Wyeliminowałem najbardziej drażniącą Mnie wadę konstrukcyjną w Pajero 2,5 TD
foty niebawem
Moderator: Kosiarz
wlot niebawem wytnę , interkooler i turbina jest dołożony z silnika 2,8 , kolektor jest od silnika 2,5 za interkoolerem , a różnica jestacinski pisze:Zadam jeszcze jedno pytanie bo widzę, że dołożyłeś intercooler. Jak rozwiązałeś kolektor? No i czy ta operacja coś dała bo klapę masz dalej bez wlotu.
Zazdroszczę suchego silnika. Walczę z wyciekami i dupa. Ciągle się leje.
ja na twoim miejscu szukałbym w sklepie dla płetwonurków , pianka i maska sie przyda no i rurka do oddychaniamajcher pisze:taaaAdas pisze: Majcher wiesz co to oznacza , że mam wyżej alternatorwjazd do wody powyżej jaj
rozglądam sie za spodniobutami zamiast woderów
no i mocher też masz , to tylko się wysmarować łojem coby sierść nie piła wodymajcher pisze:pianke mam narturalnie wychodowaną
Adas pisze:wlot niebawem wytnę , interkooler i turbina jest dołożony z silnika 2,8 , kolektor jest od silnika 2,5 za interkoolerem , a różnica jestacinski pisze:Zadam jeszcze jedno pytanie bo widzę, że dołożyłeś intercooler. Jak rozwiązałeś kolektor? No i czy ta operacja coś dała bo klapę masz dalej bez wlotu.
Zazdroszczę suchego silnika. Walczę z wyciekami i dupa. Ciągle się leje.![]()
Majcher dostęp do filtra jest super, lepszy niż był , trzeba tylko wyjąć silnik, żarty na bok jest dostęp od nadkola , trzeba tylko podnieść auto albo zdjąć koło . Majcher wiesz co to oznacza , że mam wyżej alternator
wjazd do wody powyżej jaj
wyczyszczony bo normalnie chory byłem , że taki brudnymajcher pisze:no i silnik wreszcie umyty
służę pomocą , prościzna nie wiem dlaczego fabryka tego tak nie zrobiłaA ja się tak zastanawiam, czy nie masz lęków na trawersach w związku z podniesieniem środka ciężkości
Jak sobie z tym radzisz ?
Dobra robota.
Wielu myślało żeby zrobić, jeden zrobił.
Czekam i czekam a tu podziękowania za pomysł nie maAdas pisze:Przerobiłem mocowanie alternatora , jest on teraz na wysokości pokrywy zaworów , jestem w fazie testów i na razie![]()
Wyeliminowałem najbardziej drażniącą Mnie wadę konstrukcyjną w Pajero 2,5 TD
foty niebawem
Chciałem z tego miejsca podziękować Balusiowi z pomoc w pomyśle , bez Ciebie całej operacji by nie byłoBalu-Balu pisze:
Czekam i czekam a tu podziękowania za pomysł nie ma![]()
Za patent z "elektrownią" stawiasz..........................................kawę.![]()
No.............Adas pisze:Chciałem z tego miejsca podziękować Balusiowi z pomoc w pomyśle , bez Ciebie całej operacji by nie byłoBalu-Balu pisze:
Czekam i czekam a tu podziękowania za pomysł nie ma![]()
Za patent z "elektrownią" stawiasz..........................................kawę.![]()
a na kawę zaproszę się do Ciebie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości