pajero 3,2 did spalanie z napędem na 4 i 2 koła
Moderator: Kosiarz
pajero 3,2 did spalanie z napędem na 4 i 2 koła
witam. poprzednie problemy udało się rozwiązać.
zapchany wężyk i słaba masa.
a teraz mam pytanie odnośnie spalania.
czy z włączonym napędem na 4 koła pajero będzie paliło więcej niż z napędem na 2?
oczywiście w takich samych warunkach pogodowych ta sama droga itp.
czy z włączonym napędem na 4 koła pajero będzie paliło więcej niż z napędem na 2?
Re: pajero 3,2 did spalanie z napędem na 4 i 2 koła
Krótko - TAK
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
https://www.escape4x4.pl/
a ile potrafi spalic więcej?
-
-
Zatankuj ile wejdzie, włącz napęd 4x4 i jedź przepisowo przez 25, 50 czy tam nawet 100km znajdując jakąś stację paliw bliską podanych kilometrów. Zjedź, zatankuj, rozłącz napęd na 4X2 i wróć przepisowo tą samą trasą na cpn z którego ruszyłeś i znów zatankuj. Obliczyć chyba będziesz już wiedział jak.mikii1414 pisze:a ile potrafi spalic więcej?
PS: gdzieś kiedyś czytałem że różnica wyniosła ok1-1,5 na 100km. Jak sucho droga prosta i dobra przyczepność to większego sensu używania 4x4 nie widzę.
mniej więcej tyle..mikii1414 pisze:a ile potrafi spalic więcej?
noo może ciut więcej...

Troche wadliwa taktyka. Sprawdzi sie tylko przy bezwietrznej pogodzieMarcingalloper pisze:Zatankuj ile wejdzie, włącz napęd 4x4 i jedź przepisowo przez 25, 50 czy tam nawet 100km znajdując jakąś stację paliw bliską podanych kilometrów. Zjedź, zatankuj, rozłącz napęd na 4X2 i wróć przepisowo tą samą trasą na cpn z którego ruszyłeś i znów zatankuj. Obliczyć chyba będziesz już wiedział jak.mikii1414 pisze:a ile potrafi spalic więcej?
PS: gdzieś kiedyś czytałem że różnica wyniosła ok1-1,5 na 100km. Jak sucho droga prosta i dobra przyczepność to większego sensu używania 4x4 nie widzę.

A no i jak ktos w alpach mieszka to tez moze nie zadzialac.
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Jak kolega pyta o takie rzeczy to znaczy że go nie stać na posiadanie takiego auta 

Czwarte serce 

-
-
gebels pisze:Jak kolega pyta o takie rzeczy to znaczy że go nie stać na posiadanie takiego auta
Ło to to

Jak się wykaszlało na terenufffkę to na takie pierdoły jak spalania nie zwraca się już uwagi.
Ja nawet po zatankowaniu paliwa nie kasuję licznika

Terenówka fajna sprawa, wszędzie się prawie dojedzie, ale do kręcenia się codziennie po mieście i jako koszyk na bułki to się jednak średnio nadaje

Tak, będzie palił więcej. Dlatego ważne, by mieć sprawny siłownik odłączający przedni wał w dyfrze.mikii1414 pisze:witam. poprzednie problemy udało się rozwiązać.
dużo rzeczy trzeba mieć sprawne żeby panować nad spalaniem, ciśnienie w kołach, geometria kół, rodzaj i szerokość opon. Pajero w automacie z lawetę potrafi 18 zeżreć
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota