zaczep do MIŚKA
Moderator: Kosiarz
zaczep do MIŚKA
Od czego można spasować zaczep do mitsubishi 1990 rok.Zaczep na bolec ( coby zaczepić wóz drabiniasty lub sanie )a nie hak holowniczy.
Nie bardzo wiem gdzie kupić oryginalny , poza tym może taniej podpasowac lub dorobić.
dzikuu.
Nie bardzo wiem gdzie kupić oryginalny , poza tym może taniej podpasowac lub dorobić.
dzikuu.
Lepiej umrzeć na stojąco niż żyć na kolanach.
Re: zaczep do MIŚKA
powinien ci przypasować od wszystkich terenówekdzikuu pisze:Od czego można spasować zaczep do mitsubishi 1990 rok.Zaczep na bolec ( coby zaczepić wóz drabiniasty lub sanie )a nie hak holowniczy.
dzikuu.

wszystkie które widziałem miały ten sam rozstaw śrub - mimo
ze kształt zaczepów był różny .

Pozdro
Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...
Sportage - dupowoz
gps 21.3... -51.5...
To jest zapewne nie jest rolniczyWlaD pisze:w swoim mam z tylu cos dziwnego - w sumie dwa jeden nad drugim i zastanawiam sie nad demontazem tego rolniczego - i chyba na 95 % bede go sprzedawal

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
Nie przesadzaj, ja kupiłem zapach marki "Ambipur"i już bez przeróbek trzeci miesiąc jeżdżebyczy pisze:Nic do niczego nie pasuje bez przerabiania, nawet części kupione w ASO

No dobra, troszkę wyciagnołem ten knot

A co do zaczepu to myślę że najlepiej samemu wyspawać, najtaniej a przy odrobinie przemyślenia albo podpatrzenia wcale nie gorzej niż gdzieś tam "fabrycznie".
gg: 9637404
-
- jestem tu nowy...
zobacz na ten http://www.allegro.pl/item93619701_ford ... nalny.htmlGęsior pisze:Nie przesadzaj, ja kupiłem zapach marki "Ambipur"i już bez przeróbek trzeci miesiąc jeżdżebyczy pisze:Nic do niczego nie pasuje bez przerabiania, nawet części kupione w ASO.
No dobra, troszkę wyciagnołem ten knotbo słabo było czuć, ale za to wolniej sie zużywał, więc pod tym względem fabryczne ustawienia były lepsze
![]()
.
A co do zaczepu to myślę że najlepiej samemu wyspawać, najtaniej a przy odrobinie przemyślenia albo podpatrzenia wcale nie gorzej niż gdzieś tam "fabrycznie".
pozdrawiam
http://www.allegro.pl/item93619701_ford ... nalny.html[/quote]
to jest zaczep troszkę odbiegający od NATO czy jak go nazwaliście
rolniczy . ten z alegro jest czesto używany do ciągnięcia przyczepek w
autobusach lub przez dostawczaki do ciągania sprężarek samojezdnych
czy agregatów prądotwórczych . hak Nato przypomina te znane ze
starych starów , kamaz czy kraza co ucho przyczepy miało taki luz
że przyczepa powinna mieć dodatkowego kierowce

to jest zaczep troszkę odbiegający od NATO czy jak go nazwaliście
rolniczy . ten z alegro jest czesto używany do ciągnięcia przyczepek w
autobusach lub przez dostawczaki do ciągania sprężarek samojezdnych
czy agregatów prądotwórczych . hak Nato przypomina te znane ze
starych starów , kamaz czy kraza co ucho przyczepy miało taki luz
że przyczepa powinna mieć dodatkowego kierowce

Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
gps 21.3... -51.5...
Sportage - dupowoz
gps 21.3... -51.5...
Ja jestem już na ukończeniu projektu. Trzy kawałki blachy dwunastki, (chciałem trochę cieńszą ale nie miałem), cztery otwory, dzisiaj chłopaki z pracki mi pospawajom, wytoczom bolec i przykręcam i spróbuje jakiś wózek pociągać.
Potem jeszcze pomyślę na jakimś cynglem ze sprężyną coby jakieś zabazpieczenie było.
Ciekawi mnie tylko jak sprawa z policjantami się ma. Na wszelki wypadek chyba trzeba będzie wozić ze sobą klucz żeby na miejscu odkręcić jakby się czepili
Potem jeszcze pomyślę na jakimś cynglem ze sprężyną coby jakieś zabazpieczenie było.
Ciekawi mnie tylko jak sprawa z policjantami się ma. Na wszelki wypadek chyba trzeba będzie wozić ze sobą klucz żeby na miejscu odkręcić jakby się czepili

- Gołąb
- jestem tu nowy...
Z policjantami może być róznie - informacja o haku powinna być w dowodzie rejestracyjnym i mogą sie czepić a juz na pewno na przeglądzie się czepią. Tego typu elementy powinny mieć zdaje się atest...Gęsior pisze:Ja jestem już na ukończeniu projektu. Trzy kawałki blachy dwunastki, (chciałem trochę cieńszą ale nie miałem), cztery otwory, dzisiaj chłopaki z pracki mi pospawajom, wytoczom bolec i przykręcam i spróbuje jakiś wózek pociągać.

Pajero Long 2.3 TD
Na przeglądzie się nie czepią na pewno
a hak w dowodzie mam tyle że tu będzie chyba widac że to samoróbka. Ale spróbuje zrobić tak żeby nie było widac. W kolorze nadwozia będzie więc może nie zauważą
albo będe przodem do nich stawał
albo bokiem.
A w końcu będzie odkręcany, więc w najgorszym wypadku będe go przykręcał tylko jak zajdzie potrzeba, po szosie raczej i tak nic nie bede ciągał bo wtedy na pewno się (za)czepią i to nie tylko za zaczep...

A w końcu będzie odkręcany, więc w najgorszym wypadku będe go przykręcał tylko jak zajdzie potrzeba, po szosie raczej i tak nic nie bede ciągał bo wtedy na pewno się (za)czepią i to nie tylko za zaczep...

- Gołąb
- jestem tu nowy...
Najśmieszniejsze to jest to, że jak masz hak w dowodzie a auto bez haka to też sie mogą czepić
Mój sąsiad tak miał, a że taniej i szybciej wyszło dopasowac auto do dowodu rejestracyjnego niz dowód do auta to sobie hak załozył
mimo, że go nie potrzebował...
ale przynajmniej na legalu jeździł

Mój sąsiad tak miał, a że taniej i szybciej wyszło dopasowac auto do dowodu rejestracyjnego niz dowód do auta to sobie hak załozył

Pajero Long 2.3 TD
Ja też bym chętnie założył taki jak ten gość na allegro oferował, ale cztery stówki to zdecydowanie za dużo, bo u mnie to raczej sporadycznie będe go używał. Teraz już trzy zaczepienia będe miał, bo jeszcze takie ucho przyspawane mam, ale to oryginał chyba. Robi się ciasno z tyłu bo zapas nie wiem czy nie będzie przeszkadzał we wkładaniu bolca, ale nie powinien. Musze chyba ramę też przeglądnąć bo kiedy jak coś szarpnę to... żebym się nie zdziwiłGołąb pisze:Najśmieszniejsze to jest to, że jak masz hak w dowodzie a auto bez haka to też sie mogą czepić![]()
Mój sąsiad tak miał, a że taniej i szybciej wyszło dopasowac auto do dowodu rejestracyjnego niz dowód do auta to sobie hak załozył![]()
![]()

Noooo, deko za późno jak dla mnie. Ale gość od tamtego widzę schodzi z ceny był 420 teraz go wystawił za 400 jeszcze z pół roku i cena będzie mi odpowiadała
A do mojego już tylko sworzeń wytoczyć, ale fachowiec od toczenia powiedział że dopiero chyba po swiętach
, więc na razie nie mogę go wypróbować 

A do mojego już tylko sworzeń wytoczyć, ale fachowiec od toczenia powiedział że dopiero chyba po swiętach

tylko niech ci zrobią z czegoś super twardego ten bolec / jak z byle czegoGęsior pisze:Noooo, deko za późno jak dla mnie. Ale gość od tamtego widzę schodzi z ceny był 420 teraz go wystawił za 400 jeszcze z pół roku i cena będzie mi odpowiadała![]()
A do mojego już tylko sworzeń wytoczyć, ale fachowiec od toczenia powiedział że dopiero chyba po swiętach, więc na razie nie mogę go wypróbować
to się wygnie i już go nie wyjmiesz

a zabezpieczenie to od dołu otwór wierć i zabezpieczenie rolnicze przez
nią i na sznureczku lub drobnym łańcuszkiem z rączką połączyć
na pw puszczam ci jak wygląda to zabezpieczenie
Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
gps 21.3... -51.5...
Sportage - dupowoz
gps 21.3... -51.5...
Czaje baze. Takie właśnie chyba zrobię bo najprostsze
. Chociaż myśłem nad czymś na sprężynce coby samo się zamykało jak się bolec włoży, wyższa technologia
nie jakaś tam popierdółka. Zobacze. Jak mi starczy chęci to coś wykombinuje
Tylko nie wiem co z tymi śrubami mocującymi bo to jakieś chyba nie takie pospolite idą bo jakiś gwint inny, drobny. Nie mogłem swoim warsztaciku znaleźć takich. One są ogólnodostępne
W jakimś sklepie żelaznym 

Tylko nie wiem co z tymi śrubami mocującymi bo to jakieś chyba nie takie pospolite idą bo jakiś gwint inny, drobny. Nie mogłem swoim warsztaciku znaleźć takich. One są ogólnodostępne