Ciśnienie w oponach ??
Moderator: Kosiarz
Ciśnienie w oponach ??
witam wszystkich
jakie powinno być ciśnienie w oponach????
pajerko '94 2,8td długi
mam opony 235/70r15 zimowe
i 265/70r15 letnie,
autodata i nalepka na słupku mówi że powinno być 1,8, ale to jest wtedy tragiczny kapeć
wiec mam pytanko jak naprawde powinno być??
pozdro
jakie powinno być ciśnienie w oponach????
pajerko '94 2,8td długi
mam opony 235/70r15 zimowe
i 265/70r15 letnie,
autodata i nalepka na słupku mówi że powinno być 1,8, ale to jest wtedy tragiczny kapeć
wiec mam pytanko jak naprawde powinno być??
pozdro
Pajerko '94, 2.8 Td, Suzi Samurai 1.3
gg 1058986
gg 1058986
Ten sam rozmiar.km pisze:Witam,
Wielka Księga Gumisiów mówi: w zależności od rozmiaru opon przód 1,6-1,8 tył 2,1 do nawet 2,6.
Ja do wszystkich swoich opon 31x10,5 nawiewam 2,2 i jest git zarówno na czarnym jak i w lekkim terenie.
Pozdr
Też 2.2, tył ciut mniej.
W terenie nie spuszczam bo nie mam pompki

dętki sucks! a dotacja z Funduszu Pracy vivat!
Ciekawy patent.Eskapada pisze:ile to trzeba wyczuć.... Z pragmatycznego punktu widzenia, radą dla placka jest : biała farba, dwie kreski w poprzek opony. Farba ma sie scierać równo. Jak sie zedrze srodek a boki nie to za duzo powietrza. Jak sie zetrą boki a środek nie to zamało powietrza .....

Może i trochę wolniej ale zawsze do celu.
SUPER Y61 3.0 DIT SUPER
SUPER Y61 3.0 DIT SUPER
raz na 99 postów cos mądrego mi sie uda napisaćap4x4 pisze:Ciekawy patent.Eskapada pisze:ile to trzeba wyczuć.... Z pragmatycznego punktu widzenia, radą dla placka jest : biała farba, dwie kreski w poprzek opony. Farba ma sie scierać równo. Jak sie zedrze srodek a boki nie to za duzo powietrza. Jak sie zetrą boki a środek nie to zamało powietrza .....

BTW jest to też patent na sprawdzenie zbieżności lub rozbieżności

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33