Brak prądu w tylnym kierunku pajero 3

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Zwiesio
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Brak prądu w tylnym kierunku pajero 3

Post autor: Zwiesio » czw lut 11, 2016 11:49 am

Grzebię w postach i szukam czegoś na temat tylnych kierunków. Kupiłem z Pajero 3 2,5 td 3 drzwiowy z niesprawnym tylnym prawym kierunkowskazem- miała być tylko żarówka, ale kolega sprawdził miernikiem i nie dochodzi prąd. W kostce do kierunku też nie ma prądu. Gdzie szukać, czy trzeba fachowca? Przykro ale jazda bez kierunku może się źle skończyć. Może ktoś coś zapoda? Brak również awaryjnych. nie wiem, gdzie dalej szukać połączeń i możliwego uszkodzenia. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
lisisko

Kontaktowanie:

Re: Brak prądu w tylnym kierunku pajero 3

Post autor: lisisko » pt lut 12, 2016 10:06 pm

Na pewno prąd nie dochodzi do kostki? Może nie ma masy, to 90% przyczyn usterek elektrycznych, jeśli chodzi o oświetlenie.
Pajero II 2,5 TD '94r

Zwiesio
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Zwiesio » sob lut 13, 2016 6:59 pm

Prąd nie dochodzi, byłem nawet na warsztacie, pobieżnie sprawdzili, ale "wizytę" umówili na następny tydzień. Brak jest również awaryjnych, czy może kabel idzie do kierunkowskazu w błotniku? Pozycyjne są, hamowania są, tylko brak prawego tylnego kierunku.

robek295
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: robek295 » sob lut 27, 2016 12:26 am

U mnie w pajero 3,2 did jest bezpiecznik pod maska na prawa i lewa strone sam sie zdziwilem, wtadlem na to przypadkiem szukajac bezpiecznika od zapalniczki na dekielku byla narysowana wtyczka wyciagam i przepalony, sprawdzam zapalniczka a tu dupa nie dziala okazalo sie ze trzymalem odwrotnie pokrywe bezpiecznikow i to byl wlasnie od swiatla lewego i takim sposobem zrobilem swiatla a zapalniczka do dzis nie dziala :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”