W nastolatku zawsze coś walnie, nie ma siły. Ja nie wierzę w dane z ogłoszeń, z których wynika, że samochody u nas oferowane mają przebiegi nie większe niż 200.000

Ile realnie rocznie się jeździ? 30.000? 40.000? Trzeba się liczyć z tym, że auto takie ma 300 - 400k km. A to już loteria. Zmierzam do tego, żebyś kupił co Ci się bardziej podoba - i tak będziesz naprawiał. Mi bardziej podoba się Pajero, mimo że silnik Dyskoteki (300tdi) uważam za udany (miałem i 200tdi i 300tdi). Spalanie super, osiągi wystarczające. Reszta - sam wiesz, mimo że sporo aluminum to rdzewieje na potęgę, zwłaszcza na łączeniu alu i stali.
+ Disco - stały 4x4, 300tdi, klimacik LR

, łatwo dostępne części, łatwość tuningu do terenu, spalanie, osiągi, 2 sztywniaki na sprężynach - jak kto lubi;
- Disco - rdza i utlenianie, wycieki, 300tdi przed zmianami rozrządu, wkur...ca awaryjność drobiazgów, słabe ogrzewanie, mały wybór używanych, tylko 1 diesel i 1 benzyniak (2,0 efi nie wart wspominania);
+ Pajero - jest piękny

, Super Select, wyposażenie - zwłaszcza longów, szyberdach

, silnik 2,8 na łańcuchu, silnik 2,5 i jego niska awaryjność, komfort, znikoma liczba zakatowanych w terenie egzemplarzy, 3 wersje nadwozia - 2 diesla - 2 beznyniaki;
- Pajero - drążki (kij w mrowisko hehe), osiągi 2,5 , spalanie w porównaniu do Disco, Easy Select;