jak to jest ze sprzegielkami manualnymi do Pajero I ? wystepowaly, zdarzaja sie w uzywce, czy nie ? w automatach ile trzeba cofnac, zeby sie rozpiely ? Jakos nie ufam automatom w moim autobusie...
Dzieki

Moderator: Kosiarz
a co to za silnik , rok ?Masakra pisze:Witam kolegów...
Jest sprawa troszkę pilna![]()
Pajero przestało jeździć - poszedł komputer albo sprawdzić może elektryk się myliłMoże idzie jakoś inaczej go sprawdzić?
Na allegro nic nie ma
Zostało tylko wyciągniecie z innego auta dobrego komp.
Z góry dzięki za odp.
Pozdrawiam
3,0 V6 a rok 97Adas pisze:a co to za silnik , rok ?Masakra pisze:Witam kolegów...
Jest sprawa troszkę pilna![]()
Pajero przestało jeździć - poszedł komputer albo sprawdzić może elektryk się myliłMoże idzie jakoś inaczej go sprawdzić?
Na allegro nic nie ma
Zostało tylko wyciągniecie z innego auta dobrego komp.
Z góry dzięki za odp.
Pozdrawiam
I juz jakby naprawione.Wczasowicz pisze:Możemy też się pośmiać ? heheBartolomeo pisze:No i 3 posty 'nabite', hehe
Ta tuleja nie jest uszczelnieniem, a raczej łożyskiem ślizgowym wału, a kanaliki służą do smarowania tego łożyska...A jestes pewien, ze to tylko simmering? tam moze byc tez tuleja uszczelniajaca (z takimi kierunkowymi kanalikami), ze specjalnego stopu, dopiero za tym jest simmering. Nie masz czasem luzu na wale w tym miejscu?
A mnie się wydaje, że nie.Co do tego przeciekania skrzynia->reduktor to zdaje sie jest jak najbardziej mozliwe...
Widziałeś kiedyś wymontowany reduktor ? Chyba nie widziałeś...![]()
Reduktor od strony skrzyni posiada uszczelniacz, a wejście na wałek ze skrzyni jest zaślepione blachą.
A tak na marginesie to mam wrażenie, że kolega Qsy myli reduktor ze skrzynią.
Reduktor to ten element do którego wchodzą oba wały jak również dźwignie: zmiany biegów i załączania napędu.
Skrzynia to ten większy element przy silniku
aby wyjąć pompę trzeba odgiąć sprężynę napinacza paska rozrządu bo na pompie jest cypel od niej , da sie to zrobić bez zdejmowania go , ale musisz mieć dobry dostęp więc , chłodnicę atrapę musisz zdjąćKajen pisze:Hej panowie mam pytanko.
4d56t, padla pompa wody. Da rade to ustrojstwo wyjac bez rozbierania rozrzadu ? Pytam bo nie wiem czy wlec go do mechaniora czy probowac samemu; rozrzadu sam nie ustawie bo nigdy tego nie robilem.
koło pasowe ma klin na wale i pasuje tylko w jednej pozycjiKajen pisze:Dzieki Adas mozna na Ciebie liczyc.
Troche mi przeszkadza dolna plastikowa oslona rozrzadu, i zastanawiam sie czy moge poluzowac kolo pasowe na wale korbowym = czy mi sie nic nie poprzestawia...
wymień też termostatKajen pisze:Jest tak jak mowisz, zdemontowalem wszystko ale na pompe najprawdopodobniej bede musial czekac do jutra... i kosztuje stowke...
Poduszka reduktora i krzyżaki proponuje sprawdzić.Wojt00 pisze:Witam
PII 3.0 V6.
Drży gdy przyspieszam, ale tylko pomiędzy 30 a 60 km/h. Nawet gdy w tych prędkościach lekko odpuszczę gaz to przestaje drżeć. Sprawdziłem wydech czy nie jest za sztywny i poduszkę pod skrzynią. Wszsytko OK. Czy możliwe, że poduszka pod silnikiem
Dzięki za odpowiedź
I jeszcze pewnie przenosi ci wibracje na nadwozie od zespołu napędowegopziem pisze:w sprawie poduszki pod szkrzynią - jak łomikiem podnoszę skrzynię to unosi się tak ze 3 cm do góry wiem że to może głupie ale już sam nie wiem czy to normalne czy nie - w poprz.autach które miałem skrznia na poduszkach nie miała prawa się ruszać ale tutaj poduszka jest okrągła i wygląda jakby luz był dopuszczalny ? myślałem je zmienić ale nie wiem czy mato sens bo może ten typ tak ma - pajero 2,8 td 96 r long
tak , tylko musisz przełożyć koło zamachowe i sprzęgło w automacie jest pompa, no i na pompie wtryskowej będzie kilka czujników do demontażumarcyb3 pisze:witam mam pytanie czy silnik 4D56 od automata bedzie pasował do manuala,proszę o szybką odpowiedz.silnik 2,5 TD pajero 1.pozdrawiam
takmarcyb3 pisze:dzięki Adaś , czyli nie ma problemu??pompa prawdopodobnie bedzie ze starego silnika.a tak po za tym to reszta bedzie pasowała??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości