Włącznik świateł cofania - Pajero II '96
Moderator: Kosiarz
Włącznik świateł cofania - Pajero II '96
Witam szanownych forumowiczów,
mam problem w swoim Pajero II z '96. Światła cofania przestały działać, jestem przekonany, iż problem jest z włącznikiem. Ponieważ nie posiadam instrukcji napraw, więc nie mogę odnaleźć owego włącznika. Czy możecie powiedzieć, gdzie on jest?
Z góry dziękuję za podpowiedzi,
pozdrawiam.
PS: wybaczcie że poruszam oklepany temat; potrzebuję instukcję napraw do Pajero II, najlepiej w języku angielskim, ale może być także w niemieckim. Znalazłem PDFy pokazujące wszystko o instalacji elektrycznej, wszelkie instukcje _obsługi_, lecz nie znalazłem instrukcji napraw mechaniki pojazdu. Link do postu gdzie znajdę odpowiedź w pełni mnie zadowoli. Dziękuję.
mam problem w swoim Pajero II z '96. Światła cofania przestały działać, jestem przekonany, iż problem jest z włącznikiem. Ponieważ nie posiadam instrukcji napraw, więc nie mogę odnaleźć owego włącznika. Czy możecie powiedzieć, gdzie on jest?
Z góry dziękuję za podpowiedzi,
pozdrawiam.
PS: wybaczcie że poruszam oklepany temat; potrzebuję instukcję napraw do Pajero II, najlepiej w języku angielskim, ale może być także w niemieckim. Znalazłem PDFy pokazujące wszystko o instalacji elektrycznej, wszelkie instukcje _obsługi_, lecz nie znalazłem instrukcji napraw mechaniki pojazdu. Link do postu gdzie znajdę odpowiedź w pełni mnie zadowoli. Dziękuję.
Mitsubishi Pajero V20, V6 3.0i (181KM), 96r.
A sam włącznik jest z EPS nr 1.860.176 za 49 zł (cena wg Inter Cars oczywiście na zamówienie za miech czasu
) razem z kostką. Sam na niego czekam.
Orginał nr 23024 307zł (cena wg grafix)
Czasem da się polutować ale często z włożeniem potem jest problem bo się kable urywają (przynajmniej u mnie były już tak zaśniedziałe)

Orginał nr 23024 307zł (cena wg grafix)
Czasem da się polutować ale często z włożeniem potem jest problem bo się kable urywają (przynajmniej u mnie były już tak zaśniedziałe)
3,5 V6
Ciężki, paliwożerny, drogi...
...ale jak se depne.
...ale jak se depne.
wow - to się nazywa pomocne forum!
SUPER! Dziękuję 
>pbarto: odezwe się w sprawie "sam naprawiam"
Kłaniam się.

>pbarto: odezwe się w sprawie "sam naprawiam"
Kłaniam się.
Mitsubishi Pajero V20, V6 3.0i (181KM), 96r.
Re: Włącznik świateł cofania - Pajero II '96
Ponieważ ktoś kiedyś może szukać to informuje, że zamiennik czujnika świateł cofania z EPS udało się znabyć w arpol.com.pl w Toruniu za 56zł.
3,5 V6
...ale jak se depne.
...ale jak se depne.
Re: Włącznik świateł cofania - Pajero II '96
Rzeczony zamiennik występuje także pod nazwą FACET EPS-7.6176 dostępny w autos.pl
3,5 V6
...ale jak se depne.
...ale jak se depne.