Moderator: Kosiarz
jaki to dźwięk , nasilający się z prędkością , z obrotami , czy ma luzie też terkota ?miki328 pisze:Przepraszam szanowne forum ale tak sie przejalem moim problemem ze zapomnialem sie przywitacMam Pajero 2 2,5TD super select. Na pewno nie drzy tlumik ani nic innego,dzwiek dochodzi ze skrzyni,takie terkotanie.Pozdr
WłaśnieMroczny pisze:łożysko oporowe?
Rdza ramę wpierdzielarort_ pisze:A może to c h u j w i c o?
Czasami słyszę jakiś dziwny dźwięk dobiegający gdzieś z tyłu samochodu, z okolicy tylnego prawego koła.
To szybko Ci się posypał ten nowy L200elili pisze: Rdza ramę wpierdziela
No własnie numeru już nie było jak kupowałem. Obecnie jest tam ładna gustowna łatka. Łata raczej. Nie, kawał łaty...elili pisze: dopiero teraz do numeru doszła
Należy zamontować bulgatorek z przyczłapem. Podejrzany dzwięk powinien zniknąć.miki328 pisze:Witam. W moim Pajero,rocznik 92 slychac podejrzany dzwiek,jakby cos drzalo.Po wcisnieciu sprzegla dzwiek zanika,dodam iz sprzeglo jest po wymianie docisku.Prosze o rade co to moze byc![]()
Daj nam znać jak sprawdzisz łożysko oporowemiki328 pisze:Podejrzane terkotanie w skrzyni slychac tylko na postoju na luzie,przy puszczonym sprzegle,napedy wylaczone.Poprzedni wlasciciel twierdzi,ze wymienial olej w skrzyni i nic to nie pomoglo..po prostu tak jezdzilWszystko dziala normalnie ale mnie to wkurza
Nowy L200 nie sypie się tak szybko jak Nyska-navalla.Igor909 pisze: To szybko Ci się posypał ten nowy L200
Mam ten sam problem.Przeczytałem wiele postów na ten temat i stawiam na łożyska skrzyni i reduktora,dlatego nie trace już czasu na pytania co to może być tylko szukam zamienników łożysk w mojej skrzyni.Wczoraj pokusiłem sie o tel do ASO i w sumie dobrze że siedziałem bo krzykneli mi 3800miki328 pisze:Witam. W moim Pajero,rocznik 92 slychac podejrzany dzwiek,jakby cos drzalo.Po wcisnieciu sprzegla dzwiek zanika,dodam iz sprzeglo jest po wymianie docisku.Prosze o rade co to moze byc![]()
i co zamówiłeś je w ASOwofka pisze:Mam ten sam problem.Przeczytałem wiele postów na ten temat i stawiam na łożyska skrzyni i reduktora,dlatego nie trace już czasu na pytania co to może być tylko szukam zamienników łożysk w mojej skrzyni.Wczoraj pokusiłem sie o tel do ASO i w sumie dobrze że siedziałem bo krzykneli mi 3800miki328 pisze:Witam. W moim Pajero,rocznik 92 slychac podejrzany dzwiek,jakby cos drzalo.Po wcisnieciu sprzegla dzwiek zanika,dodam iz sprzeglo jest po wymianie docisku.Prosze o rade co to moze byc![]()
![]()
powodzonka
no tak, ale znajomy mechanior powiedzial, ze gdy puszczam sprzeglo i lozysko przestaje pracowac to dostaje wibracji, bo jest zj..ane, racja to? czy rzeczywiscie mam ciac zyly i szukac skrzyni, bo strasznie mnie wpieniaja te odglosy i reakcje ludzi na ulicy gdy jade z taka orkiestraDamnIt! pisze:łożysko oporowe pracuje tylko kiedy wciskasz sprzęgło.
u mnie w plaskaczu tak było,że napierdzielało podczas jazdy.... po wymianie... jak ręką odjął i milej się zrobiło i radyjo mogło być ciszej... same plusyesey pisze:no tak, ale znajomy mechanior powiedzial, ze gdy puszczam sprzeglo i lozysko przestaje pracowac to dostaje wibracji, bo jest zj..ane, racja to? czy rzeczywiscie mam ciac zyly i szukac skrzyni, bo strasznie mnie wpieniaja te odglosy i reakcje ludzi na ulicy gdy jade z taka orkiestraDamnIt! pisze:łożysko oporowe pracuje tylko kiedy wciskasz sprzęgło.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość