niedrażniące włascicielapolaff pisze:a jakie ciśnienie powinno być w pokraku gen I bez IC>?

czasem lepiej nie wiedzieć
Moderator: Kosiarz
niedrażniące włascicielapolaff pisze:a jakie ciśnienie powinno być w pokraku gen I bez IC>?
majcher pisze:niedrażniące włascicielapolaff pisze:a jakie ciśnienie powinno być w pokraku gen I bez IC>?![]()
czasem lepiej nie wiedzieć
pewnie bym chciał, ale w tej chwili nie mam $acinski pisze:A nie chcesz IC?
Są w ASO , ja wymieniałem jakiś czas temu , niepotrzebnie bo okazało się że zbiornik pęknięty i dlatego ciekło.polaff pisze:Czy orientujecie się czy są dostępne gumowe uszczelniacze znajdujące się między zbiornikiem a pompą płynu hamulcowego?
ja dawałem do łatania - wytrzymał potem jeszcze 3 lata - ale i tak musiałem wymienićrort_ pisze:Kleił/spawał ktoś zbirnik paliwa w dieslu? Miejsce idealnie dostępne, płaska powierzchnia, wyczyszczone na błysk. Dziurka wielkości główki od szpilki i druga obok jak cztery główki. Zastosowałem do tej większej wkręta i całość zasmarowałem dwuskładnikowym 'płynnym metalem'.
jest temat przyklejony "zamienniki" - tam masz wymiary i cenysochoW pisze:Witam!
Potrzebuje zakupic lozysko igielkowe, ktore mieszka na przegubie, tak jakby podpora przegubu. Rozsypalo sie i nawet nie wiem jakie sa jego wymiary. Czy ktos moglby pomoc w namierzeniu takowego?
Dzieki
nie, w komplcie od II sa dłuższe elementy pomiedzy przegubami - możesz użyć przegubów ale musisz to poskładać ze starą półośkąkastor80 pisze:Czy przednie półosie z przegubami od II 2,5tdi będą pasowały do I tdi?
tydzień temu wyrzuciłem na złom...Kajen pisze:Ma ktos foto otyginalnych mocowan progow do ramy ? Pajero 1. Chciałem podpatrzec jak były ominoete przewody hamulcowe i paliwowe z lewej strony. A tak niedawno to przerabiałem @acinskiemu :/
zwykłe cybanty dopasowane kształtem do ramy ([ - coś takiego), po lewej stronie tam gdzie przewody w rogach mają wspawane kwadraciki z płaskownika (1.5 cm x 1.5 cm) i nimi opierają się o ramę (na przewody pozostaje szczelina 1.5 cm)Kajen pisze:Ma ktos foto otyginalnych mocowan progow do ramy ? Pajero 1. Chciałem podpatrzec jak były ominoete przewody hamulcowe i paliwowe z lewej strony. A tak niedawno to przerabiałem @acinskiemu :/
No własnie nie znalazłem zbiornika w cywilizowanych pieniądzach. Pokleiłem i na razie robi. Te wszystkie rurki odpowietrzajace wywaliłem w pizdu. Jaki macie patent na zaślepianie tych cycków co po tych rurkach zostaja? Jak je pozaslepiam, to nie bedzie sie robic podciśnienie wraz z ubytkiem paliwa? Bo korek wlewu wygląda na szczelny.majcher pisze:ja dawałem do łatania - wytrzymał potem jeszcze 3 lata - ale i tak musiałem wymienićrort_ pisze:Kleił/spawał ktoś zbirnik paliwa w dieslu? Miejsce idealnie dostępne, płaska powierzchnia, wyczyszczone na błysk. Dziurka wielkości główki od szpilki i druga obok jak cztery główki. Zastosowałem do tej większej wkręta i całość zasmarowałem dwuskładnikowym 'płynnym metalem'.
generalnie chyba sie nie opłaca - łatanie kosztowąło mnie nie duzo mniej niż uzywaney zbiornik w dobrym stanie
1: A nawet i wiecej.lukas.mj pisze:Witam
skoro to temat dla poczatkujących to sobie pozwole na kilka pytań laika bo w internecie rożne rzeczy wyczytalem a nie mam jeszcze instrukcji do swojego egzemplarza
więc mam pajero 1998 2,8td intercooler long
1 ile mi to bedzie palilo ? [podobno 11-14]
2 dlacze po zalaczeniu 2wd z 4wd mrugaja mi chwile przednie koła na wyswietlaczu?
3 czy tam sie maja grzać swiecie jak w moim poprzednium cudeńku mercedes w201?? jeżeli tak to nigdzie nie widze kontrolki???![]()
4 nastepnie czy takie progi jak mam nie obnizaja przestwitu??
5 czy jak kupie sobie na zime i w teren nowe opony [bo te cos nie wygladaja na terenowe] to mogą one być wyższe o cal lub dwa i węższe bez zmian felgi? bo podejrzewam ze koszt takich jest duży?? i jakie ew opony polecacie??
6 i co najważniejsze troche czuje zgrzyt przy wrzucaniu 2 biegu [bez wzgledu na tryb 2wd 4wd itd] czy to źle wrózy na przyszłość, tzn czy tak można jezdzić czy raczej będzie coś do wymiany [inne biegi chodzą ładnie]
będe bardzo wdzięczny jeżeli mi ktoś pomoże
pozdrawiam i załączam fotke
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość