browarze, bo dużo piwa pójdzie przy rekonstrostrukcji "motaniu" tego wspaniałego pojazdu
6. załatwić w zusie przekierowanie emrytur babci i dziadka na swoje konto bo szelestów też tu widzę dużo do wydania

ps. niecierpliwie czekam na dalsze fotki z motania Miśka, będę pilnie studiował postęp prac

pozdrawiam Gebels :)21
Ostatnio zmieniony wt sie 14, 2007 2:19 pm przez gebels, łącznie zmieniany 1 raz.
Czwarte serce :cry:

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » wt sie 14, 2007 10:24 am

gebels pisze:Nie do dajmy chłopowi spokój, ale widzę że czeka go duuuuuuuużoooooo pracy

na początek proponuję

1. zakupić parę arkuszy blachy
2. zakupić trochę profili stalowych
3. zakupić dobry migomat
4. iść na kurs posługiwania się migomatem
5. załatwić sobie zniżkę w browarze, bo dużo piwa pójdzie przy rekonstrostrukcji "motaniu" tego wspaniałego pojazdu
6. załatwić w zisie przekierowanie merytór babci i dziadka na swoje konto bo szelestów też tu widzę dużo do wydania

ps. niecierpliwie czekam na dalsze fotki z motania Miśka, będę pilnie studiował postęp prac

pozdrawiam Gebels :)21
Gebelsie no to zes chlopa pocieszyl :)2 :)21

w kazdym razie czekamy na fotki z postepu prac :)2
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » wt sie 14, 2007 10:40 am

jak zobaczyłem zdjecia tego auta to ................ Rispekt masz tyle zaparcia wiary ze powinieneś nauczac jak Jezus :)21

BTW z motaniem to nie ma nic wspolnego ale za to z odrestaurowywaniem antyków na pewno :)21
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
lookamil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: lookamil » wt sie 14, 2007 10:58 am

eska uspokuj sie z tym swoim motaniem :) odnowie i pomotam spokojnie na wszystko przyjdzie czas i pora !!
blacha jest
migomat jest
obsluga zaliczona
profile sa
lakier jest
sporo czesci uz jest zamowionych :)
checi sa
chajs niestety ostro zawerzony ale da rade :)
od poniedzialku mam urlop to pojade z tym parchem maksymalnie
bedzie sie dzialo :) :)2 :)4

Awatar użytkownika
Harry
Kontaktowanie:

Post autor: Harry » wt sie 14, 2007 5:51 pm

Kolego "lookamil" ,
Przechodzilem kiedys podobny stan euforii ( ukonczony sukcesem po 30 dniach) ale to nie ma sensu jesli autkiem chcesz brac udzial w rajdach ,zlotach czy niedzielnych popierdowkach ; poprostu szkoda zycia i prundu.
Kup dobre kapcie , podkrec silnik i co tam jeszcze uznasz i sie baw.

Pozdrawiam Artur Harry Gubala

Awatar użytkownika
lookamil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: lookamil » pt sie 17, 2007 7:34 am

witam
mam pytanie pewnie banalne ale podczas rozkrecania mego misia zauwarzylem ze nie mam podczepionych przewodow do spryskiwaczy :) ba nawet nie mam zbiornika na plyn do spryskiwania szyb i sie wogle zastanawiam czy mam silniczek czy pompke nie wiem jak to sie fachowo nazywa :) i moja prosba jest nastepujaca czy moglby ktos zrobic fotke owego urzadzenia lub nakierowac gdzie tego szukac dzieki

powa

Post autor: powa » pt sie 17, 2007 12:12 pm

lookamil pisze:witam
mam pytanie pewnie banalne ale podczas rozkrecania mego misia zauwarzylem ze nie mam podczepionych przewodow do spryskiwaczy :) ba nawet nie mam zbiornika na plyn do spryskiwania szyb i sie wogle zastanawiam czy mam silniczek czy pompke nie wiem jak to sie fachowo nazywa :) i moja prosba jest nastepujaca czy moglby ktos zrobic fotke owego urzadzenia lub nakierowac gdzie tego szukac dzieki
weź sobie poszukaj tutaj http://www.sferamydlo.com.pl/Zbyszek/Pajerko/ manuala oraz innej dokumentacji do Twojego miśka. O spryskiwaczach też jest :)21

Awatar użytkownika
lookamil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: lookamil » pt sie 17, 2007 1:27 pm

niewiem albo cos przeoczylem albo naprawde niema tam nic na temat spryskiwaczy :( chodzi mi o przednie spryskiwacze bo z tylu to mam wszystko jak trzeba nawet na przednie swiatla sa rurki i dystrybutorki ale brak zbiornika nawet nie wiem gdzie on powinien byc :)

Awatar użytkownika
lookamil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: lookamil » pt sie 17, 2007 1:54 pm

juz znalazlem
http://www.nvo.com/jchiew/nss-folder/do ... system.pdf
jakby kogos interesowalo :) nawet nie wiedzialem ze sa dwa pojemniczki na plyn i dwa silniczki

Awatar użytkownika
lookamil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: lookamil » pt sie 17, 2007 1:56 pm

a tak na marginesie moze ktos posiada na zbyciu komplet i w jakiej cenie ?

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » pt sie 17, 2007 2:39 pm

bo jak byś dokłądnie przejrzał mauala u mnie na stronie to byś wiedział że są dwa zbiorniki, mało tego na stronce jest też polska instrukcja obsługi do Miśka I , no ale jak nie che sie szukać to tak jest

Awatar użytkownika
lookamil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: lookamil » pt sie 17, 2007 2:42 pm

wez sie odczep "nie chce sie szukac" poltorej godziny szukalem jak bys chcial wiedziec i znalazlem wkoncu :P kto szuka ten znajdzie !!!

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » pt sie 17, 2007 6:36 pm

No masz rację - jedni po 5 minutach a inni po 1,5 h. NO ale Gebels faktycznie się czepia, nie to co ja :)21 :)23
Zbowid

Awatar użytkownika
Mariobros
Kontaktowanie:

Post autor: Mariobros » pt sie 17, 2007 6:40 pm

no właśnie - "weź się Gebels odczep" :lol: :wink: jakby nie patrzył u mnie są trzy zbiorniki, bo trzeci z tyłu..... ale coś zaczynam przeczuwać problemy z uzyskaniem nowych porcji wiedzy niezbędnych w doprowadzaniu ruinki do stanu jezdnego :)21
Pajero 2,5TD 86r. GG 649597

Awatar użytkownika
gebels

Post autor: gebels » pt sie 17, 2007 8:57 pm

Mariobros pisze:no właśnie - "weź się Gebels odczep" :lol: :wink: jakby nie patrzył u mnie są trzy zbiorniki, bo trzeci z tyłu..... ale coś zaczynam przeczuwać problemy z uzyskaniem nowych porcji wiedzy niezbędnych w doprowadzaniu ruinki do stanu jezdnego :)21

Macie rację nie będę już zabierał głosu w temacie, nawet co by nie mieszać ludiom w głowie to se strone wyłącze :)23

Awatar użytkownika
AveCezar

Post autor: AveCezar » pt sie 17, 2007 9:13 pm

gebels pisze:
Mariobros pisze:no właśnie - "weź się Gebels odczep" :lol: :wink: jakby nie patrzył u mnie są trzy zbiorniki, bo trzeci z tyłu..... ale coś zaczynam przeczuwać problemy z uzyskaniem nowych porcji wiedzy niezbędnych w doprowadzaniu ruinki do stanu jezdnego :)21

Macie rację nie będę już zabierał głosu w temacie, nawet co by nie mieszać ludiom w głowie to se strone wyłącze :)23
Kurna nie strasz pan i nie wyłączaj, skąd tyle gratisowej literatury do mojego padła wezmę? Z ruskiej strony ciężko idzie, tam tylko obrazki rozumiem :)21
Ave Caesar!
Pajero znowu w przebudowie.
Photo by: pwiecko

Awatar użytkownika
gebels

Post autor: gebels » pt sie 17, 2007 9:28 pm

AveCezar pisze:
gebels pisze:

Kurna nie strasz pan i nie wyłączaj, skąd tyle gratisowej literatury do mojego padła wezmę? Z ruskiej strony ciężko idzie, tam tylko obrazki rozumiem :)21

Spoko spoko, ja nie zachowuję się jak gówniarz, bo w przeciwnym razie juz dawno bym zablokował IP tym co mnie wk.....ją

powa

Post autor: powa » pt sie 17, 2007 9:44 pm

gebels pisze:
AveCezar pisze:
gebels pisze:

Spoko spoko, ja nie zachowuję się jak gówniarz, bo w przeciwnym razie juz dawno bym zablokował IP tym co mnie wk.....ją
ci co wk..ją najbardziej już wszystko wyssali :)21 i wku...ją nadal :)21

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » sob sie 18, 2007 6:55 pm

Powa Ty się ode mnie odczep :)23 :)21 :)21 :)21
Zbowid

Awatar użytkownika
gebels

Post autor: gebels » sob sie 18, 2007 7:42 pm

Co z tego że wyssali jak nie umieją z tego skożystać :)21

zamieniłem neostrade na DSL-a więc w najbiższym czasie postawie coś u siebie, i na reszcie nie bedzie brakowało miejsca i będę mógł jeszcze trochę dołożyć

powa

Post autor: powa » sob sie 18, 2007 8:04 pm

Zbowid pisze:Powa Ty się ode mnie odczep :)23 :)21 :)21 :)21
no jakżesz bym śmiał... :)21

powa

Post autor: powa » ndz sie 19, 2007 1:43 am

@lookamil czy dążysz do takiego efektu końcowego motania jak TU?

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » ndz sie 19, 2007 8:01 am

Tam ma wszystkie wskazówki jak i co zrobić - popsułeś zabawę @powa :)21
Zbowid

Awatar użytkownika
lookamil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: lookamil » ndz sie 19, 2007 8:04 am

bardzo ladny misiek i ten sam rocznik co moj daze do czegos takiego wlasnie tylko jeszcze kilka sprawek chcem dodac do swojego :) ape pokoleji narazie jestem na etapie walki z rama wczoraj zdiolem bude z 3 koleszkami myslalem ze bedzie gorzej ale dalo rade [img]http://sp2.fotologs.net/photo/2/43/3/lo ... 6987_f.jpg
[/img]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”