jaki silnik do pajero?
Moderator: Kosiarz
jaki silnik do pajero?
ellou. mam pytanko, czy da sie do pajero wlozyc jakis inny silnik niz mitsu? chodzi mi o to aby wspolpracowal ze skrzynia automatem od v6 3.0 i mial jakas ciekawsza moc. w moim silniku pekla glowica, i strasza mnie kosztami, i nie wiem, czy silnik ten naprawiac, czy kupowac nowy, czy tez wlozyc calkiem cos innego?
Pajero 3.0 V6
Re: jaki silnik do pajero?
Jeśli pęknięta głowica w 3.0V6 skłania Cię do wymyślania niekoszernego swapu motorka do Pajero, to lepiej jedź do Patagonii na rowerze... serio.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
sklania mnie to do myslenia, bo zapomnialem dodac ze cos mi stuka w silniku w dolnej czesci. a sie na silnikach poprostu nie znam.
Pajero 3.0 V6
Dlatego są ludzie zwani mechanikami którzy mają trochę pojęcia o silnikach (choć nie zawsze
) i powiedzą co jest nie tak...

Zielony Autobus 2,7TDi
włożyć można wszystko , ale rzeźba będzie dużąleniviec pisze:ellou. mam pytanko, czy da sie do pajero wlozyc jakis inny silnik niz mitsu? chodzi mi o to aby wspolpracowal ze skrzynia automatem od v6 3.0 i mial jakas ciekawsza moc. w moim silniku pekla glowica, i strasza mnie kosztami, i nie wiem, czy silnik ten naprawiac, czy kupowac nowy, czy tez wlozyc calkiem cos innego?

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
wlasnie moj mechanik proponowalem mi dawce. ale korci mnie wlozenie czegos mocnejszego, i dlatego chcialem poznac wasze opinie.
Pajero 3.0 V6
Zatem:
- sprzedaj to co masz - bez picowania i kolejnych kosztów;
- kup Pajero z motorkiem 3.5V6.
Nie wymyślisz nic lepszego/tańszego.
- sprzedaj to co masz - bez picowania i kolejnych kosztów;
- kup Pajero z motorkiem 3.5V6.
Nie wymyślisz nic lepszego/tańszego.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
sprzedam to co mam, i chyba kupie to samo, bo silnik 3,5 w pajero to porazka 

Pajero 3.0 V6
a dlaczegóż tak uważaszleniviec pisze:sprzedam to co mam, i chyba kupie to samo, bo silnik 3,5 w pajero to porazka

bo 3 osoby z klubu takie silniki wykonczyly i dlatego na poczatku postu napisalem, ze nie interesuja mnie mocniejsze silniki do pajero od mitsu.
Pajero 3.0 V6
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
leniviec pisze:bo 3 osoby z klubu takie silniki wykonczyly i dlatego na poczatku postu napisalem, ze nie interesuja mnie mocniejsze silniki do pajero od mitsu.
ci kolesie z klubu to jakieś mega debile jak potrafią zajebać nie zajebliwy silnik
ciekawy jestem co by zrobili z silnikiem 2,8TD w GR

Czwarte serce 

I ich unikaj.Dlatego są ludzie zwani mechanikami którzy mają trochę pojęcia o silnikach (choć nie zawsze) i powiedzą co jest nie tak...
Jeżeli nie interesuje Cię benzyna to nie ma sensu powielać 4d56 i za tą samą kasę kupić jakiegoś VW 1.9 tdi pewnie młodszego, ekonomiczniejszego itp.
Różne diesle teraz vitara tdi.
Faja pisze:I ich unikaj.Dlatego są ludzie zwani mechanikami którzy mają trochę pojęcia o silnikach (choć nie zawsze) i powiedzą co jest nie tak...
Jeżeli nie interesuje Cię benzyna to nie ma sensu powielać 4d56 i za tą samą kasę kupić jakiegoś VW 1.9 tdi pewnie młodszego, ekonomiczniejszego itp.
GENIALNIE

Nigdy nie rozumiałem miłośników VW. Pytasz jaka juro będzie pogoda, a On odpowiada 1.9 tdiVW
Pajero II 2.5 TD
I co Ci to da jak skrzynia nie przeniesie większego momentu i za miesiąc od swapu zapytasz od czego można wsadzić mocniejszą skrzynię do mitsu z silnikiem od nie mitsu, żeby była mocniejsza niż ta w mitsu z silnikiem z mitsu po swapie do nie mitsu ze skrzynią która nie dała rady bo mechanik Ci proponuje dawcę ale masz 0,75 mitsu i boisz się, że znów nie wytrzyma ta skrzynia od mitsuleniviec pisze:wlasnie moj mechanik proponowalem mi dawce. ale korci mnie wlozenie czegos mocnejszego, i dlatego chcialem poznac wasze opinie.

Dziadek 2,5TD `98
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
acinski pisze:I co Ci to da jak skrzynia nie przeniesie większego momentu i za miesiąc od swapu zapytasz od czego można wsadzić mocniejszą skrzynię do mitsu z silnikiem od nie mitsu, żeby była mocniejsza niż ta w mitsu z silnikiem z mitsu po swapie do nie mitsu ze skrzynią która nie dała rady bo mechanik Ci proponuje dawcę ale masz 0,75 mitsu i boisz się, że znów nie wytrzyma ta skrzynia od mitsuleniviec pisze:wlasnie moj mechanik proponowalem mi dawce. ale korci mnie wlozenie czegos mocnejszego, i dlatego chcialem poznac wasze opinie.
@aciński z całym szacunkiem ale jak sobie wpiszesz w google symbol skrzyni z miśka i sprawdzisz jej parametry to zobaczysz że ta skrzynia potrafi przenieść naprawde duże momenty w połączenie z dużymi silnikami
Czwarte serce 

Ale że o co Koledze chodzi??Faja pisze:I ich unikaj.Dlatego są ludzie zwani mechanikami którzy mają trochę pojęcia o silnikach (choć nie zawsze) i powiedzą co jest nie tak...

Zielony Autobus 2,7TDi
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
Zmień sobie silnik, potem zmień mosty, potem zmień skrzynie, potem powycinaj karoserie...
A na koniec zastanów się po co to wszystko...
3 litry w pajero to naprawdę porządna jednostka, trwała i z niezłą mocą. Jak padł ci silnik to po prostu miałeś pecha. Mój 2,8 też padł, też miałem pecha. wymienię na taki sam motorek i będę jeździł dalej do następnego pecha
Zmieniając silnik na inny ładujesz się w niekończące się kłopoty. Zawsze coś wylezie. Coś z czymś nie pasuje i trzeba przerobić. Zaczniesz pod maską a skończysz pod tylnym zderzakiem.
A na koniec zastanów się po co to wszystko...

3 litry w pajero to naprawdę porządna jednostka, trwała i z niezłą mocą. Jak padł ci silnik to po prostu miałeś pecha. Mój 2,8 też padł, też miałem pecha. wymienię na taki sam motorek i będę jeździł dalej do następnego pecha

Zmieniając silnik na inny ładujesz się w niekończące się kłopoty. Zawsze coś wylezie. Coś z czymś nie pasuje i trzeba przerobić. Zaczniesz pod maską a skończysz pod tylnym zderzakiem.
Alkohol spożywany z umiarem, nie szkodzi nawet w dużych ilościach.
A czy ktoś ze sigmy próbował może 3.0l V6 włożyć
Niby podobny

Jeśli coś jest grzechu warte, to i grzech nie spróbować...
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
To jest ten sam silnik (blok), ma tylko inne głowice , były montowane w pajero/pajero sport bodajże po 95 roku. w sigmie miał 170-177 KM i 248-251 Nm w zależności od wersji, w pajero nawet 181 KM i 255 Nm. Ten sam silnik był w 3000 GT ze sprężarką miał 286 KM i 407 Nm.
rudypajero.koszalin pisze:.....ze sprężarką miał 286 KM i 407 Nm.

Jeśli coś jest grzechu warte, to i grzech nie spróbować...
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
Legenda mówi że był montowany do pajero, ale tylko i wyłącznie na rynek wewnętrzny czyli japoński.Ale to niepotwierdzone plotki.