Videlec pisze:gebels pisze:
Eskapada po co go wyprowadzać z błędu, niech żyje w nieświadomości

Jesli napisałem cos niezgodnego z prawdą to należy to skorygować!!
Mam to auto od niedawna, to moja pierwsza terenowka, instrukcji obslugi brak wiec posługuje sie nim wg mojej motoryzacyjnej intuicji
Chodzi o 4H na asfalcie?? Napisałem ze "słyszalem" - informacja pochodzi z katalogu AUTA TERENOWE wydawnictwa Auto Swiat (chyba

) i ze "jakoś do tego nie jestem przekonany (to nie quattro)" znaczy ze nie chce mi sie wierzyc ze da rade 4H po czarnym.
Nie mialem w zamiarze wprowadzac nikogo w błąd ani "popisywać" sie swoją niewiedzą.
Dla jasnosci: czy Super Selekt czy Easy Selekt zawsze 4H tylko w teren!!
Co tak ciśnieniujesz
generalnie przy super selekcie mozna pomykac po czarnym na x4, tylko pytam poco, osiagi maleja wiecej spali
a jak na samym tyle nie wyrabia bo np. jest szklanka na drodze to nieważne czy to jest na czarnym czy szuter zapinasz 4 buty i dawaj
1. super selekt to pernamentny napęd na cztery buty z centralnym mechanizmem różnicowym /można go blokować/
2. easy selekt to stały napęd na tył z "na żywca" dopinanym przodem /brak centralnego mechanizmu różnicowego/
taki easy selekt ma większość autek np. patrol, terrano czy Pajero I
a w autoświecie to różne pierdoły piszą w zależności kto akurat się u nich reklamuje czy w inny sposób daję im kasę /np. art. sponsorowany/
poszukaj dobrze testu np. opon w tym czasopiśmie, raz np. kormoran model x jest super a drugim razem jest syf, to samo dotyczy samochodów
aż mnie ręce zabolały od stukania w klawisze
no
a tak na sam koniec to częśćiej używa opcji szukaj bo takie tematy już multum razy się pojawiały