Który lepszy?
Moderator: Kosiarz
- sebos_dg
- jestem tu nowy...
Który lepszy?
Witam wszystkich.
To jest mój pierwszy post na forum.. Pisze z takim to pytaniem: Co lepsze Pajero I czy II do jazdy w terenie?
Początkowo mam w planach jeździć po piaskowym terenie.. a w dalekiej przyszłości po wszystkim ale nie po terenach na których autko może coś wciągnąć.. Czyli będę omijał z daleka duże bagna jeziora..
Na auto mogę przeznaczyć do 13 tyś.
Co wy możecie mi polecić?
To jest mój pierwszy post na forum.. Pisze z takim to pytaniem: Co lepsze Pajero I czy II do jazdy w terenie?
Początkowo mam w planach jeździć po piaskowym terenie.. a w dalekiej przyszłości po wszystkim ale nie po terenach na których autko może coś wciągnąć.. Czyli będę omijał z daleka duże bagna jeziora..
Na auto mogę przeznaczyć do 13 tyś.
...I zesłał ich Pan aby siali zamęt i zniszczenie...
Pajero I czy II... Wybierz Gallopera!
A tak powarznie to raczej na Twoim miejscu szukalbym Pajero II... We wrzesniu znalazlem fajne Pajero II, 3.0V6 w automacie, SS, pelna blokada z tylu, krotki Metal Top za 14,000 zl... Bylbym za II gdyz wystepuja z pelna blokada tylu i SS a to moim zdaniem wielka zaleta
Pozdrawiam
A tak powarznie to raczej na Twoim miejscu szukalbym Pajero II... We wrzesniu znalazlem fajne Pajero II, 3.0V6 w automacie, SS, pelna blokada z tylu, krotki Metal Top za 14,000 zl... Bylbym za II gdyz wystepuja z pelna blokada tylu i SS a to moim zdaniem wielka zaleta

Pozdrawiam
Galloper LWB - turysta
Jak kupi auto za 8 to reszta to mu na opony i felgi zostanie . Jak pytasz co kupić , to na II to za mała a w I to przeważnie trza wpakować trochę kasy .Mroczny pisze:cudnie doradzacie
koleś wyprztyka się z kasy kupując nowsze padło i polegnie na najprostszym pakiecie
potem będzie gorzkie żale wylewał![]()
jak masz 13 to kup jedynkę za 8, za resztę przeglądnij i doszpejuj rzęcha i ucz się zabawy.. i nie zarzekaj się, bo teren wciąga strasznie
Przekładka anglika ma sens jak masz zdolności manualne i sam potrafisz grzebać w aucie , mechanicy zjedzą Ci reszt kasy
Jak chcesz zacząć jeździć w teren kup tanią suzukę
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Re: Który lepszy?
Znaczy się co na przykład? Jakiś potwór, czy co?sebos_dg pisze: nie po terenach na których autko może coś wciągnąć..
Co do tego co możemy polecić, to my, czyli ja, możemy Ci polecić na pierwszą terenówkę Samurai'a...

Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
- sebos_dg
- jestem tu nowy...
Ok czyli anglik odpada.. I też się trochę źle zrozumieliśmy.. Na auto mogę dać 13 tyś. a na motanie mam jak narazie 5 tyś.
Auto ma mieścić przynajmniej 4 osoby.
A że się tak zapytam.. Tylko proszę mnie nie zmieszać że tak powiem z błotem..
Czy suzuki ma dość mocy? Żeby wjechać pod jakieś np. strome górki o piaskowej powierzchni?
Auto ma mieścić przynajmniej 4 osoby.
A że się tak zapytam.. Tylko proszę mnie nie zmieszać że tak powiem z błotem..

...I zesłał ich Pan aby siali zamęt i zniszczenie...
Pojedź na jakiś rajd jako pilot, albo nawet kibic, zobaczysz co jak jeździ, będziesz miał lepszy ogląd sytuacji. Wrócisz i będziesz poszukiwał superpatrolasuper
Suzuki waży bardzo mało, więc mocy jej nie brakuje, nawet żeby poukręcać mosty
5 tys na pakiet startowy pajero II kupionego za 13 tys to zdecydowanie za mało. Wiem co mówię a rort_ jak sądzę potwierdzi... bo kupił ode mnie auto, które do rejestracji kosztowało trochę więcej w zeszłym roku. Ja w rok podwoiłem jego wartość i sprzedałem
bo mi się wydawało, że potrzebuję plaskacza.
Starym zwyczajem weź całą kasę jaką masz podziel na 3. Za 2 kup auto a trzecią włóż na początek i módl się, żeby to na jakiś czas wystarczyło(wydatki na doprowadzenie do stanu seryjnego, na tym etapie zapomnij o motaniu). Sposób ten na pewno się nie sprawdzi jak kupisz najtańszą sztukę na allegro.
O kurna, ale elaborat
Pozdrawiam
PS. zapomnij o samuraju jak chcesz się poruszać w więcej niż 2 osoby, chyba, że jesteś potomkiem pigmejów.

Suzuki waży bardzo mało, więc mocy jej nie brakuje, nawet żeby poukręcać mosty

5 tys na pakiet startowy pajero II kupionego za 13 tys to zdecydowanie za mało. Wiem co mówię a rort_ jak sądzę potwierdzi... bo kupił ode mnie auto, które do rejestracji kosztowało trochę więcej w zeszłym roku. Ja w rok podwoiłem jego wartość i sprzedałem

Starym zwyczajem weź całą kasę jaką masz podziel na 3. Za 2 kup auto a trzecią włóż na początek i módl się, żeby to na jakiś czas wystarczyło(wydatki na doprowadzenie do stanu seryjnego, na tym etapie zapomnij o motaniu). Sposób ten na pewno się nie sprawdzi jak kupisz najtańszą sztukę na allegro.
O kurna, ale elaborat

Pozdrawiam
PS. zapomnij o samuraju jak chcesz się poruszać w więcej niż 2 osoby, chyba, że jesteś potomkiem pigmejów.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
tylko pod warunkiem że "kupi" forumowe mądrości. Jeśli zwycięży zdrowy rozsądek to zakupi Toyote serii BJ/HZJ/PZJ i pod maską będzie miał silnik spalinowy a nie trociniaka RD28T.Kabal pisze:Pojedź na jakiś rajd jako pilot, albo nawet kibic, zobaczysz co jak jeździ, będziesz miał lepszy ogląd sytuacji. Wrócisz i będziesz poszukiwał superpatrolasuper

Kabal pisze: Suzuki waży bardzo mało, więc mocy jej nie brakuje, nawet żeby poukręcać mosty![]()
5 tys na pakiet startowy pajero II kupionego za 13 tys to zdecydowanie za mało. Wiem co mówię a rort_ jak sądzę potwierdzi... bo kupił ode mnie auto, które do rejestracji kosztowało trochę więcej w zeszłym roku. Ja w rok podwoiłem jego wartość i sprzedałembo mi się wydawało, że potrzebuję plaskacza.
O kurna, ale elaborat![]()
Pozdrawiam
Ja toleruje jedynie benzynę ale diesla bym przełknął tylko w mietki i patrolu. Patrol jest zaje...ty o to wszyscy wiedzą ale reszta daje rade, jedne mniej drugie więcej ale z każdego odpowiednim wkładem można coś zrobić , jak masz 18 koła kup auto za 9 i tyle samo zostaw na motanie 5 koła to tylko wyciągara kapcie i waciki a gdzie reszta

PATROL lift 10" + simex 35" SWAP JEEP 5,2 V8