czy ktoś trenował wymianę silnika w pajero na inny np 3,0 benz. lub 2,5 diesel
wywalę 2,6 i co dalej .. skrzynia będzie pasować

Moderator: Kosiarz
Tego nie byłem an 100 % pewien. Ta informacja już na pewno cały planowany zabieg czyni rytualnym samobójstwem finansowymmajcher pisze:skrzynia nie pasuje pomiedzy 3.0 a 2.6 i 2.5.
i
DamnIt! pisze:I trzymaj się z dala od tego, kto namówił Cię na "robienie" tłoków i pierścieni. Rzeczywistość zweryfikowała jego wiedzę/umiejętności bardzo negatywnie.
uznać mnie za druciarza,Przetoczenie rowków w tłoku na inne pierścienie (polskiego producenta) wymiana pierścieni rozwiązała problem raz na zawsze
skrzynia od 2,6 pasuje idealnie do 2,5 wiem bo mam u siebie wymieniłem jak mi moja padła,wiec wystarczy wymienic motor i pogrzebac przy instalacji,Powodzeniabilans pisze:no to panie/panowie proszę o fotki (może ktoś posiada )
zdjęcia skrzyni od strony mocowania do silnika :
zdjęcia do 2,6 benzyna
zdjęcia do 2,5 diesla
wstępnie zobaczymy czym się różnią
Ależ mnie chodzi tylko o ten jeden przypadek z silnikiem @bilans'a - gdzie toczenie i dorabiania nie sprawdziło się ani troszkę. Nie chodzi mnie o pomysł na naprawę, ale o wykonanie w tym konkretnym przypadku.polaff pisze:DamnIt! pisze:I trzymaj się z dala od tego, kto namówił Cię na "robienie" tłoków i pierścieni. Rzeczywistość zweryfikowała jego wiedzę/umiejętności bardzo negatywnie.
możesz po tym co napisalem:uznać mnie za druciarza,Przetoczenie rowków w tłoku na inne pierścienie (polskiego producenta) wymiana pierścieni rozwiązała problem raz na zawsze
ale uwierz mi moje rozwiązanie zażegnało problem raz na zawsze - dotyczyło mojej pierwszej samochodowej miłości skody 120 w której zrbiłem remont na oryginalnych częściach produkowanych przez kolbenschmidt które (bez przegrzania) wytrzymały około 1000km i z pierścieni zostały żyletki. Z tgo powodu znalazłem dobrego tokarza i rozwiązałem problem metodami alternatywnymi.
Najważniejsze że skutecznie a przy tym za 1/3 kosztów. Nie uwierzycie, ale mialem skodę ktora robiła duże przebiegi, nie brała oleju, nie gotowała się i niewiele paliła.
DamnIt! pisze:Ależ mnie chodzi tylko o ten jeden przypadek z silnikiem @bilans'a - gdzie toczenie i dorabiania nie sprawdziło się ani troszkę. Nie chodzi mnie o pomysł na naprawę, ale o wykonanie w tym konkretnym przypadku.polaff pisze:DamnIt! pisze:I trzymaj się z dala od tego, kto namówił Cię na "robienie" tłoków i pierścieni. Rzeczywistość zweryfikowała jego wiedzę/umiejętności bardzo negatywnie.
możesz po tym co napisalem:uznać mnie za druciarza,Przetoczenie rowków w tłoku na inne pierścienie (polskiego producenta) wymiana pierścieni rozwiązała problem raz na zawsze
ale uwierz mi moje rozwiązanie zażegnało problem raz na zawsze - dotyczyło mojej pierwszej samochodowej miłości skody 120 w której zrbiłem remont na oryginalnych częściach produkowanych przez kolbenschmidt które (bez przegrzania) wytrzymały około 1000km i z pierścieni zostały żyletki. Z tgo powodu znalazłem dobrego tokarza i rozwiązałem problem metodami alternatywnymi.
Najważniejsze że skutecznie a przy tym za 1/3 kosztów. Nie uwierzycie, ale mialem skodę ktora robiła duże przebiegi, nie brała oleju, nie gotowała się i niewiele paliła.
I ani mi w głowie zarzucać Ci druciarstwo - tym bardziej, że jak piszesz, taki sposób sprawdzał się w Twoim samochodzie...
Z drugiej zaś strony - ceny nowych tłoków i pierścieni nie są znowu aż takie wysokie...
Ja sie nie znam, ale to jest zdaje sie zawor, bez ktorego komora wirowa przestaje pelnic swoja funkcje. Wiec raczej nie pajdiot.bilans pisze: a no to : jet valve
http://img715.imageshack.us/img715/5426 ... iaczeg.jpg
więc teraz albo to wymienię na sprawne albo zaślepię otwory po tym na stałe .. co o tym myślicie ? wywalam jet valve zaślepiam otwór po nim i ? zdechnie czy da radę
zadzwoń do HIPOL'u i zapytaj o "zawór dopełniania" do Twojego silnika. Koło 60-70 zł powinien kosztować...bilans pisze:ok powie mi ktoś jak to ściągnąć do polski?????
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1-5-1-6- ... ccessories
to jest to co zdechło..
Poprosić kogoś kto ma konto na Ebayu i Paypala, kupić, zapłacić, czekać. Mogę pomóc jakby co.bilans pisze:ok powie mi ktoś jak to ściągnąć do polski?????
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1-5-1-6- ... ccessories
to jest to co zdechło..
To akurat sobie może przełożyć z tego co już ma.Eskapada pisze:Przełożenia to jedna różnica a różnej średnicy półosie to druga
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość