Po co w Pajero 2.5tdi z 1993r sa 2 akumlatory?
Moderator: Kosiarz
Po co w Pajero 2.5tdi z 1993r sa 2 akumlatory?
Witam .
własnie kupiłem Pajero i zastanawia mnie po co są 2 akumlatory ?
Kato
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
Jedno aku jest na rozrusznik i podstawowe niezbedne potrzeby elektryczne auta, drugie do wszelkiego rodzaju dodatków, wyciągarek, cb, navi, tv, lodówek itp itd.
Jedne mają dwa aku, inne nie, tak samo jak jedne mają wyjscie na pto a inne nie, jedne mają blokade a inne nie, klient jesli wie, ze bedzie motal auto to asekuracyjnie wybiera wersje 2x aku, a jak wie ze bedzie jezdzil nim do kosciola to nie pcha sie w zbedne jemu koszty. Ot cała filozofia.
Jedne mają dwa aku, inne nie, tak samo jak jedne mają wyjscie na pto a inne nie, jedne mają blokade a inne nie, klient jesli wie, ze bedzie motal auto to asekuracyjnie wybiera wersje 2x aku, a jak wie ze bedzie jezdzil nim do kosciola to nie pcha sie w zbedne jemu koszty. Ot cała filozofia.
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Re: Po co w Pajero 2.5tdi z 1993r sa 2 akumlatory?
i Ty tego nie wiesz??kato pisze:Witam .
i się nie pochwaliłeś Cwaniaczku

a patrolinio gdzie

ps
w Twoim wieku to bym se ryndża classica kupił

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
Czasami sa 2 akumulatory do rozruchu pradu na 24V sprawdz jaki masz rozrusznik i to jest główny powód a nie jakies tam 1 aku do jednego drugi do innych rzeczy, choć pozostała instalacja jest na 12V. Ja mam w toyocie instalacje na 24V i z definicji mam 2 ale są w japończykach wersje 2 aku na istalacje 12V głównie dla lepszego rozruchu silnika. 

TOYOTA&GAZ , to tak w sam raz.
Re: Po co w Pajero 2.5tdi z 1993r sa 2 akumlatory?
one łączą się w pary , zobacz ,który to samica i sprawdź czy nie jest w ciążykato pisze:Witam .

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
powiem tyle: gooofno prawdaBĄKU pisze:Czasami sa 2 akumulatory do rozruchu pradu na 24V sprawdz jaki masz rozrusznik i to jest główny powód a nie jakies tam 1 aku do jednego drugi do innych rzeczy

no chyba, ze w Pajero zaczeli montowac silniki lejlanda 6cyl prsto z bizona

PIV 3,2DiD
I wypowiadasz sie po co sa w misku 2 aku sam ich nie majacVidelec pisze:no, ja już trybie a ty??

A teraz wyjasnie...
Skoro w misku sa 2 akumulatory polaczone rownolegle to sa one rozladowywane rownoczesnie, nie ma tak zeby Ci jakims dziwnym cudem prad z jednego aku szedl tylko do wyciagarki a z drugiego na rozrusznik i i inne duperele... zastanow sie wiec co piszesz. Dlatego tez sprawdz przy okazji u wujka google i cioci wiki co to jest separator aku

Videlec pisze:Qbartx pisze: nie ma tak zeby Ci jakims dziwnym cudem prad z jednego aku szedl tylko do wyciagarki a z drugiego na rozrusznik i i inne duperele...nie mam wiecej pytań
A ja odpowiedzi, szkoda mojego czasuVidelec pisze:Jedno aku jest na rozrusznik i podstawowe niezbedne potrzeby elektryczne auta, drugie do wszelkiego rodzaju dodatków, wyciągarek, cb, navi, tv, lodówek itp itd.

-
-
wpisz se w googledanielchelm pisze:A ja mam trzy!!!
Podłącze sie do tematu po co w PAJERO trzy akumulatory??
![]()
![]()
![]()
![]()
Czekam na odp...

dobra, znaj moją dobroć, pod trzeci podłączsz rozrusznik serca

a teraz spać jazda, dobranocka już była

PIV 3,2DiD