Radek, weź się jednak rozejrzyj za tą Dyskoteką

.
1 Jest klej do gąbek. Kleiłem kiedyś do dykty gąbkę i do tego materiał i trzymało się

. Myślę że gąbka z gąbką też dobrze złapie o ile się nie kruszy.
3 Nie wiem jak to wygląda w Pajero, w Gallopie gromadzi się też syf pod poszerzeniami na błotniku przednim i tylnym. Nawiercenie otworów od spodu jest najlepszym rozwiązaniem jakie można zrobić. Błoto wylatuje, plus to że można kierując tam ciśnienie wody wszystko ładnie wypłukać. Ja za pierwszym razem musiałem ściągnąć te poszerzenia by te błoto wykruszyć śrubokrętem

.
4 Chcesz złapać napięcie z jakiego dowolnego, który znajdziesz przewodu

. Niezbyt trafione rozwiązanie moim zdaniem bo co jak podłączysz telefon, tablet i coś jeszcze o mocno obciążysz jakiś przewodzik o małym przekroju. Nie lepiej podciągnąć sobie jakimś przewodem jednożyłowym (oczywiście dając bezpiecznik) bezpośrednio od akumulatora. Ja teraz mam jeden rozgałęziacz tak zrobiony że faze mam zawsze niezależnie od tego czy kluczyk jest w stacyjce. Brakowało mi tego wcześniej.
5 Mam pod rynienką z tyłu tak że wystaje ok.80cm ponad dach - masakra i to już moja druga antena. Teraz tam chcę zamontować oświetlenie w tył a antenę gdzieś przenieść. Gdzie jeszcze nie wiem.
6 Pospawać to co skrzypi

. Przeoliwić jakim wude.
7 Można. Nie wiem tylko czy takim samym ciśnieniem, ścierniwem itp jak metal bo nie wnikałem, ale tak - da się i oddawałem do piaskowania kiedyś felgi.