opony
Moderator: Kosiarz
opony
ma ktoś namiary na dobre opony. ale muszę założyć takie żebym mógł pojeździć i w terenie i po asfalcie. i co lepiej wybdać nadlewane cze nowe? hmm no trochę jazdy po asfalcie mi się szykuje
Re: opony
Ja zapodałem sobie matadory Izzarda AT bo większość czasu spędzam jednak na asfalcie. Jadą bezproblemowo 120km/h a po śniegu nie stwarzają problemów. Druga zima nie robi na nich wrażenia. W boto też bez strachu wpadam. Fakt offroadu nie zaliczyłem ale jestem bardzo zadowolony tym bardziej, że za nówki 31x10.5x15 dałem 360zł/szt.
Dziadek 2,5TD `98
ja mam gościa co by mi opchnół właśnie te matadory po 320 zł i nad mini się zastanawiałem
czasami warto wydać więcej monety, ja nie żałuje, ale porównania nie mam, nie śmigałem na innych i nie bede śmigał, te mi podpasiły, a autko użytkuje zgodnie z przeznzczeniem 

Pajerko '94, 2.8 Td, Suzi Samurai 1.3
gg 1058986
gg 1058986
no ja też jestem tego samego zdania ale tak jak już pisałem teraz dużo więcej bębe jeździł po asfalcie i tu się waham
ok 80% robie po asfalcie, nie ma żadnego problema, natomiast jak już zjade z czarnego to wiem co mam i czego się spodziewać, jak pisałem wcześniej nie jeździłem na innych AT, wiec porównanie mam małe,
pozostaje jeszcze zdrowy rozsądek kierowcy i umiejętności, lepsi kierowcy przejadą bajoro na gorszych oponach, a gorszym może się to nie udać na MT,
w zależności co kupisz, jedz najpierw na dwa auta i wypróbuj gume, abyś potem niespodzianki nie dostał od losu
pozostaje jeszcze zdrowy rozsądek kierowcy i umiejętności, lepsi kierowcy przejadą bajoro na gorszych oponach, a gorszym może się to nie udać na MT,
w zależności co kupisz, jedz najpierw na dwa auta i wypróbuj gume, abyś potem niespodzianki nie dostał od losu

Pajerko '94, 2.8 Td, Suzi Samurai 1.3
gg 1058986
gg 1058986
Mam pewien problem a chodzi o opone na zapas. Jezdze na bf mt 33/10,5/15 i wlasnie chcialem dokupic cos taniego na zapas np jakies nalewki czy cus i tu problem bo nie moge znalezc nic w tym rozmiarze. Jak ktos ma namiar gdzie dostane cos takiego moze byc atek byle w podobnym rozmiarze. A moze zalega komus cos takiego w garazu.
PAJERO 2,6 88r KRWISTY
i dlatego na zapas szukam tanszej nalewki lub innego taniego wynalazku. Gdybym wybral rozmiar 31/10,5 nie byloby problemu a z tymi 33/10,5 to kicha jest . Czy to taki niepopularny rozmiar?Dyzek pisze:BF MT 33x10,50r15 niestety nie jest tania
PAJERO 2,6 88r KRWISTY
BF są lepsze od matadorów. Co do tego nie ma dwóch zdań. Na asfalt MT się nie nadają. Wyją jak jasna cholera a prędkości podróżne są nie do wytrzymania. Nie mówię już o noszeniu po drodze na mokrym asfalcie. AT to doskonały kompromis.
Dziadek 2,5TD `98
Panowie, ja nie pytam o opinie na temat atekow i mtekow bo mam juz wyrobione zdanie na ten temat i mozna dyskutowac o tym miesiacami, a prawda jest taka ze mt na czarnym pojedzie a at w trudnym terenie pewnie nie ( co do wycia to pytanie czy kolega acinski jezdzil na mt bf i wie to z wlasnego doswiadczenia czy z opowiesci czesto bardzo przekoloryzowanych - przy 90km jest nie glosniej niz w dieslu sdi) Mnie chodzi o namiar na miejsce gdzie moge kupic tanio mt o wymiarze 33/10,5/15 najlepiej jakas nalewke i nie chodzi o napoj wyskokowy 

PAJERO 2,6 88r KRWISTY
wskocz sobie na stronkę www.opony-4x4.pl tam masz nowe i nadlewane to może coś wybierzesz
pozwolę sobie nie zgodzić się z Twoją teoriąacinski pisze:BF są lepsze od matadorów. Co do tego nie ma dwóch zdań. Na asfalt MT się nie nadają. Wyją jak jasna cholera a prędkości podróżne są nie do wytrzymania. Nie mówię już o noszeniu po drodze na mokrym asfalcie. .
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
"Nosi po drodze" - dobre sobie
Ostatnio jakas fala legend i podan ludowych nastapila... Jeszcze zrozumialbym, gdyby pisal to ktos, kto jezdzi tułaregiem W10.

Ostatnio jakas fala legend i podan ludowych nastapila... Jeszcze zrozumialbym, gdyby pisal to ktos, kto jezdzi tułaregiem W10.
M/T wyjątkowo przyjemnie "śpiewają". Na zimę zmieniłem gumy na szosowe, po czym zamieniłem, bo jakoś tak dziwnie "cicho" 

Pathfinder R50 3.3 V6 96’
EX:Pajero II 3.0 V6 Long 98'
EX: MB W123 280CE 84'
EX: Pajero 2.5TD 87'
EX:Pajero II 3.0 V6 Long 98'
EX: MB W123 280CE 84'
EX: Pajero 2.5TD 87'
Kupiłem go na MT BF i jeździć się na tym po czarnym nie dało, od 60 wyły dla mnie niemiłosiernie, a jako że większość czasu spędzam na asfalcie to zapodałem At i jest lux. 2 razy Włochy, raz Chorwacja a w błocie jest co dwa dni na budowach jakie wykonujemy nie ustępując pola Krazom.bartai pisze: ( co do wycia to pytanie czy kolega acinski jezdzil na mt bf i wie to z wlasnego doswiadczenia czy z opowiesci czesto bardzo przekoloryzowanych - przy 90km jest nie glosniej niz w dieslu sdi)

Dziadek 2,5TD `98
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Jedne wyją bardziej, inne mniej, najgorzej jest zazwyczaj w przedziale 60-80km/h, potem juz lepiej, ale z tym noszeniem po drodze to cie ponioslo 
Jeszcze jedno - to ze AT daje rade w blocie na budowie, nie swiadczy o tym, ze jest rownie dobry w terenie, jak MT.
Piszesz, ze At to udany kompromis.... bez urazy, ale dla Ciebie (asfalt i bloto na budowach).

Jeszcze jedno - to ze AT daje rade w blocie na budowie, nie swiadczy o tym, ze jest rownie dobry w terenie, jak MT.
Piszesz, ze At to udany kompromis.... bez urazy, ale dla Ciebie (asfalt i bloto na budowach).
A jednak jest problem zeby dobrac odpowiednik bf 33/10,5/15. Na tej stronie co podeslal bear tez kiszka i nawet szukam w innej rozmiarowce 265/85/15 ( przelicznik ze strony kilometra) i tez nic. Co do wlasciwosci mtekow bf to naprawde niebezpiecznie jest na lodzie ( niedawno doswiadczone na wlasnej skorze) no ale na lodzie to najpewniej na lyzwach.
PAJERO 2,6 88r KRWISTY
Obawiam się że Twe poszukiwania spełzną na niczym. Opony w tym rozmiarze, regenerowane praktycznie rzecz biorąc są nie dostępne natomiast BFG MT są najtańszymi nowymi oponami na rynku w rozmiarze 33x10,50 i nie tylko w tym rozmiarze. Ceny opon w polskich sklepach internetowych osiągnęły już dno. Sklepy jada na kilku procentowej marży licząc na zysk za tak zwany bonus roczny od obrotu. Taniej się już nie da sprzedawać i mamy w kraju zdecydowanie tańsze opony niż nasi zagraniczni sąsiedzi.
PS jak trafi Ci się okazja to zanim zapłacisz to obejrzyj dokładnie oponę. Na pewnym internetowym portalu oponiarskim ( tylko i wyłącznie dla firm ) było ostatnio 20 opon BFG MT 31x10,50 za 180 zł netto / sztuka. Zeszły jak ciepłe bułki – tylko że nie chciał bym się wybrać w teren na nowych, 5 letnich oponach
PS jak trafi Ci się okazja to zanim zapłacisz to obejrzyj dokładnie oponę. Na pewnym internetowym portalu oponiarskim ( tylko i wyłącznie dla firm ) było ostatnio 20 opon BFG MT 31x10,50 za 180 zł netto / sztuka. Zeszły jak ciepłe bułki – tylko że nie chciał bym się wybrać w teren na nowych, 5 letnich oponach

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33