Który lepszy?

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
sebos_dg
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Który lepszy?

Post autor: sebos_dg » czw lip 17, 2008 4:34 pm

Witam wszystkich.

To jest mój pierwszy post na forum.. Pisze z takim to pytaniem: Co lepsze Pajero I czy II do jazdy w terenie?

Początkowo mam w planach jeździć po piaskowym terenie.. a w dalekiej przyszłości po wszystkim ale nie po terenach na których autko może coś wciągnąć.. Czyli będę omijał z daleka duże bagna jeziora..

Na auto mogę przeznaczyć do 13 tyś.

Co wy możecie mi polecić?
...I zesłał ich Pan aby siali zamęt i zniszczenie...

Awatar użytkownika
Jogi4x4

Post autor: Jogi4x4 » czw lip 17, 2008 5:40 pm

Pajero I czy II... Wybierz Gallopera!
A tak powarznie to raczej na Twoim miejscu szukalbym Pajero II... We wrzesniu znalazlem fajne Pajero II, 3.0V6 w automacie, SS, pelna blokada z tylu, krotki Metal Top za 14,000 zl... Bylbym za II gdyz wystepuja z pelna blokada tylu i SS a to moim zdaniem wielka zaleta :)
Pozdrawiam
Galloper LWB - turysta

Awatar użytkownika
sebos_dg
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sebos_dg » czw lip 17, 2008 8:11 pm

a jeszcze takie jedno pytanie.. Czy warto jest kupić anglika i zrobić przekładkę? Czy będzie się to trzymało kupy?

Awatar użytkownika
mr.miron

Post autor: mr.miron » czw lip 17, 2008 8:31 pm

Temat rzeka, osobiście nie kupowałbym anglika, jak trafisz na nierzetelny serwis to dojść do ładu i składu z takim autem po przeróbce jest baaaardzo ciężko. Poza tym możesz mieć problem z zarejestrowaniem takiego pojazdu!
Pozdrawiam! mr.miron 509-627-638
Pajero II 2.8TD SS

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » czw lip 17, 2008 8:41 pm

cudnie doradzacie

koleś wyprztyka się z kasy kupując nowsze padło i polegnie na najprostszym pakiecie

potem będzie gorzkie żale wylewał :)3

jak masz 13 to kup jedynkę za 8, za resztę przeglądnij i doszpejuj rzęcha i ucz się zabawy.. i nie zarzekaj się, bo teren wciąga strasznie

Awatar użytkownika
UAZ4x4

Post autor: UAZ4x4 » czw lip 17, 2008 8:44 pm

Mroczny kolego :) - szacun ja tak myślałem że zrobię zarzekałem się ze też tak będzie sztrucel za 8 tys a reszta na szpej a wyszło jak zawsze..... całośc na auto a potem ciułam na opony itp itd
BYŁ ZMOTANY - UAZ 469B
OBECNIE MOTANY PYSIO - Pajero 2.5TD - 31''- lift 2,5 "- powoli motany

Awatar użytkownika
mr.miron

Post autor: mr.miron » czw lip 17, 2008 8:45 pm

Mroczny pisze:cudnie doradzacie
skąd ta liczba mnoga ??

Toż gościa od anglika próbuję odwieść.
Pozdrawiam! mr.miron 509-627-638
Pajero II 2.8TD SS

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » czw lip 17, 2008 8:48 pm

Mroczny pisze:cudnie doradzacie

koleś wyprztyka się z kasy kupując nowsze padło i polegnie na najprostszym pakiecie

potem będzie gorzkie żale wylewał :)3

jak masz 13 to kup jedynkę za 8, za resztę przeglądnij i doszpejuj rzęcha i ucz się zabawy.. i nie zarzekaj się, bo teren wciąga strasznie
Jak kupi auto za 8 to reszta to mu na opony i felgi zostanie . Jak pytasz co kupić , to na II to za mała a w I to przeważnie trza wpakować trochę kasy .
Przekładka anglika ma sens jak masz zdolności manualne i sam potrafisz grzebać w aucie , mechanicy zjedzą Ci reszt kasy
Jak chcesz zacząć jeździć w teren kup tanią suzukę

Awatar użytkownika
rort_

Re: Który lepszy?

Post autor: rort_ » czw lip 17, 2008 9:26 pm

sebos_dg pisze: nie po terenach na których autko może coś wciągnąć..
Co wy możecie mi polecić?
Znaczy się co na przykład? Jakiś potwór, czy co?

Co do tego co możemy polecić, to my, czyli ja, możemy Ci polecić na pierwszą terenówkę Samurai'a... :)2
Jak coś, to dzwoń: 609 539 773

Awatar użytkownika
sebos_dg
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sebos_dg » pt lip 18, 2008 10:02 am

Ok czyli anglik odpada.. I też się trochę źle zrozumieliśmy.. Na auto mogę dać 13 tyś. a na motanie mam jak narazie 5 tyś.

Auto ma mieścić przynajmniej 4 osoby.
A że się tak zapytam.. Tylko proszę mnie nie zmieszać że tak powiem z błotem..:P :P Czy suzuki ma dość mocy? Żeby wjechać pod jakieś np. strome górki o piaskowej powierzchni?

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » pt lip 18, 2008 11:28 am

Pojedź na jakiś rajd jako pilot, albo nawet kibic, zobaczysz co jak jeździ, będziesz miał lepszy ogląd sytuacji. Wrócisz i będziesz poszukiwał superpatrolasuper :lol:
Suzuki waży bardzo mało, więc mocy jej nie brakuje, nawet żeby poukręcać mosty :lol:
5 tys na pakiet startowy pajero II kupionego za 13 tys to zdecydowanie za mało. Wiem co mówię a rort_ jak sądzę potwierdzi... bo kupił ode mnie auto, które do rejestracji kosztowało trochę więcej w zeszłym roku. Ja w rok podwoiłem jego wartość i sprzedałem :evil: bo mi się wydawało, że potrzebuję plaskacza.
Starym zwyczajem weź całą kasę jaką masz podziel na 3. Za 2 kup auto a trzecią włóż na początek i módl się, żeby to na jakiś czas wystarczyło(wydatki na doprowadzenie do stanu seryjnego, na tym etapie zapomnij o motaniu). Sposób ten na pewno się nie sprawdzi jak kupisz najtańszą sztukę na allegro.
O kurna, ale elaborat :o
Pozdrawiam

PS. zapomnij o samuraju jak chcesz się poruszać w więcej niż 2 osoby, chyba, że jesteś potomkiem pigmejów.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

powa

Post autor: powa » sob lip 19, 2008 9:22 am

Kabal pisze:Pojedź na jakiś rajd jako pilot, albo nawet kibic, zobaczysz co jak jeździ, będziesz miał lepszy ogląd sytuacji. Wrócisz i będziesz poszukiwał superpatrolasuper :lol:
tylko pod warunkiem że "kupi" forumowe mądrości. Jeśli zwycięży zdrowy rozsądek to zakupi Toyote serii BJ/HZJ/PZJ i pod maską będzie miał silnik spalinowy a nie trociniaka RD28T. :)21
Kabal pisze: Suzuki waży bardzo mało, więc mocy jej nie brakuje, nawet żeby poukręcać mosty :lol:
5 tys na pakiet startowy pajero II kupionego za 13 tys to zdecydowanie za mało. Wiem co mówię a rort_ jak sądzę potwierdzi... bo kupił ode mnie auto, które do rejestracji kosztowało trochę więcej w zeszłym roku. Ja w rok podwoiłem jego wartość i sprzedałem :evil: bo mi się wydawało, że potrzebuję plaskacza.
Starym zwyczajem weź całą kasę jaką masz podziel na 3. Za 2 kup auto a trzecią włóż na początek i módl się, żeby to na jakiś czas wystarczyło(wydatki na doprowadzenie do stanu seryjnego, na tym etapie zapomnij o motaniu). Sposób ten na pewno się nie sprawdzi jak kupisz najtańszą sztukę na allegro.
O kurna, ale elaborat :o
Pozdrawiam

PS. zapomnij o samuraju jak chcesz się poruszać w więcej niż 2 osoby, chyba, że jesteś potomkiem pigmejów.

Awatar użytkownika
bigos

Post autor: bigos » sob lip 19, 2008 10:10 am

a mi sie podoba dźwięk silnika RD28T :D

Awatar użytkownika
kw99

Post autor: kw99 » ndz lip 20, 2008 6:15 am

Ja toleruje jedynie benzynę ale diesla bym przełknął tylko w mietki i patrolu. Patrol jest zaje...ty o to wszyscy wiedzą ale reszta daje rade, jedne mniej drugie więcej ale z każdego odpowiednim wkładem można coś zrobić , jak masz 18 koła kup auto za 9 i tyle samo zostaw na motanie 5 koła to tylko wyciągara kapcie i waciki a gdzie reszta ?? 8)
PATROL lift 10" + simex 35" SWAP JEEP 5,2 V8 :)21

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » ndz lip 20, 2008 7:29 am

a po co ta wyciągarka?

Awatar użytkownika
bigos

Post autor: bigos » ndz lip 20, 2008 9:13 am

Mroczny pisze:a po co ta wyciągarka?
aby zmniejszyć procesy myślowe :lol:

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » ndz lip 20, 2008 11:16 am

Mroczny pisze:a po co ta wyciągarka?
jak masz jakiegos elektryka to mozesz miec nawet szrota nie na chodzie, byle sprawne aku :wink:

przepinasz line od drzewa do drzewa i jedziesz... :)21
PIV 3,2DiD

Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.

Awatar użytkownika
sebos_dg
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sebos_dg » ndz lip 20, 2008 5:04 pm

ok. dzięki za info temat do zamknięcia..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”