motanie mojego miska

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
lookamil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

motanie mojego miska

Post autor: lookamil » ndz sie 12, 2007 11:43 am

witam w tym temacie bede wstawial mojego miska fotki ktorego wlasnie zaczalem motac na poczatek slabej rozdzielczosci fotka jeszcze przed motaniem za jakis czas kolejne fotki[/img]

Awatar użytkownika
lookamil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: lookamil » ndz sie 12, 2007 11:51 am

Obrazek

ramzes

Post autor: ramzes » ndz sie 12, 2007 11:59 am

Ojj .. bądź twardy .. widać ze czeka Cie sporo pracy ale pisz co i jak :wink: :)
era Hdi :)21

BYŁ-> Samurai, Y60 ..

Awatar użytkownika
Czarodziej
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Czarodziej » ndz sie 12, 2007 8:38 pm

to niema co czekac tylko brac sie do pracy przy sprzecie .fotki z motania mile widziane, zycze powodzenia. :)2
Niech moc tłoków bedzie z Wami. pajero 87r, 2.5td ,hard top.gg895673

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » ndz sie 12, 2007 9:17 pm

Dam ci dobra radę, idź do banku i sobie podwój albo potrój debet
Czwarte serce :cry:

Awatar użytkownika
+ AND +

Post autor: + AND + » ndz sie 12, 2007 10:13 pm

gebels pisze:Dam ci dobra radę, idź do banku i sobie podwój albo potrój debet
:cry: i tak bedzie malo :)21
Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pn sie 13, 2007 7:40 am

Bądz twardy i odpuść sobie motanie tego sztrucla szkoda kasy i czasu 8)
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

powa

Post autor: powa » pn sie 13, 2007 7:42 am

+ AND + pisze:
:cry: i tak bedzie malo :)21
czytając forum można dojść do wniosku, że coś takiego jak "finał motania" to mitologia :)21

powa

Post autor: powa » pn sie 13, 2007 7:47 am

Eskapada pisze:
Bądz twardy i odpuść sobie motanie tego sztrucla szkoda kasy i czasu 8)
tia... fsparcie w każdym bądź razie masz :)2

a kol. Eskapady w tej kwestii nie słuchaj - gorycz przez niego przemawia :P .

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » pn sie 13, 2007 9:25 am

Podpiszę się pod słowami Eski - szkoda Twojej kasy i czasu - odpuść sobie i kup coś po 91 roku i wtedy motaj...a i tak jak zrobisz to dojdziesz do wniosku, że coś byś jeszcze zmienił - i wkraczasz w fazę "wyścigu zbrojeń". Szkoda prądu! Kup sobie parcha albo tojke :)23
Zbowid

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pn sie 13, 2007 9:44 am

Nie Powa, mylisz nie gorycz tylko zdrowy rozsądek, auto kolegi to stary pordzewiały sztrucel na resorach. Auto które ma słabe wahacze auto które ma słaby i na pewno wyeksploatowany łańcuch rozrządu to auto w którym wybuch będzie za wybuchem..........

Ale OK :wink: chętnie poczytam co kolega ma zamiar wymotać, zmotać tym aucie – bo może z motaniem jest jak z ciężkim terenem dla jednych to mokra łączka dla innych Ładoga :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
lookamil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: lookamil » pn sie 13, 2007 1:17 pm

no wiec :) heeh wsparcie jest :)szanownych kolegow z forum :) do panow zbowidow esk'ów +and+ 'ów i innych niedowiarkow autko jest sprawdzone po wymianie rozrzadu uszczellki pod glowica pierscieni tlokowych sprzegielek wszystkich filtrow olejow silniczek tryka jak sie patrzy w praniu sie okarze czy gllowica ma pier...ac czy jeszcze cos to auto ma 20 lat i wiadomo ze nie jest nowe zreszta widzialy galy co braly :) blach lakier to zaden problem troche pracy i "bedzie pani zadowolona" :) autko obecnie jest w zaawansowanym rozkladzie na czynniki pierwsze w sobote miala byc buda juz zdieta ale deszcz przeszkodzil w pracy
powiem tak :
chcieć to módz !!! albo inaczej kto próbuje ten ma !!! jak ma sie rozsypac to sie rozsypie a jak nie to uratuje biednego msia przed wyginieciem
pieniadze to rzecz nabyta albo sa albo ich nie ma wspolczuje tylko ludziom ktorzy stawiaja takiego trupa do mechanika a puzniej do lakiernika i placza ze im trzeci debet juz nie starcza !!! ja robie to dla siebie i dla wlasnej zasranej satysfakcji, wlasnymi rencyma !!!
pozdrawiam i zapraszam do sledzenia odnowy biologicznej miśka
wiara czyni cuda :) :)2

Awatar użytkownika
goszen

Post autor: goszen » pn sie 13, 2007 1:31 pm

Ja cię nie mogę, aż słów brakuje, w takim autko silnik to najmniejszy problem.
Stan ramy, stan zawieszenia, (wersja ze sprężynami dużo lepsza do motania) itd. silnik? kupisz i wsadzisz, albo wyjmiesz i wyremontujesz, a ramę? zawieszenie?
GG 3597101 tel. 602-673-905

Awatar użytkownika
Mariobros
Kontaktowanie:

Post autor: Mariobros » pn sie 13, 2007 1:58 pm

się kurna czepiacie. Każdy ma takie autko jakie chce, albo na jakie go stać. Walcz waćpan - tylko nie przegnij tak jak ja, bo potem żal było przez pierwsze parę razy w krzaki wjechać :wink:
Pajero 2,5TD 86r. GG 649597

Awatar użytkownika
lookamil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: lookamil » pn sie 13, 2007 2:15 pm

...a rame oczyscisz, wspawasz porzadne reperaturki tam gdzie bedzie trzeba , zakonserwujesz i bedziesz jezdzil :) poco jest spawarka , palnik i stalowe prefabrykaty ??:) ...wieczorem wpuszcze troche wiecej zdiec zeby bylo ciekawiej :P

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pn sie 13, 2007 2:16 pm

lookamil pisze:i zapraszam do sledzenia odnowy biologicznej miśka
wiara czyni cuda :) :)2
Misu kolorowy jak na tym forum ktos by chciał oglądac odnowy bilogiczne to oglądał by na Polsacie - Być Łabędziem lub śledził inne durnowate reality show 8)

Jest takie stare polskie przysłowe jak sie wejdzie między wrony to trzeba krakać jak one - i sprawdz co znaczy motać 8) i czy to jest renowacja starego trupa ......................
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
lookamil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: lookamil » pn sie 13, 2007 2:42 pm

motac to powiedzmy szykowac na off road czyli podwyrzszac wymieniac opnki dostawiac wyciagarki wstawiac orurowanie , kladke do srodka albo na zewnatrz snurkele itp a takrze zwiekszac moc silnika , stosowac dystanse czy tez odsadzenia kol i wiele wiel innych ... a renowowac to znaczy odnowic a zeby zamotac trzeba najpier odnowic chyba ze chcesz na rdze wspawywac rozne elementy ja tak niechce wiem najpier go odrestauruje ... jak nie podoba sie temat to tu nie zagladaj proste !!! mi polsat i wiele wiele programow tez sie nie podaba i wogle ich nie ogladam nawet nie mysle otym dalem se spokoj
i bez urazy ale co poniektorzy to tu chyba wszystkie rozumy pozjadali ... ludzie robia z jeszcze wiekszych zlomow prawdziwe cacuszka ktore pozniej inni ludzie podziwiaja ... ja nie szukam tu podziwu czy czegos podobnego , poprostu chcem pokazac ze sie da !!!

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pn sie 13, 2007 3:11 pm

lookamil pisze:motac to powiedzmy szykowac na off road czyli podwyrzszac wymieniac opnki dostawiac wyciagarki wstawiac orurowanie , kladke do srodka albo na zewnatrz snurkele itp a takrze zwiekszac moc silnika , stosowac dystanse czy tez odsadzenia kol i wiele wiel innych ... a renowowac to znaczy odnowic a zeby zamotac trzeba najpier odnowic chyba ze chcesz na rdze wspawywac rozne elementy ja tak niechce wiem najpier go odrestauruje ... jak nie podoba sie temat to tu nie zagladaj proste !!! mi polsat i wiele wiele programow tez sie nie podaba i wogle ich nie ogladam nawet nie mysle otym dalem se spokoj
i bez urazy ale co poniektorzy to tu chyba wszystkie rozumy pozjadali ... ludzie robia z jeszcze wiekszych zlomow prawdziwe cacuszka ktore pozniej inni ludzie podziwiaja ... ja nie szukam tu podziwu czy czegos podobnego , poprostu chcem pokazac ze sie da !!!
Wiec Misu zmien temat z motanie na remont moja auta - dla tego Ci Zbwoid napisał że sie nie opłaca dla tego Ci Gebels napisał zebys podwoił debet na koncie dla tego napisałem Ci zebyś nier robił bledu z motaniem !! a remonty to sie robi trzeba robic jak ma sie starego trupa -
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » pn sie 13, 2007 7:38 pm

No tak ja też myślałem że kijem Wisłę itd ale jak zacząłem testować wynalazki to sie okazało, że niektóre to wyrzucona bezpowrotnie kasa. Ma chłopak fantazję to czemu nie przecież robi dla siebie, niech więc robi i sie przekona sam.
Zbowid

Awatar użytkownika
lookamil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: lookamil » pn sie 13, 2007 8:01 pm

poco zakladac piec tamatow skoro w jednym moge pociagnac calosc
nie czaje waszego pouczania , mondrych rad :) ja wiem ze zrobie sobie fure w teren i juz i nie bede testowal jakis wynalazkow Obrazek

Awatar użytkownika
+ AND +

Post autor: + AND + » pn sie 13, 2007 8:12 pm

oskarzasz ze sie przyp@#$%lam ??

hmmm - ja poprostu wiem co mówie........ sam motam swoje auto wiec po prostu ..........wiem co mówie 8) i wiem ile to kosztuje czasu i szelestów
Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
gps 21.3... -51.5...

Awatar użytkownika
+ AND +

Post autor: + AND + » pn sie 13, 2007 8:15 pm

i najbardziej czasu szkoda :cry:

zycze powodzenia :)2 choc mysle ze marna baze wybrales na zmote 8)
Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
gps 21.3... -51.5...

świeżak

Post autor: świeżak » pn sie 13, 2007 8:21 pm

moim skromnym zdaniem jakie by to auto nie było, to jak jest terenowe i ma jeździć w terenie to szpeju i remontów jest tyle że tak jak horyzontu nie dogonisz(chyba że cie jakaś tv sponsoruje)... też mam stary żużel i lubię przy nim dłubać ale wiem że zabytku z niego nie zrobię topiąc regularnie w bagnie. jak zdechnie to zdechnie. gdzieniegdzie lepiej zmotać niż remontować - duża szansa że pożyje dłużej

Pawełek 1971

Post autor: Pawełek 1971 » pn sie 13, 2007 8:48 pm

lookamil pisze:poco zakladac piec tamatow skoro w jednym moge pociagnac calosc
nie czaje waszego pouczania , mondrych rad :) ja wiem ze zrobie sobie fure w teren i juz i nie bede testowal jakis wynalazkow Obrazek
cóś pięknego :o , nie masz przypadkiem na drugie "maciej9876" ???
GG 6655009
GSM +48501071314
Y60 2.8TD + 4" Dobinsons + BFG 33"MT, lekko dłubnięty

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » pn sie 13, 2007 8:59 pm

No ładnie, ale mądry Polak po szkodzie. Jak czytam to, że ja, my mówimy o wynalazkach to zaraz jakbym słyszał kolegę Moc :)21 A swoją drogą to ciekaw jestem czy jeździ gdzieś ??
A moze tu rację bytu ma prawo Marphego - przyszedł niedouczony* i zrobił bo nie wiedział, ze nie da się zrobić - czy jakoś tak..

PS * - w oryginale było inne słowo ale nie chciałem zostać posądzony o premedytację :)23
Zbowid

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”