Pajero 2007
Moderator: Kosiarz
- Inkwizytor
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Pajero 2007
I doczekalismy sie 4 generacji Pajero
Ćwierć wieku po pojawieniu się pierwszego pajero, na salonie w Paryżu Mitsubishi zaprezentuje kolejną ewolucję tego modelu. Najnowsza wersja (3 i 5-drzwiowa) rezygnuje z blichtru otaczającego modną klasę SUV. Zamiast tego stawia na klasykę oraz własności terenowe.
Projektanci najnowszej ewolucji Pajero korzystali z pomysłów zastosowanych w prototypie pajero II concept - łatwo zauważyć wspólne cechy obu aut począwszy od umieszczonej niemal pionowo, płaskiej przedniej szyby, przez klasyczny projekt przodu, po otwieraną na bok pokrywę bagażnika z umieszczonym na zewnątrz kołem zapasowym.
Silniki stosowane w nowym pajero to: 4-cylindrowy turbodiesel 3.2 Di-D o mocy 170 KM wyposażony w układ bezpośredniego wtrysku common rail oraz benzynowy V6 3.8 MIVEC o mocy 250 KM pochodzący z najnowszego modelu Eclipse. Technologia napędu to All-Wheel-Control czyli seryjnie montowany układ kontroli trakcji i stabilizacji toru jazdy połączony z układem przeniesienia napędu na cztery koła Super Select 4-II oraz opcjonalną blokadą tylnego mechanizmu różnicowego.
Przedstawiony w Paryżu model pajero posłuży również za bazę dla najnowszego mitsubishi przeznaczonego do udziału w imprezach terenowych, który wystartuje w rajdzie Dakar 2007. Wyczynowy pojazd oznaczony "Pajero Evolution" także zostanie zaprezentowany na salonie samochodowym w Paryżu, równocześnie z modelem produkcyjnym.
Nowa ewolucja mitsubishi pajero będzie wprowadzana na kolejne rynki europejskie w okresie od jesieni 2006 roku do wiosny 2007 roku.
Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Ćwierć wieku po pojawieniu się pierwszego pajero, na salonie w Paryżu Mitsubishi zaprezentuje kolejną ewolucję tego modelu. Najnowsza wersja (3 i 5-drzwiowa) rezygnuje z blichtru otaczającego modną klasę SUV. Zamiast tego stawia na klasykę oraz własności terenowe.
Projektanci najnowszej ewolucji Pajero korzystali z pomysłów zastosowanych w prototypie pajero II concept - łatwo zauważyć wspólne cechy obu aut począwszy od umieszczonej niemal pionowo, płaskiej przedniej szyby, przez klasyczny projekt przodu, po otwieraną na bok pokrywę bagażnika z umieszczonym na zewnątrz kołem zapasowym.
Silniki stosowane w nowym pajero to: 4-cylindrowy turbodiesel 3.2 Di-D o mocy 170 KM wyposażony w układ bezpośredniego wtrysku common rail oraz benzynowy V6 3.8 MIVEC o mocy 250 KM pochodzący z najnowszego modelu Eclipse. Technologia napędu to All-Wheel-Control czyli seryjnie montowany układ kontroli trakcji i stabilizacji toru jazdy połączony z układem przeniesienia napędu na cztery koła Super Select 4-II oraz opcjonalną blokadą tylnego mechanizmu różnicowego.
Przedstawiony w Paryżu model pajero posłuży również za bazę dla najnowszego mitsubishi przeznaczonego do udziału w imprezach terenowych, który wystartuje w rajdzie Dakar 2007. Wyczynowy pojazd oznaczony "Pajero Evolution" także zostanie zaprezentowany na salonie samochodowym w Paryżu, równocześnie z modelem produkcyjnym.
Nowa ewolucja mitsubishi pajero będzie wprowadzana na kolejne rynki europejskie w okresie od jesieni 2006 roku do wiosny 2007 roku.
Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Moga miec w Sevres wzorzec metra, wzorzec kilograma, ale ... wzorzec pol litra to my tu nad Wisla gdzies mamy / 3.0 V6 - 90 krótki
nie bardzo kumam o co chodzi z tą klasyką, prostą szybą itd. Bo czytając opis spodziewałem sie czegoś prostego i kańciastego - a zobaczyłem pojarke z przodem od nowego L200. Dla mnie ujednolicenie stylistyki i nic więcej - na oko. Bo co z zawieszenniem, ramą - wątpie żeby wrócili do układu sztywny most tył, rama i przód na drążkach albo sprężynach
kiedyś VITA 2.0V6, Samuraj Coil - teraz Hyundai Terracan 2.9 32 MT, 31AT
Jak chcą zobaczyć płaską szybę to niech zobaczą na I generację.
W ogóle wszystki SrUVy teraz modnie coby miały powrót do korzeni i własności terenowe że ach.
Ściema. Patafiany kupią, zachwycą się prospektem a i tak w życiu z asfaltu nie zjadą.
Marketing i ekonomia k...a
W ogóle wszystki SrUVy teraz modnie coby miały powrót do korzeni i własności terenowe że ach.
Ściema. Patafiany kupią, zachwycą się prospektem a i tak w życiu z asfaltu nie zjadą.
Marketing i ekonomia k...a

Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.
Re: Pajero 2007
Wolne żartyInkwizytor pisze:I doczekalismy sie 4 generacji Pajero
(...)

Coś cienko przedzie MMC....bez kasy Mercedesa

JimnyJeans + 2" - jeździmy bez śladów 

- Igor V8
-
Witam wszystkich !
No to widzę że nowe Pajero możemy wykreślić z listy TERENOWE
A szkoda
ODDAJCIE PAJERO ŻÓŁTKI
!
No to widzę że nowe Pajero możemy wykreślić z listy TERENOWE
A szkoda

ODDAJCIE PAJERO ŻÓŁTKI

Ostatnio zmieniony pt gru 15, 2006 3:28 am przez Igor V8, łącznie zmieniany 1 raz.
Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

a mnie sie dizajn po face liftingu podoba
Koncepcja Mitsubishi na Pajero tez mi sie podoba - Pajero III i ten nowy raczej nie IV tylko po face liftingu nie ma rozdwojenia jaźni jak Toyota LC J120 która nie wie czy chce byc terenówka czy limuzyną
a nowe Pajero wie ze nie chce być autem terenowym o klasycznej konstrukcji RAMA plus sztywny most lub dwa.
Dla tych co wola klasyczne rozwiazanie Mitsubishi juz dawno temu przedstawiło alternatywe Pajero Sport

Dla tych co wola klasyczne rozwiazanie Mitsubishi juz dawno temu przedstawiło alternatywe Pajero Sport

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- Inkwizytor
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
a to nowe Pajero Sport
Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Foto 6
Foto 7
niestety jezyka z atra nie kapuje ale moze ktos sobie poradzi
http://www.autoshow.com.br/noticias/not ... sp?id=7433
V6 3.5 litros a gasolina com 24 válvulas.
Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Foto 6
Foto 7
niestety jezyka z atra nie kapuje ale moze ktos sobie poradzi
http://www.autoshow.com.br/noticias/not ... sp?id=7433
V6 3.5 litros a gasolina com 24 válvulas.

Moga miec w Sevres wzorzec metra, wzorzec kilograma, ale ... wzorzec pol litra to my tu nad Wisla gdzies mamy / 3.0 V6 - 90 krótki
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Tobie się wszystko co Mitsubishi podobaEskapada pisze:a mnie sie dizajn po face liftingu podobaKoncepcja Mitsubishi na Pajero tez mi sie podoba - Pajero III i ten nowy raczej nie IV tylko po face liftingu nie ma rozdwojenia jaźni jak Toyota LC J120 która nie wie czy chce byc terenówka czy limuzyną
a nowe Pajero wie ze nie chce być autem terenowym o klasycznej konstrukcji RAMA plus sztywny most lub dwa.

P.S. o moich felgach nie zapomnij

Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
a moc mozezu-tec pisze:Skoro na Twoim własnym przykładzie widać, że nawet Pinin bez reduktora może teren zobaczyć, to tym bardziej dorosłe Pajero..czarny bielsko pisze:pajero juz nie robi ternowek tylko limuzyny, ktore teren zobacza ale z daleka...(...)![]()

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
chciałem Ci przypomniec ze Twój dupowoz tez mi sie podoba, dobrze mi sie nim jeżdzi - mnie sie duzo aut podoba - mam na mysli tylko i wyłacznie dizajn ale nie podoba mi sie nowe KIA Sportage nowe LR Discovery nowa Toyota Hilux....SławekXJ pisze:Tobie się wszystko co Mitsubishi podobaEskapada pisze:a mnie sie dizajn po face liftingu podobaKoncepcja Mitsubishi na Pajero tez mi sie podoba - Pajero III i ten nowy raczej nie IV tylko po face liftingu nie ma rozdwojenia jaźni jak Toyota LC J120 która nie wie czy chce byc terenówka czy limuzyną
Dla tych co wola klasyczne rozwiazanie Mitsubishi juz dawno temu przedstawiło alternatywe Pajero Sport![]()
P.S. o moich felgach nie zapomnij

P.S pamietam sa w bagarzniku

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Ale gadacie chlopaki...
Zobaczcie na wyniki rajdow FIA roznych - Pajero w specyfikacji T2 czyli Production (nie mowie o jednostkowych MPR) maja sie calkiem dkbrze i wciagaja nosem wszystkie Toyoty i Nissany. No moze oprocz Dakaru gdzie od lat Produkcyjna klase wygrywa toyka
III generacja mimo ze bez ramy to zajebisty, terenowy samochod. Nie mowie o rajdach przeprawowych ale normalnym nawet uzytkowaniu w terenie itd.
A ze IV niewiele sie od III rozni (zupelnie odwrotnie niz jesli chodzi o III i IV RP) to pewnie tez sie da tym jezdzic.
pozdr.
Zobaczcie na wyniki rajdow FIA roznych - Pajero w specyfikacji T2 czyli Production (nie mowie o jednostkowych MPR) maja sie calkiem dkbrze i wciagaja nosem wszystkie Toyoty i Nissany. No moze oprocz Dakaru gdzie od lat Produkcyjna klase wygrywa toyka

III generacja mimo ze bez ramy to zajebisty, terenowy samochod. Nie mowie o rajdach przeprawowych ale normalnym nawet uzytkowaniu w terenie itd.
A ze IV niewiele sie od III rozni (zupelnie odwrotnie niz jesli chodzi o III i IV RP) to pewnie tez sie da tym jezdzic.
pozdr.
Mi się podoba nowe Pajero Sport , czego oczekujecie , żeby producent cofał sie mamy 21 wiek i materiały są inne i gusta nowych właścicieli także .Podobają mi sie okrągłe lampy z tyłu i przodu . O właściwościach terenowych bym nie przesądzał . Mam od pary dni Pajero I i myślę , że L200 ma większe właściwości terenowe bo jest nowsze 

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Ja zastanawiam się nad nowym pajero. Jeżeli się uda to w przyszłym roku w maju kończy mi się leasing na płaskacza i chciałbym wziąć pajero. Na początku listopada jestem umówiony na jazdę próbną
Oczywiście zdam relację, jeśli tylko chcecie........

Oczywiście zdam relację, jeśli tylko chcecie........

Szukam, szukam.... może patrolka a może pajero (czytaj: onanistę)