32 cale - odsadzenia
Moderator: Kosiarz
32 cale - odsadzenia
Dobra, pytanie z cyklu "co mam zrobić?" ale muszę, przekopałem forum i nic nie znalazłem. Niby temat przerabiany setki razy ale ten detal gdzieś umknął. Chcę założyć do Pajera 32 calowe MTeki. Wygląda na to, że powinny wejść bez liftu budy. Nie wiem tylko nic o odsadzeniach felg, a zamierzam kupić nowe stalówki. Może ktoś z towarzystwa szanownego podzieli się wiedzą i doświadczeniami, jakie felgi założyć? Z góry dzięki za informacje.
Ave Caesar!
Pajero znowu w przebudowie.
Photo by: pwiecko
Ja mam założone u siebie Mangelsy z ET(-20) i jest wystarczająco - bez żadnego obcierania. U ciebie powinno się sprawdzić tym bardziej - moje oponki to 33"x12,5x15.
Ja jednak podniosłem budę bo na wykrzyżach ocierało...
Jak wcześniej miałem na normalnych felgach 31 MT to obcierało przy maksymalnych skrętach.
Ja jednak podniosłem budę bo na wykrzyżach ocierało...
Jak wcześniej miałem na normalnych felgach 31 MT to obcierało przy maksymalnych skrętach.
Zbowid

-
-
Byłem niedawno, pocałowałem zamkniętą bramę z napisem "urlop" i tyle w temacie rzeczowej radyPiotrGdynia pisze:Kolego jak chcesz rzeczowej rady to podjedz do Jarka na Zaspe ul. Hynka

Ave Caesar!
Co do rady poszło na PWMACIEK27 pisze:Jak juz kupowac felgi to raz a porzadnie a nie zmieniac co chwile , jakby co słuze rada![]()
Z tym obcieraniem to ChGW tak naprawdę, w identycznych Pajerach u jednych obciera 31x10.5 u innych wchodzi bez bólu i jeszcze miejsce zostaje, żeby 32" ewentualnie wsadzić dlatego pytam o osobiste doświadczenia z 32x11.5.
Ave Caesar!
nie ma to jak provesionalne hienowanie na forumAveCezar pisze:Co do rady poszło na PWMACIEK27 pisze:Jak juz kupowac felgi to raz a porzadnie a nie zmieniac co chwile , jakby co słuze rada![]()
Z tym obcieraniem to ChGW tak naprawdę, w identycznych Pajerach u jednych obciera 31x10.5 u innych wchodzi bez bólu i jeszcze miejsce zostaje, żeby 32" ewentualnie wsadzić dlatego pytam o osobiste doświadczenia z 32x11.5.

Jesli chces załozyc opony w tym bądź co bądź dziwny rozmiarze to:
musisz zmienic felgi bo beda obcierac przy max skrecie jesli chcesz zalożyć opony for show to nie nie mosisz wymieniać felg. Po drugie lekki body lift uważam ze jest konieczny

a czy komus cos trze lub nie trze, wchodzi lub nie wchodzi zależy od stanu zawieszenia ... nie zmienia to faktu rzeczy że przy takim rozmiarze aby uzyskać pełen wykrzyż i nie uszkodzić nadkoli, blotników trzeba wymienic felgi na takie co maja -20 / -25 ET plus body lift

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Zaraz tam hienowanie, Maciek nie hienuje, nie ma nic wspólnego z "przemysłem motoryzacyjnym"Eskapada pisze: nie ma to jak provesionalne hienowanie na forum![]()
musisz zmienic felgi bo beda obcierac przy max skrecie jesli chcesz zalożyć opony for show to nie nie mosisz wymieniać felg. Po drugie lekki body lift uważam ze jest konieczny![]()
a czy komus cos trze lub nie trze, wchodzi lub nie wchodzi zależy od stanu zawieszenia ... nie zmienia to faktu rzeczy że przy takim rozmiarze aby uzyskać pełen wykrzyż i nie uszkodzić nadkoli, blotników trzeba wymienic felgi na takie co maja -20 / -25 ET plus body lift

Na razie cały lift to podkręcone drążki, jak będzie trzeba, to zawsze budę można jeszcze leciutko podnieść. W każdym razie dzięki za poradę techniczną

Ave Caesar!
TiaEskapada pisze:nie ma to jak provesionalne hienowanie na forumAveCezar pisze:Co do rady poszło na PWMACIEK27 pisze:Jak juz kupowac felgi to raz a porzadnie a nie zmieniac co chwile , jakby co słuze rada![]()
Z tym obcieraniem to ChGW tak naprawdę, w identycznych Pajerach u jednych obciera 31x10.5 u innych wchodzi bez bólu i jeszcze miejsce zostaje, żeby 32" ewentualnie wsadzić dlatego pytam o osobiste doświadczenia z 32x11.5.![]()
musisz zmienic felgi bo beda obcierac przy max skrecie jesli chcesz zalożyć opony for show to nie nie mosisz wymieniać felg. Po drugie lekki body lift uważam ze jest konieczny![]()

Look whos talking

Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.