Pomóżcie mi dobrać amorki do mojego Misia

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Świętowit
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Pomóżcie mi dobrać amorki do mojego Misia

Post autor: Świętowit » śr sty 07, 2009 2:33 pm

szukam szukam w wyszukiwarce i nic konkretnego nie znajduję... Natomiast na allegro i w różnych sklepach opisy są bardzo biedne typu od 89-2000 roku i nie wiem czy będą pasować.... Szukam amortyzatorów przednich do Pajero I rok 1990, SWB, model L141G, silnik V6 3.0 i (6G72), tył na sprężynach, mocowanie amorków szpilka-ucho... Interesują mnie firmy OME, KONI, IRONMAN, DOBINSONS... czy ktoś mógłby mi podać numery katalogowe amorków i gdzie kupić? Bo według tego co znajduję w necie to nic dokładnie nie mogę dobrać a misiek stoi w garażu bez zawiechy i czeka na nowe części :( Z góry bardzo dziękuję za pomoc ...

Awatar użytkownika
Videlec

Re: Pomóżcie mi dobrać amorki do mojego Misia

Post autor: Videlec » śr sty 07, 2009 2:48 pm

Świętowit pisze:szukam szukam w wyszukiwarce i nic konkretnego nie znajduję... Natomiast na allegro i w różnych sklepach opisy są bardzo biedne typu od 89-2000 roku i nie wiem czy będą pasować.... Szukam amortyzatorów przednich do Pajero I rok 1990, SWB, model L141G, silnik V6 3.0 i (6G72), tył na sprężynach, mocowanie amorków szpilka-ucho... Interesują mnie firmy OME, KONI, IRONMAN, DOBINSONS... czy ktoś mógłby mi podać numery katalogowe amorków i gdzie kupić? Bo według tego co znajduję w necie to nic dokładnie nie mogę dobrać a misiek stoi w garażu bez zawiechy i czeka na nowe części :( Z góry bardzo dziękuję za pomoc ...
zapraszam do lektury:
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=19&t=51410
PIV 3,2DiD

Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.

Świętowit
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Świętowit » śr sty 07, 2009 3:40 pm

ten temat już kiedyś czytałem i nawet się dopisałem ale nikt nie odpowiedział.... po ponownym przeczytaniu zostają mi OME, IRON i DOBINSONS.... a czy te będą pasowały do danych technicznych mojego misia ?
http://www.moto.allegro.pl/item51366299 ... nsons.html
http://www.moto.allegro.pl/item52335666 ... ntero.html
jak tak to które lepiej?
no i jeszcze szukam gdzieś namiarów na OME...

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » śr sty 07, 2009 3:59 pm

no chłopaki w tym sklepie to nawet dobre ceny mają, sam sie zastanawiałem co by do nich podjechać i oblookać asortyment bo daleko nie jest... :roll: a człowiek jak coś pomaca to może by i kupił :)21
PIV 3,2DiD

Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.

Awatar użytkownika
DamnIt!

Post autor: DamnIt! » śr sty 07, 2009 4:01 pm

Importerem KONI jest BBP - jest odnośnik do katalogu z ich WWW. Sprawdź który amorek pasi i zapytaj ich o najbliższego sprzedawcę. OME/Dobinsons/Ironman - wszystkie mają oficjalnych importerów w Polsce. W śledztwie pomoże Ci tajemniczy link.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell

Świętowit
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Świętowit » śr sty 07, 2009 5:21 pm

tylko że tam wszędzie tez tylko opisy pobieżne, to zapytam inaczej, czy te które podałem linki pasują do mojego? jak tak to bede wiedział czego się czepiać ;)

Narsil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Narsil » pt sty 09, 2009 10:40 am

Ja mam Dobinsona i jestem zadowolony....tyle ci mogę poradzić. I wierz mi ze każda opinia na tym forum jaką przeczytasz ma tyle obiektywizmu co kot napłakał. Każdy jest subiektywny, zwłaszcza jeśli chodzi o części zamontowane w swoim aucie :)13
Toyota Avensis D4D, Nissan Patrol GR, L200

Awatar użytkownika
DamnIt!

Post autor: DamnIt! » pt sty 09, 2009 11:15 am

Świętowit pisze:tylko że tam wszędzie tez tylko opisy pobieżne, to zapytam inaczej, czy te które podałem linki pasują do mojego? jak tak to bede wiedział czego się czepiać ;)
Amortyzatory OME/Dobinsons/Ironman utwardzą zawias w Twoim samochodzie i są przeznaczone do liftu wraz z dedykowanymi sprężynami. Jak liftu nie chcesz to bierz Koni HeavyTrack - mają regulacje twardości i są w rozsądnej cenie i jakości. Dla świadomych użytkowników może być Bilstein B6. Jest twardy ale bardzo porządny - na allegro da się znaleźć za połowę "sklepowej" ceny. Szukając standardowych zamienników możesz też zakupić KYB lub Tokico - to nieco inna półka od wszystkich powyższych, ale też są niczego sobie.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”