Blokada tylnego mostu
Moderator: Kosiarz
Blokada tylnego mostu
Witam wszystkich użytkowników Miśków. Mam pytanie, czy macie jakiś patent na blokadę mostu. Można spotkać egzemplarze Pajero z fabryczną blokadą, ale są rzadko spotykane. Może ktoś z Was stosował rozwiązania z innych pojazdów.
Re: Blokada tylnego mostu
Patent na blokadę mostów ma firma ARBdymek_rd pisze:Witam wszystkich użytkowników Miśków. Mam pytanie, czy macie jakiś patent na blokadę mostu. .

jesteś w mylnym błędzie bo Pajero I nigdy nie miało blokady wiec nie można pisać ze była rzadko spotykana. W Pajero II była wręcz standardem i rzadko spotyka się II generacje bez blokady. Jak nie mam 100 % to jest LSD jak nie ma ani jednej ani drugiej to ktoś wyjątkowe szczęściedymek_rd pisze:. Można spotkać egzemplarze Pajero z fabryczną blokadą, ale są rzadko spotykane. .

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
taki sam jak do mostu bez blokady - a jaki to zależy min od użytkowania auta od tego gdzie i w jakich warunkach klimatycznych auto sie porusza. Inny na Syberii a inny w RPA sie leje. Generalnie blokada 100 % nie potrzebuje specjalnego oleju innego niż do mostów. Blokadą wymagającą oleju specjalnego jest LSDPikaś pisze:Dymek jeżeli pozwolisz podepne sie z pytaniem na temat olejów do takowych mostów z blokadą,czy są takie same,a najlepiej jakie tam zalać?
jasne

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
no i przełożenia musza byc takie same jak w moście przednimgebels pisze:olej jak do zwykłego mostu zadnej różnicy niema
a co do blokad to były w miśkach z SS, jak se kupicie taki most to jeszcze potrzebujecie kompresorek i spiąc to odpowiednio z elektryką

Ponad to zylion rzeczy było by do zrobienia gdyby chcieć przełożyć most z Pajero II do Pajero I i to z przed 1989 roku .... bo byl na resorze a nowe mosty maja sprężyny

tak wiec taniej jest ARB a najtaniej jest nie mieć

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Nie sapiemy wcale, mimo, ze jest goraco
Moj miś sapie - ja nie
. W linku, ktory kiedys wstawialem jest wyrazne rozroznienie na zwykly most, most z R/D Lock i most z LSD. I jasno tam jest napisane, ze olej do dwoch pierwszych jest taki sam a do LSD jest inny. Sa tam nawet ilosci w litrach podane, wiec prosze - skorzystaj i nie sap, ze nikt nie chce odpowiedziec na pytanie... 
Raz jeszcze wklejam ten link: http://www.kroon-oil.com/uk/products/pr ... elid=11967 .
Pozdrawiam!

Raz jeszcze wklejam ten link: http://www.kroon-oil.com/uk/products/pr ... elid=11967 .
Pozdrawiam!
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Mitsubishi zaleca full syntetyk 75W140 do mostow z blokadą lub bez, cena w detalu 70 - 80 PLN za 1LPikaś pisze:Dymek jeżeli pozwolisz podepne sie z pytaniem na temat olejów do takowych mostów z blokadą,czy są takie same,a najlepiej jakie tam zalać?
na tej stornce co podal ernil jest duze uogólnienie co do parametrow olei/czestotliwosci wymian
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
- kudlaty_bytom
-
- Kontaktowanie:
to zalej taki olej do dwudziestoletniego mostu i ciekawe jak daleko pojedzieszVidelec pisze: Mitsubishi zaleca full syntetyk 75W140 do mostow z blokadą lub bez, cena w detalu 70 - 80 PLN za 1L

ja chciałbym ew. dolać do swoich mostów i zastanawiam się nad minerałem, bo nawet nie wiem co tam jest, a nie chcę, zeby cokolwiek się sypnęło po wypłukaniu syntetykiem wszelkich substancji powstałych w ciągu 19 lat życia tego maleństwa

jak szanowne grono wyjadaczy terenowych uważa?
był sobie misiek 2.6 Wagon '86
obecnie zaglądam towarzysko

Myśle że w silniku zrobiłby nowy wypas olej jakies spustoszenie,bo jak konstruowali silnik do pojary to nie marzyli nawet o takich kanalikach jak dziś,wiec nowy dobry olej wypłucze go na maxa.Ale w mostach nie powinno się chyba dziać coś dziwnego.Tak myślę,choć jeszcze niewiele wiem.
gsm 501 736 409
nie wiem jak w dwudziestoletnim ale w dziewiecioletnim spisuje sie wysmienicie, juz od rokukudlaty_bytom pisze:to zalej taki olej do dwudziestoletniego mostu i ciekawe jak daleko pojedziesz![]()

a tej reszty co napisales o mineralach i syntetykach w mostach i twoich obawach to nawet komentowac mi sie nie chce

PIV 3,2DiD