Moderator: Kosiarz
Ja u siebie styropianem zapchałem dziury żeby do środka się woda nie lała i błoto. Zawsze to cośbazant pisze:panowie nie jest dobrzerama mi gnije. za tylnymi swiatlami odpada platami
co z tym robic??? tylko nowa rama??? robi sie cos z tym w ogole??
jak Ci buda zacznie gnic to wymien na trabanta - bedzie do kompletuGęsior pisze:Ja u siebie styropianem zapchałem dziury żeby do środka się woda nie lała i błoto. Zawsze to cośbazant pisze:panowie nie jest dobrzerama mi gnije. za tylnymi swiatlami odpada platami
co z tym robic??? tylko nowa rama??? robi sie cos z tym w ogole??
![]()
. I nikt nie powie że nic nie robie
Deskami albo sklejką pozatykam. Jak będe sprzedawał to z czystym sumieniem dam w opisie jako dodatkowe wyposażenie "drewniane wstawki"Eskapada pisze: jak Ci buda zacznie gnic to wymien na trabanta - bedzie do kompletu
Ja też musze się trochę wziąć za konserwacje ramy. Ale najpierw kupię jakąś piaskarkę. W najprostszej wersji to sprężarka za 400 zł i pistolet za 100 czy 200 a to się zwsze przyda. Tylko najpierw jeszcze Brazylia musi dojść do finału bo na nich obstawiłem, jak Canarinhos nie zawiodą to będe mogł kupić kilka takichbazant pisze:co do czysszczenia ramy od srodka mam zamiar wygrzebac ze srodka co sie da , pozalepiac otwory (te oryginalne) i wlac jakiegos oleju do srodka. moze to bedzie robic
Gęsior pisze:A co to lipa ? Robiłeś takim czymśgri74 pisze:Aha... juz wypiaskujesz takim zestawem![]()
Domyślam się że to nie będzie jakiś wypas ale chyba łatwiej będzie niż kątówką czy szczotka drucianą.
Kolego wszechwiedzący ESKAPADA pomysł z olejem nie jest mój, aczkolwiek takie całkiem dno to chyba nie jest. Nie piaskowałem jeszcze to fakt, z czym się wogóle nie kryje. Ale dobrze że mamy kolegę na forum, który wie wszystko (tak mu się przynajmniej wydaje). Chociaż dla mnie osobiście to jest tylko kimś kto w temacie 4x4 siedzi dłużej niż większość forumowiczów i jest to jego chleb codzienny a większość to amatorzy. Ale kolega chyba trochę przecenia się a gdyby nie był tak złosliwy w przekazywaniu swojej wiedzy na pewno bardziej ceniony by był jako źródło informacji. A tak tylko wqrwia.Eskapada pisze:Gęsior pisze:A co to lipa ? Robiłeś takim czymśgri74 pisze:Aha... juz wypiaskujesz takim zestawem![]()
Domyślam się że to nie będzie jakiś wypas ale chyba łatwiej będzie niż kątówką czy szczotka drucianą.rozbroiłeś mnie jeszcze bardziej niz tym pomysłem z olejem. Naprawde nie wiesz co to jest piaskowanie
dzieki takim jak @eskapada uczą sie ci którzy zaczynają, a dzieki nie wyszukanym otpowiedzim, łatwiej się utrwala wiedza.Gęsior pisze:Kolego wszechwiedzący ESKAPADA pomysł z olejem nie jest mój, aczkolwiek takie całkiem dno to chyba nie jest. Nie piaskowałem jeszcze to fakt, z czym się wogóle nie kryje. Ale dobrze że mamy kolegę na forum, który wie wszystko (tak mu się przynajmniej wydaje). Chociaż dla mnie osobiście to jest tylko kimś kto w temacie 4x4 siedzi dłużej niż większość forumowiczów i jest to jego chleb codzienny a większość to amatorzy. Ale kolega chyba trochę przecenia się a gdyby nie był tak złosliwy w przekazywaniu swojej wiedzy na pewno bardziej ceniony by był jako źródło informacji. A tak tylko wqrwia.Eskapada pisze:Gęsior pisze: A co to lipa ? Robiłeś takim czymś![]()
Domyślam się że to nie będzie jakiś wypas ale chyba łatwiej będzie niż kątówką czy szczotka drucianą.rozbroiłeś mnie jeszcze bardziej niz tym pomysłem z olejem. Naprawde nie wiesz co to jest piaskowanie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości