Szukałem

Podziękował za odpowiedź...

Moderator: Kosiarz
Nie do końca. Resor w pajero jest nie symetryczny, tylna część jest dłuższa. resor od Żuka jest symetryczny, od szpickopu do ucha jest tyle samo cm w każdą ze stron. Krótsza część jest niemal identyczna co w pajero. Da się podmienić trzeba tylko przestawić tylne mocowanie (wieszak).oldarcher pisze:podobno pasują ok, ......
Słuchaj, generalnie powinno być plug-n-play i po kłopocie. Na forum jest kilka tematów gdzie "tęgie" głowy polecały taki zabieg ale nigdzie nie znalazłem że ktoś faktycznie tak zrobił. Części wahacza niby są zamienne w Hyundaiu i Mitsubishi poza sworzniami które wciskane są w Galloperze a Pajero II przykręcane - ponoć to lepsze i trwalsze rozwiązanie.PAJERO Driver pisze:"Marcin..." Jeżeli chodzi o tego typu manewr to kup z takiego samego bez kombinacji...
Swojego czasu miałem P-I zamiast kupić z sprawdzonego źródełka kupiłem jakieś wynalazki z alledrogo.pl okazało się ze wahacz był niby do tego ale inny model czy coś tego typu nie dość ze zabrakło oryginalnych blaszek dystansowych to jeszcze dokupywałem po całym pakiecie u Niemców z serwisie kolejne blaszki tez ich zbrakło ze koleś na zbieżności dorabiał jeszcze po sztuce na każdą ze stron... Więc niezły zonk był....Lepiej ostrożnie z mixami...
Nic nie zmienia faktu to raz. A dwa, zwykle przez 20 lat nie zjeżdżając z asfaltu i mając koła o standardowym rozmiarze i niezbyt agresywnym bieżnikulukas 78 pisze:Co nie zmienia faktu ,że oryginalne sworznie i końcówki potrafią pożyć 20 lat nie będąc często smarowane
Polecam VARTA BLUE Dynamic G8 830A 95Ah "POWER FRAME" Mam wstawioną taką u siebie w Pajero Classic 3x drzwi... Daje rady nawet w duże mrozy stojąc na dworze kilka dni nie palony....Kupowałem w IC..Polsky pisze:Akumulator mi padł. Jaki kupić j gdzie? 70 czy 90?
Nam sprzedająca zafundowała nówkę funkiel Yuasę Elite. Jak przeczytałem nazwę to od razu pomyślałem - chinol, jednak pogrzebałem w google i wyszło że nie dość że aku Japan to i jeszcze chwalone. Cena naprawdę przystępna, w sklepie dilującym pytałem i kłopotów brak. Osobiście polecam.PAJERO Driver pisze:Polecam VARTA BLUE Dynamic G8 830A 95Ah "POWER FRAME" Mam wstawioną taką u siebie w Pajero Classic 3x drzwi... Daje rady nawet w duże mrozy stojąc na dworze kilka dni nie palony....Kupowałem w IC..Polsky pisze:Akumulator mi padł. Jaki kupić j gdzie? 70 czy 90?
To teraz zobaczcie jak wszystko jest robionelukas 78 pisze:Yuasa to pierwszy montaż w Japończykach
co do amortyzatorów moje regulowane mają 22 lata
jeden się poci i osłona jest nadjedzona (nawe używane mam już przygotowane do montażu)
ale na szarpakach wydaje jak nowy
Patrząc na miasto to raczej Michały a nie 100mileTangoKK pisze:Ja pracuję w bardzo dużej firmie produkującej opony i mogę potwierdzić, że inne znacznie ostrzejsze normy muszą spełniać opony produkowane na pierwsze wyposażenie, a inne na wtórny rynek![]()
Poszukaj w Inter Carsie.....miki_mi2 pisze:Orientujecie się czy są dostępne tuleje wachacza górnego o takie -> http://allegro.pl/tuleja-przedniego-gor ... 60074.html
lecz w mniejszej cenie? Bo sumując remont zwiechy z przodu to... trzeba szukać oszczędności gdzieniegdzie fak
help
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości