"Rozkleiło" się ( tzn. guma od metalu) koło pasowe na którym chodza 2 paski od alternatora i 1 od klimy.
Oryginał 950 PLN.

Może macie jakieś inne pomysły.....tańsze pomysły...
A przy okazji gdzie nabyc kpl. gumowych uszczelek pod pokrywe zaworów

Moderator: Kosiarz
koło pasowe od klimy jest przykręcane do koło z amortyzatorem. Ja kupiłem w JC , mogę Ci podać wieczorem namiary i cenęasgaz pisze:Dzień bez awarii jest dniem straconym!!
![]()
"Rozkleiło" się ( tzn. guma od metalu) koło pasowe na którym chodza 2 paski od alternatora i 1 od klimy.
Oryginał 950 PLN.![]()
jak namierzysz to daj info.asgaz pisze: A przy okazji gdzie nabyc kpl. gumowych uszczelek pod pokrywe zaworów
ale mnie chodzi o kolo z trzema rowkami (Adas pisze:koło pasowe od klimy jest przykręcane do koło z amortyzatorem. Ja kupiłem w JC , mogę Ci podać wieczorem namiary i cenęasgaz pisze:Dzień bez awarii jest dniem straconym!!
![]()
Oryginał 950 PLN.![]()
dokładnie , koło pasowe na wale, napędza klimę i alternator i po drodze pompę wody . Wyślę Ci fotyasgaz pisze:
ale mnie chodzi o kolo z trzema rowkami (ze tak powiem) dla 3 paskow , ten co jest po srodku silnika. Tam sa 2 paski do alternatora i jeden do klimy
ok daj fotke i jak mozesz to namiary wlącznie z kasąAdas pisze:dokładnie , koło pasowe na wale, napędza klimę i alternator i po drodze pompę wody . Wyślę Ci fotyasgaz pisze:
ale mnie chodzi o kolo z trzema rowkami (ze tak powiem) dla 3 paskow , ten co jest po srodku silnika. Tam sa 2 paski do alternatora i jeden do klimy
asgaz pisze: ok daj fotke i jak mozesz to namiary wlącznie z kasą
jak będziesz wybijał koło z wału to nie będzie to takie proste , nie tłucz młotkiem w czoło śruby bo uszkodzisz panewki na wale , załóż klucz nasadowo-giety i pierdyknij w niego dużym młotkiem , przeciwnie do wskazówek zegara. kup koło nowe u Goszena , ona nawet na kredyt dajeasgaz pisze:do 2,8 jest inne niestety. Dzięki za info coś poszukam
Mój ma od strony silnika, rocznik podobny 95' 1 rejestracja 96', niedawno przerabiałem temat wymiany paska do klimygoszen pisze:do 2,8 TD jest inne koło, nie pasuje od 2,5.
Po za tym, są dwa rodzaje kół do 2,8 tD, jedne pasek napędzający klimę ma od strony silnika i są takie co mają od strony chłodnicy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości