Półoś przednia - kilka pytań

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

sebo_runner
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Półoś przednia - kilka pytań

Post autor: sebo_runner » pn lip 04, 2016 9:19 pm

Witam!
Mam pytanko odnośnie przedniej półosi konkretnie to lewej w Pajero II 2.5 TD 1991r

- Nie mogłem dziś za groma wyciągnąć jej z mostu . Macie jakiś sposób na to ? Ja za gromaaaaaaaa nie mogłem jej wyciągnąć na żaden sposób
- Rozpiołem gumę i wyjąłem półoś od przeguby wenętrznego ( flansza której nie moglem wyjąć została w skrzyni ) No i kulki wyleciały . Gdy zmieniłem gumę zewnętrzną to zacząłem to składać i nie wiem czy dobrze złożyłem bo na kulki poskładałem wsadziłem tak jak trzeba z nowym tawotem itp a na końcu był taki jakby segier , ale to nie segier tylko okrągły drut przecięty . I czy on miał tylko wejść w ten rowek i jakby jego przcięciem dotknąć do siebie aby tworzyło koło czy jak ? Niby wszystko działa , ale nie jestem pewny czy to dobrze złożyłem
- Na osłonie zewnętrznej miałem uszkodzoną osłonę przegubu ( którą zmieniłem ) i była jeszcze dodatkowa osłona która chyba chroni łożysko koła . U mnie ona była trochę poszargana i nie wiem czy ona w ogóle jest potrzebna ? Czy muszę ją zamontować drugą czy mogę ją wywalić ? Na niektórych półosiach widzę tą osłonę a na większości nie .

Obrazek

Pozdro
Sebo

қzh

Re: Półoś przednia - kilka pytań

Post autor: қzh » wt lip 05, 2016 6:34 pm

polosie wyjmuje sie mocnym szarpnieciem. na koncu polosi jest taki pierscien rozprezny ktory uniemozliwia latwe wyjecie jej z dyfra.

ten drut o ktorym piszesz ma tylko wskoczyc w rowek i tyle.
Nie siedzę na forum i NIE KORZYSTAM Z ŻADNEGO INNEGO NICKA
NIE PISAĆ DO MNIE PW

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”