Może macie gotowe wypróbowane patenty mocowań, przykręcać je bezpośrednio do ramy? wspawywać bym nie chciał, fotki mile widziane

Ja znalazłem takie:

Moderator: Kosiarz
Zbowid - zrobiłeś te progi nim zmieniłeś na toykęZbowid pisze:...mocowanie w trzech miejscach do ramy...Ja będę robił progi mocowane do uchwytu który jest przykręcany do ramy...Jak dojdzie to do skutku - ze dwa tygodnie minie jak nicto podeślę zdjęcia.
BooBoo - nie bardzo mogę sobie to wyobrazić. Nie bardzo mogę to znaleść. Poratujesz rozwiniętym opisem, linką albo rysunkiem poglądowym?BooBoo pisze:...oprócz tego mocowania wykorzystać kątownik ( lub wygiętą blachę) opierającą się o próg i jednocześnie stanowiącą osłonę progów...
Rama to profil 80x60, miejscami większy. Planuję próg 60x40x2. Dlaczego? Bo wskaźniki wytrzymałości na zginanie są dokładnie 2 razy mniejsze dla profila w progu niz dla ramy w najcieńszym jej punkcie. Choc zastanawiam się czy jeszcze nie odchudzić.Eskapada pisze:... HGW …co będzie z ramą...
kurde to u mnie jesli mnie oczy nie mylą mam 40x40 (mocowanie bo próg to rura fi60 chybaGreentop pisze:Rama to profil 80x60, miejscami większy. Planuję próg 60x40x2. Dlaczego? Bo wskaźniki wytrzymałości na zginanie są dokładnie 2 razy mniejsze dla profila w progu niz dla ramy w najcieńszym jej punkcie. Choc zastanawiam się czy jeszcze nie odchudzić.Eskapada pisze:... HGW …co będzie z ramą...
Bartek - lepiej wyślij nam naklejki ze zlotu albo jakieś resory jak znajdziesz u siebie w garażu
A wziąłeś pod uwagę działanie siły po przyłożeniu do jakby nie patrzeć, dość długich mocowań.Greentop pisze:Rama to profil 80x60, miejscami większy. Planuję próg 60x40x2. Dlaczego? Bo wskaźniki wytrzymałości na zginanie są dokładnie 2 razy mniejsze dla profila w progu niz dla ramy w najcieńszym jej punkcie. Choc zastanawiam się czy jeszcze nie odchudzić.Eskapada pisze:... HGW …co będzie z ramą...
ziewZnowu masz kolego jakiś problem??
Dobrze, że twoje posty są takie sensowne i cenne, za miesiąc będziesz miał z 1000 postów.
Miało nie być pyskówki - to tylko ci odpowiem:Balu-Balu pisze:ziew
Nie wjeżdżaj na ambicję, zacznij się przyglądać sobie, tam to dopiero jest co poprawiać. A jeśli chodzi o datę 15.03 to Ci wyjaśnię. Jest tu parę osób co myślą (kolejny powód do zadumy), że wszystko im wolno na tym forum. Ty do nich też należysz, a ja będę udowadniał, że tu nie ma lepszych i gorszych, strych i młodych, imprezowiczów i wpadających na imprezę. Wiem, ze lepiej jak młody , po zjebkach starszyzny, mordę zamknie, ale to już przeszłość. Ja będę młodych wspomagał. Oni mają szansę się czegoś nauczyć a Wy jesteście złym przykładem do nauki. Pieniaczem przy kompie to każdy może być. To Ty wreszcie dupę rusz i jedź w teren, ja tam już czekam na Ciebie. Wiem też, że w pewnej grupie społecznej, jak braknie argumentów, nie zostaje nic innego jak wyzywać innych. Brawo gratuluję poziomu. Podziwiam też Twoją spostrzegawczość, jak na to wpadłeś, że byłem na Sadomiadzie, no jak? I jeszcze jedno, jaką Ty możesz dać pomoc?Jaką? Sam jej jeszcze potrzebujesz. Pracuj nad sobą, to daje efekty. Bądź wreszcie dorosły, miej szacunek dla innych i zachowuj się poważnie. Cała Polska Cię czyta. Dla parę osób, co myślą podobnie, nie trzeba się tak błaźnić. Szacunek i jeszcze raz szacunek.![]()
![]()
Niech to będzie Twoje motto.
Ja jestem młodyBalu-Balu pisze:....Ja będę młodych wspomagał....
To oczywiste, ale trudne do osiągnięcia - stąd odświeżyłem temat.BooBoo pisze:W skórcie progi mają być lekkie, wytrzymałe, solidnie zamocowane i wytrzymac 1,5 tony
daj spokój waśniom - nie wnoszą nic pozytywnego do dyskusji.
Więc proszęJa jestem młody ale nie znalazłem wiele o progach w miśku.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość