Jestem tu nowy i witam wszystkich
Moderator: Kosiarz
Re: Jestem tu nowy i witam wszystkich
Witam wszystkich.
Pochodzę z niesławnej Łodzi. Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Pajero. Misiek z roku 97, silnik 2,8, wersja 5 drzwiowa. Większość czasu spędził w Niemczech ale od ponad roku mieszka w Polsce.
Samochodzik będzie eksploatowany z konieczności trochę w mieście, a w czasie wolnym jako przeprawówka.
Pochodzę z niesławnej Łodzi. Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Pajero. Misiek z roku 97, silnik 2,8, wersja 5 drzwiowa. Większość czasu spędził w Niemczech ale od ponad roku mieszka w Polsce.
Samochodzik będzie eksploatowany z konieczności trochę w mieście, a w czasie wolnym jako przeprawówka.
Pajero 97 2,8TD wagon.
powitać !pio13 pisze:Witam wszystkich.
Pochodzę z niesławnej Łodzi...
to jest już nas trzech, by poprawić jej sławę,
przynajmniej tutaj

pozdr.
Pajero I 3,0 V6
Może jakiś zlocik Pajero w Łodzi??
Myślę że jeszcze jacyś właściciele Pajero z Łodzi się znajdą 

Zielony Autobus 2,7TDi
no to róbcie -tylko mam być z rozmachem i bogato

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
jestem za a nawet przeciwBrowning pisze:Może jakiś zlocik Pajero w Łodzi??Myślę że jeszcze jacyś właściciele Pajero z Łodzi się znajdą

i na pohybelEskapada pisze:no to róbcie -tylko mam być z rozmachem i bogato

pozdr.
Pajero I 3,0 V6
później będzie w wiadomościachEskapada pisze:no to róbcie -tylko mam być z rozmachem i bogato
...Miasto Łódź przeprasza za trzech użytkowników Pajero ...

PII SS 2.8TD AT BFG 31/10.5/15
XJ 900 Diversion
mobile 603 265 921
XJ 900 Diversion
mobile 603 265 921
Marc. pisze:później będzie w wiadomościachEskapada pisze:no to róbcie -tylko mam być z rozmachem i bogato
![]()
![]()
Miasto Łódź ma już wystarczająco rzeczy za które powinno przepraszać

Zielony Autobus 2,7TDi
a zaczęło się od Ich TrojeBrowning pisze:Marc. pisze:później będzie w wiadomościachEskapada pisze:no to róbcie -tylko mam być z rozmachem i bogato
![]()
![]()
Miasto Łódź ma już wystarczająco rzeczy za które powinno przepraszać

PII SS 2.8TD AT BFG 31/10.5/15
XJ 900 Diversion
mobile 603 265 921
XJ 900 Diversion
mobile 603 265 921
Witam
gapa ze mnie bo szperam tu od paru miesięcy a się nie przedstawiłem jestem marek z konstancina
od wiosny jestem posiadaczem I 3.0 V 6 którą próbuje konkretnie zmotać jeśli by koledzy mieli jakieś rady
to bardzo proszę o info.chodzi mi w pierwszej kolejności o reduktor ( bo przepuszcza) oraz blokadę przodu
bo mi się zamarzyła
pozdrawiam
gapa ze mnie bo szperam tu od paru miesięcy a się nie przedstawiłem jestem marek z konstancina
od wiosny jestem posiadaczem I 3.0 V 6 którą próbuje konkretnie zmotać jeśli by koledzy mieli jakieś rady
to bardzo proszę o info.chodzi mi w pierwszej kolejności o reduktor ( bo przepuszcza) oraz blokadę przodu
bo mi się zamarzyła
pozdrawiam
Nie ważne czym, byle MKNĄĆ
Witam wszystkich !
Czuję się nieswojo bo przytłoczył mnie rozmiar wiedzy tu dostępnej.
Proszę o wyrozumiałośc jak bedę pisał lub pytał o banały.Samochodu jeszcze nie mam ale muszę kupić coś do wożenia kajaka.Grand Scenic przestaje sie sprawdzać w tej roli.Z osiągnięć offroadowych mam na koncie tylko dotarcie do Szybenego w dolinie Czeremoszu 18-letnią Ładą 2107
Józek
Roztocze
Czuję się nieswojo bo przytłoczył mnie rozmiar wiedzy tu dostępnej.
Proszę o wyrozumiałośc jak bedę pisał lub pytał o banały.Samochodu jeszcze nie mam ale muszę kupić coś do wożenia kajaka.Grand Scenic przestaje sie sprawdzać w tej roli.Z osiągnięć offroadowych mam na koncie tylko dotarcie do Szybenego w dolinie Czeremoszu 18-letnią Ładą 2107

Józek
Roztocze
Witamy Witamy. Motajcie, zabawa przednia i kosztowna
Dlaczego macie mieć lepiej 

Dziadek 2,5TD `98
po piszesz o każdej usterce problemie i mówisz jak go rozwiać lub zapobiec.acinski pisze:Witamy Witamy. Motajcie, zabawa przednia i kosztownaDlaczego macie mieć lepiej
Oni to czytają i są mądrzejsi

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Wiwat Łódź!!!
Witam się bardzo serdecznie jako świeżutki i ?szczęśliwy? posiadacz Pajero od soboty
Kupiłem w Krakowie i jeszcze tam został na 3 tygodni w kolejce do sprawdzonego pana Leszka po nowy rozrząd, wymianę wszstkich płynów ustrojowych i ... oby nie za wiele ... inne drobiazgi.
1999 long z uroczym... 3.5V6
NIE GDI
Jako że będzie to auto rekreacyjne, to nie mogłem się oprzeć tej mocy...
A pozatym trafiłem na egzemplarz kupiony w PL, który co 15000 lądował w ASO i miał wszystko robione zgodnie z książką
niebywałe!
No to przygarnąłęm Misia
Piotrek
Witam się bardzo serdecznie jako świeżutki i ?szczęśliwy? posiadacz Pajero od soboty

Kupiłem w Krakowie i jeszcze tam został na 3 tygodni w kolejce do sprawdzonego pana Leszka po nowy rozrząd, wymianę wszstkich płynów ustrojowych i ... oby nie za wiele ... inne drobiazgi.
1999 long z uroczym... 3.5V6

Jako że będzie to auto rekreacyjne, to nie mogłem się oprzeć tej mocy...
A pozatym trafiłem na egzemplarz kupiony w PL, który co 15000 lądował w ASO i miał wszystko robione zgodnie z książką

No to przygarnąłęm Misia

Piotrek
Piotrek (BoobeR)
Pajero 1999 3.5V6 gaz, 2" UP, BFG AT 32", winda, snorkel, lampeczki...
się nam synek szejka naftowego trafiłBoobeR pisze:
1999 long z uroczym... 3.5V6![]()
![]()
NIE GDI

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33

szczęśliwy zbywca zapewniał, że jak pojadę na Mazurki 90kmh to się w 12 zmieszczę na 100...
Piotrek (BoobeR)
ja po pierwszym kupionym aucie nauczyłem się by nie słuchać pieprzenia optymistycznego szczęśliwych sprzedawców!!!
Zawsze ich auto jest najleprza i sami nie wiedzą czemu je sprzedają...
Zawsze ich auto jest najleprza i sami nie wiedzą czemu je sprzedają...
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Spoko, nie to żebym wierzył co sprzedający gada. Tak zapuściłem temat żeby usłyszeć jak innych boli z tym motorkiem 

Piotrek (BoobeR)
na trasie przy spokojniej jeździe owszem ale czasami trzeba wyprzedzać. Czasami trzeba postać w korkach. Moim zdaniem to auto będzie Ci palić średnio 15 lBoobeR pisze:![]()
![]()
aż tak źle będzie
?
szczęśliwy zbywca zapewniał, że jak pojadę na Mazurki 90kmh to się w 12 zmieszczę na 100...
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Chyba na jałowym 
EDIT:
Zartuje. Opitoli tyle ile bedzie chciał, ma do tego prawo. Zrekompensuje za to minami lysych wiesniakow w tuningowanych beemkach po zapaleniu sie zielonego

EDIT:
Zartuje. Opitoli tyle ile bedzie chciał, ma do tego prawo. Zrekompensuje za to minami lysych wiesniakow w tuningowanych beemkach po zapaleniu sie zielonego

Kajen pisze:Chyba na jałowym
EDIT:
Mylisz - owszem ma 200 KM, owszem lepiej przyspiesza niż diesel ale w fotel nie wciska. Miałem okazje w tym samym czasie przejechać się Pajerom V6 3.5 oraz Jeep Grand Cherokee V8 4,7 ( również około 200 KM ) oraz CRDI i każdy model Granda nawet diesel wciska w fotel. Pajero pod tym względem mnie rozczarowało

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Jakby nie patrzeć to moment rwie do przodu a nie moc a Viejt konra Visex to nijak przymierzyć 

Dziadek 2,5TD `98
wiedziałem że będzie porównanie V6 do V8 ale CRDI to 4R 2.7acinski pisze:Jakby nie patrzeć to moment rwie do przodu a nie moc a Viejt konra Visex to nijak przymierzyć
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
-
- jestem tu nowy...
Witam wszystkich. Nazywam się Wojtek. Jestem świeżo upieczonym driver'em i dopiero poszukuje jakiejś furmanki
.