32 cale - odsadzenia

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
AveCezar

32 cale - odsadzenia

Post autor: AveCezar » ndz sie 27, 2006 10:23 pm

Dobra, pytanie z cyklu "co mam zrobić?" ale muszę, przekopałem forum i nic nie znalazłem. Niby temat przerabiany setki razy ale ten detal gdzieś umknął. Chcę założyć do Pajera 32 calowe MTeki. Wygląda na to, że powinny wejść bez liftu budy. Nie wiem tylko nic o odsadzeniach felg, a zamierzam kupić nowe stalówki. Może ktoś z towarzystwa szanownego podzieli się wiedzą i doświadczeniami, jakie felgi założyć? Z góry dzięki za informacje.
Ave Caesar!
Pajero znowu w przebudowie.
Photo by: pwiecko

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » pn sie 28, 2006 7:44 am

Ja mam założone u siebie Mangelsy z ET(-20) i jest wystarczająco - bez żadnego obcierania. U ciebie powinno się sprawdzić tym bardziej - moje oponki to 33"x12,5x15.

Ja jednak podniosłem budę bo na wykrzyżach ocierało...

Jak wcześniej miałem na normalnych felgach 31 MT to obcierało przy maksymalnych skrętach.
Zbowid

Awatar użytkownika
AveCezar

Post autor: AveCezar » pn sie 28, 2006 12:17 pm

Dzięki. Na razie wpakuję więc na standardowe felgi, jak będzie obcierało, to wtedy kupię coś z większymi odsadzeniami.
Ave Caesar!

PiotrGdynia

Post autor: PiotrGdynia » wt sie 29, 2006 6:56 pm

Kolego jak chcesz rzeczowej rady to podjedz do Jarka na Zaspe ul. Hynka
Od niedawna ;)
Pojarka 2,6 B + LPG GG 2952459

Awatar użytkownika
AveCezar

Post autor: AveCezar » wt sie 29, 2006 9:20 pm

PiotrGdynia pisze:Kolego jak chcesz rzeczowej rady to podjedz do Jarka na Zaspe ul. Hynka
Byłem niedawno, pocałowałem zamkniętą bramę z napisem "urlop" i tyle w temacie rzeczowej rady :)21 Ale chyba już po urlopie, jutro przyjeżdżają do mnie gumy i właśnie do niego wybieram się na przymierzanie :D
Ave Caesar!

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » czw sie 31, 2006 8:38 am

AveCezar pisze:Dzięki. Na razie wpakuję więc na standardowe felgi, jak będzie obcierało, to wtedy kupię coś z większymi odsadzeniami.
czyli bardzo szybko :)21
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

MACIEK27

Post autor: MACIEK27 » czw sie 31, 2006 8:50 am

Jak juz kupowac felgi to raz a porzadnie a nie zmieniac co chwile , jakby co słuze rada :)2 :D
był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...

Awatar użytkownika
AveCezar

Post autor: AveCezar » czw sie 31, 2006 9:05 am

MACIEK27 pisze:Jak juz kupowac felgi to raz a porzadnie a nie zmieniac co chwile , jakby co słuze rada :)2 :D
Co do rady poszło na PW

Z tym obcieraniem to ChGW tak naprawdę, w identycznych Pajerach u jednych obciera 31x10.5 u innych wchodzi bez bólu i jeszcze miejsce zostaje, żeby 32" ewentualnie wsadzić dlatego pytam o osobiste doświadczenia z 32x11.5.
Ave Caesar!

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » czw sie 31, 2006 9:43 am

AveCezar pisze:
MACIEK27 pisze:Jak juz kupowac felgi to raz a porzadnie a nie zmieniac co chwile , jakby co słuze rada :)2 :D
Co do rady poszło na PW

Z tym obcieraniem to ChGW tak naprawdę, w identycznych Pajerach u jednych obciera 31x10.5 u innych wchodzi bez bólu i jeszcze miejsce zostaje, żeby 32" ewentualnie wsadzić dlatego pytam o osobiste doświadczenia z 32x11.5.
nie ma to jak provesionalne hienowanie na forum 8)

Jesli chces załozyc opony w tym bądź co bądź dziwny rozmiarze to:
musisz zmienic felgi bo beda obcierac przy max skrecie jesli chcesz zalożyć opony for show to nie nie mosisz wymieniać felg. Po drugie lekki body lift uważam ze jest konieczny !!

a czy komus cos trze lub nie trze, wchodzi lub nie wchodzi zależy od stanu zawieszenia ... nie zmienia to faktu rzeczy że przy takim rozmiarze aby uzyskać pełen wykrzyż i nie uszkodzić nadkoli, blotników trzeba wymienic felgi na takie co maja -20 / -25 ET plus body lift !!
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
AveCezar

Post autor: AveCezar » czw sie 31, 2006 10:20 am

Eskapada pisze: nie ma to jak provesionalne hienowanie na forum 8)

musisz zmienic felgi bo beda obcierac przy max skrecie jesli chcesz zalożyć opony for show to nie nie mosisz wymieniać felg. Po drugie lekki body lift uważam ze jest konieczny !!

a czy komus cos trze lub nie trze, wchodzi lub nie wchodzi zależy od stanu zawieszenia ... nie zmienia to faktu rzeczy że przy takim rozmiarze aby uzyskać pełen wykrzyż i nie uszkodzić nadkoli, blotników trzeba wymienic felgi na takie co maja -20 / -25 ET plus body lift !!
Zaraz tam hienowanie, Maciek nie hienuje, nie ma nic wspólnego z "przemysłem motoryzacyjnym" :D to tylko mała prywata była, coby nie zaśmiecac forum.

Na razie cały lift to podkręcone drążki, jak będzie trzeba, to zawsze budę można jeszcze leciutko podnieść. W każdym razie dzięki za poradę techniczną :)2 Jak skończę motać to wrzucę gdzieś foty, jak to wyszło.
Ave Caesar!

Awatar użytkownika
cianbo

Kontaktowanie:

Post autor: cianbo » czw sie 31, 2006 10:23 am

U mnie 32x11.5 na oryginalnych stalowych felgach obciera tylko przy dobiciu z prawej strony o nadkole. Poza tym nigdzie indziej.
LR Discovery 300tdi '96 - Sprzedany!

MACIEK27

Post autor: MACIEK27 » sob wrz 02, 2006 11:10 am

Cianbo przeciez ty po terenie nie jezdzisz tylko po czarnym dlatego ci nie obciera :)21

Awatar użytkownika
cianbo

Kontaktowanie:

Post autor: cianbo » sob wrz 02, 2006 1:16 pm

MACIEK27 pisze:Cianbo przeciez ty po terenie nie jezdzisz tylko po czarnym dlatego ci nie obciera :)21
No jak nie, po terenie zabudowanym.
LR Discovery 300tdi '96 - Sprzedany!

Awatar użytkownika
AveCezar

Post autor: AveCezar » sob wrz 02, 2006 4:52 pm

Sprawdzone, obciera. Założone felgi ET-5 i teraz jest OK.
Ave Caesar!

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » sob wrz 02, 2006 7:53 pm

Do pierwszego dołka i wykrzyżu :)21

Ja temat już przerobiłem i mam swoje - niestety- doświadczenie :)23
Zbowid

MACIEK27

Post autor: MACIEK27 » sob wrz 02, 2006 9:20 pm

cianbo pisze:
MACIEK27 pisze:Cianbo przeciez ty po terenie nie jezdzisz tylko po czarnym dlatego ci nie obciera :)21
No jak nie, po terenie zabudowanym.
taa teraz sie zgadza :)21

Awatar użytkownika
BooBoo

Post autor: BooBoo » ndz wrz 03, 2006 2:42 pm

Eskapada pisze:
AveCezar pisze:
Co do rady poszło na PW

nie ma to jak provesionalne hienowanie na forum 8)

Tia 8)

Look whos talking 8)
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”