Cuś piszczy.
Moderator: Kosiarz
Cuś piszczy.
Cuś piszczy mi w miśku, typowo jak wyślizgany pasek klinowy, tyle, że ten wygląda dość zdrowo. Podejrzewałem pasek od pompy wspomagania, ponieważ piszczenie pojawia się kiedy odpalę samochód, a kiedy zaczynam kręcić kierownicą to im większy skręt tym głośniej piszczy. Wymieniłem więc właśnie pasek od pompy na nowy i objawy nie ustąpiły. Dodam, że pompa była padnięta i wymieniłem ją na sprawną używkę kupioną na allegro.
Ma ktoś jakieś pomysły co to może być? Czy pompa sama z siebie też może tak jęczeć? Czy może wymienić jednak dla świętego spokoju ten pasek klinowy? Tyle, że co on ma do układu kierowniczego?
Ma ktoś jakieś pomysły co to może być? Czy pompa sama z siebie też może tak jęczeć? Czy może wymienić jednak dla świętego spokoju ten pasek klinowy? Tyle, że co on ma do układu kierowniczego?
Ave Caesar!
Pajero znowu w przebudowie.
Photo by: pwiecko
Re: Cuś piszczy.
może być walnięta pompa wspomaganiaAveCezar pisze:Cuś piszczy mi w miśku, typowo jak wyślizgany pasek klinowy, tyle, że ten wygląda dość zdrowo. Podejrzewałem pasek od pompy wspomagania, ponieważ piszczenie pojawia się kiedy odpalę samochód, a kiedy zaczynam kręcić kierownicą to im większy skręt tym głośniej piszczy. Wymieniłem więc właśnie pasek od pompy na nowy i objawy nie ustąpiły. Dodam, że pompa była padnięta i wymieniłem ją na sprawną używkę kupioną na allegro.
GG 3597101 tel. 602-673-905
-
W spodniach masz za bardzo naciągniętychudzielec pisze: a moze za bardzo naciągnołeś?

Co do łożysk to jest to jakaś myśl - mam jeszcze dodatkowo starą, padniętą pompę i może uda się z dwóch trupów złożyć jedną dobrą

Wnerwiające jest tylko to, że wypłaciłem jak głupi 3 stówy za tę używkę, pocieszyłem się nią 3 miesiące i znowu pada

Ave Caesar!
-
z gó..na bicza nie ukręciszAveCezar pisze:W spodniach masz za bardzo naciągniętychudzielec pisze: a moze za bardzo naciągnołeś?![]()
Co do łożysk to jest to jakaś myśl - mam jeszcze dodatkowo starą, padniętą pompę i może uda się z dwóch trupów złożyć jedną dobrą![]()
Wnerwiające jest tylko to, że wypłaciłem jak głupi 3 stówy za tę używkę, pocieszyłem się nią 3 miesiące i znowu pada

Dyskoteka cysta.
Zależy jak piszczy, bo jak iiiiiiiiiiiii to albo pasek za luźny albo pompa zdycha
jak piszczy ii ii ii ii ii to koło pasowe krzywe.
a jak iiIIIii to masz sprzegi w głośnikach
Jakie pytanie taka odpowiedź
Polej pasek wodą, jak przestanie piszczeć to wina paska lub kól pasowych, jak nie to szukaj gdzie indziej.
a jak iiIIIii to masz sprzegi w głośnikach

Polej pasek wodą, jak przestanie piszczeć to wina paska lub kól pasowych, jak nie to szukaj gdzie indziej.
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.
Dobre, następną razą wstawię plik muzyczny z nagraniemBooBoo pisze:Zależy jak piszczy, bo jak iiiiiiiiiiiii to albo pasek za luźny albo pompa zdycha
a jak iiIIIii to masz sprzegi w głośnikach![]()

Trzymając sie Twojej metody: na niskich obrotach robi ii ii ii, a jak dam mu buta robi ii ii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Ave Caesar!
Nie marudź, wreszcie jakaś alternatywnie profesjonalna konwersacja, a Ty narzekaszgoszen pisze:ja nie mogę już tego czytać![]()
Zciągnij pasek, pokręć kołami i zobacz co piszczy![]()
Gdanie , a może to a może to, do niczego nie doprowadźi.
A jak co to zadzwoń do Kaszpirowskiego "ręce które leczą"

W robocie siedzę, będę w domu to sobie mogę ściągać paski i kręcić kołami, a na razie to sobie mogę co najwyżej pokasztanić na forum

Ave Caesar!
a moze myszy??ap4x4 pisze:AkumulatorIgor909 pisze:Alternator![]()

Mitsubishi Pajero 2,5 TD 1992r.
http://maryjan.wordsight.com
http://maryjan.wordsight.com
Re: Cuś piszczy.
To cud!!!AveCezar pisze:Dodam, że pompa była padnięta i wymieniłem ją na sprawną używkę kupioną na allegro.
Pomysl logicznie,kto by wymontowywal sprawna uzywke i sprzedawal?