Pajero - bak paliwa
Moderator: Kosiarz
Pajero - bak paliwa
Powiedzcie i o mądrzy czy zbiornik z dwójki long diesel podejdzie do jedynki long?
Chodzi mi o mocowania. Nie działa mi wskaźnik poziomu a jest okazja tanio kupić cały bak z PII.
Czy 2.8 ma w baku coś innego niż 2.5 (wskaźnik poziomu)? Czy wsjo ryba.
Chodzi mi o mocowania. Nie działa mi wskaźnik poziomu a jest okazja tanio kupić cały bak z PII.
Czy 2.8 ma w baku coś innego niż 2.5 (wskaźnik poziomu)? Czy wsjo ryba.
Dziadek 2,5TD `98
Re: Pajero - bak paliwa
to nie prościej poszukac przyczyny dlaczego nie działa wskaźnik??może to wina licznika a nie pływaka w zbiorniku?popatrz dobrze bo kupisz nowy zbiornik a okaże się ze nadal nie działa
u mnie na początku działał, ale dużo oszukiwał,a teraz nie działa i tez bede musiał popatrzeć dlaczego,sprawdz przewód który się podczepia do zbiornika u mnie był urwany,ale mimo podłączenia go nadal nie działa 

Pajero 2,5TD,87r 100KM
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II
U mnie działa połowicznie czyli ma porwany ten cały drucik czy coś tam. Gdy zaleję do pełna to wskazuje, potem wskazuje jakoś tak nierówno przez jakiś czas, potem leci na glebę i odpala dopiero rezerwę. Biorąc pod uwagę, że bak mam wiekowy to co mi zależy, przy kazji liftu wymienię na ładniejszy 

Dziadek 2,5TD `98
Nie wierzę, że nikt nic nie wie. Może chociaż pływak podejdzie pod zegary (bo niby czemu nie w końcu w dwójce tez chyba są trzy kable - tyle, że pływak oddzielnie od smoka) to mocowanie baku się dorobi. Dajcie głos czy coś bo cena jest zdrowa bardzo i ktoś mi zabierze.
Dziadek 2,5TD `98
proponuje tak ,weź pokombinuj i jak się uda to będzie dobrze,pewnie nikt nie motał zbiornika z dwójki do jednynki wiec sie nikt nie odzywa,moim zdaniem powinnien podejść bez problemu
Pajero 2,5TD,87r 100KM
Też mi się tak wydaje. Mocowanie to betka, można coś dorobić. Nie wiem jak z rurami wlewową i ressztą. Jakoś to wykombinuję chyba.
Dziadek 2,5TD `98
zbiornik z dwójki long:

nie wiem czy ci to potrzebne ale wklejam

nie wiem czy ci to potrzebne ale wklejam

PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
@Acińscki raczej cieżko bedzie bo rura wlewu jest na środku,ale polak potrafi zrobić z igły widły 

Pajero 2,5TD,87r 100KM
Ale cała rura chyba z węża gumianego
Kurde dobrze byłoby gdyby podszedł jednakowoż. Cena kusi ale 100 w błoto to jakoś mi się nie uśmiecha.

Dziadek 2,5TD `98
no właśnie wydac 100 i nie miec z tego porzytku to lepiej reanimować stary zbiornik,rura napewno jest gumowata,ale wyjście ze zbiornika widać ze jest metalowe i długie,zawsze można by obciąć ale to tez nie za dobrze bedzie wyglądało w nadkolu,ja bym reanimował stary
Pajero 2,5TD,87r 100KM
Dobra sciągam swój, zobaczymy jak będzie
Nie masz sprawnego pływaka ze smokiem z jedynki?

Dziadek 2,5TD `98
kurcze dam ci znac jutro, bo nie pamietam czy mam, zadzwonie do brata on poszuka i jak coś to napisze.uważaj na śrubki przy odkręcaniu dekielka od zbiornika bo moża je szybko po obmykać
Pajero 2,5TD,87r 100KM
Ok dzięki serdeczne. Zastanawiam sie czy od benzyny podejdzie bo niby to zbiornik i to zbiornik, to paliwo i to a na allego jest za 70
Czekam zaten na info.

Dziadek 2,5TD `98
ja w swoim mam od 2,6 B , jest taki sam,tylko musze sprawdzic dlaczego nie pokazuje pływak, tak patrze na alledrogo i ten mi się wydaje ze podejdzie dość ładnie http://moto.allegro.pl/item618589749_mi ... _1_3e.html
Pajero 2,5TD,87r 100KM
Podejdzie od dwojki 
Przetestowane.
Knify: jak bedziecie kupowac to razejm z wiazka do smoka, inne kostki sa ale kolory kabli te same

Przetestowane.
Knify: jak bedziecie kupowac to razejm z wiazka do smoka, inne kostki sa ale kolory kabli te same

Od dwójki podejdzie ale tylko do roczników 89-91.Kajen pisze:Podejdzie od dwojki
Przetestowane.
GG 3597101 tel. 602-673-905
@Aciński i jak udało sie naprawić bak w twojej pojarce??jak tak to opisz jak go zreanimowałeś u siebie i jakie miałeś ewentualnie usterki do naprawy,bo mnie też czeka naprawa,u mnie nie pokazuje stanu i chyba rezerwa tez się nie pali,ale tego to nie wiem bo przeważnie tankuje do pełna,mile widziane foto
pozdrawiam

Pajero 2,5TD,87r 100KM
Póki co rozbebeszaliśmy bak Kajen'a i okazało się,, że kupiony smok nie pasuje, inna ilośc kabli i zupełnie inna konstrukcja smoka. Mój będzie wybebeszany teraz bo pomimo awarii smoka zabrakło cholera czasu. Zrobię oczywiście fotki z reanimacji czy też naprawy.
Dziadek 2,5TD `98
Witam wszystkich.Pytam tutaj bo mam podobny problem z bakiem.Mianowicie mam go wgniecionego,nie działa czujnik i lekko zgniły przewody metalowe które są na nim.Wykonałem lift budy(5 cm) no i myślę od czego można by coś dopasować nowego albo podpasować od innego auta żeby przy okazji umieścić go wyżej.Coś kiedyś było na którymś poście ,że można od Lublina podpasować ,ale nie wiem czy to się sprawdziło.Może ktoś zmieniał bak na inny i mi doradzi.Mój misiek to Pajero I krótki 89r.Z góry dzięki.POZDRAWIAM. 

NISSAN PATROL GR Y60
http://www.youtube.com/watch?v=moaOrmccok8
http://www.youtube.com/watch?v=moaOrmccok8
Przy bodylifcie to chyba wszystko podejdzie, kwestia rozstawu otworow.
ja lutowałem smoka, tzn dałem do lutowania, świetnie mi to zrobili, jakbyś chciał to pw, mamy niedalekoacinski pisze:Póki co rozbebeszaliśmy bak Kajen'a i okazało się,, że kupiony smok nie pasuje, inna ilośc kabli i zupełnie inna konstrukcja smoka. Mój będzie wybebeszany teraz bo pomimo awarii smoka zabrakło cholera czasu. Zrobię oczywiście fotki z reanimacji czy też naprawy.

No i po wielu poszukiwaniach założone.
Zamówiliśmy smoki od jedynek ale jak się okazało jedynka, jedynce nie równa. Są w jedynkach co najmniej dwa rodzaje baków i trzy rodzaje smoków. Są baki takie jak w dwójce, końcówka produkcji - smok i pływak oddzielnie są też zwykłe, smok i pływak razem ale tych są dwa rodzaje. Dwa kable i krótkie bebechy wewnątrz (być może z króciaka) i trzy kable i długie bebechy wewnatrz ( może long i do tego z kontrolką rezerwy. hmmm.
Suma sumarum Kajen wyrwał z jakiejś jedynki z końca produkcji a ja dorwałem z dwójki zachęcony tym, że u kajena podobny do dwójkowego spasował a trafił się tanio podjąłem ryzyko. Okazuje się, że bak z dwójki pasuje idealnie do jedynki na resorach. Wszystkie mocowania te same. Przydała się też rura wlewowa z dwójki bo jest dłuższa a przy lifcie budy nie sposób założyć oryginalną rurę na bak. Kolory kabli prawie identyczne. W jedynce jest zielony a w dwójce żółty z zielonym paskiem pozostałem dwa takie same. Bak działa jak ta lala, wskaźniki banglają aż miło. Nie bać się zatem i zakładać. Należy się zaopatrzyć w przewody paliwowe gumowe bo będą potrzebne dluższe albo wykorzystać tak jak ja przewody z wyciąganego zbiornika. Na górze jest ich kilka i u mnie tylko te gumowe były w dobrym stanie
. Bak dobrze jest sobie oczyścić i przejechac jakimś hammeraidem czy innym byle czym. Niestety nie zrobiłem zdjęć ale dziś coś pomotam z fotografią.
Zamówiliśmy smoki od jedynek ale jak się okazało jedynka, jedynce nie równa. Są w jedynkach co najmniej dwa rodzaje baków i trzy rodzaje smoków. Są baki takie jak w dwójce, końcówka produkcji - smok i pływak oddzielnie są też zwykłe, smok i pływak razem ale tych są dwa rodzaje. Dwa kable i krótkie bebechy wewnątrz (być może z króciaka) i trzy kable i długie bebechy wewnatrz ( może long i do tego z kontrolką rezerwy. hmmm.
Suma sumarum Kajen wyrwał z jakiejś jedynki z końca produkcji a ja dorwałem z dwójki zachęcony tym, że u kajena podobny do dwójkowego spasował a trafił się tanio podjąłem ryzyko. Okazuje się, że bak z dwójki pasuje idealnie do jedynki na resorach. Wszystkie mocowania te same. Przydała się też rura wlewowa z dwójki bo jest dłuższa a przy lifcie budy nie sposób założyć oryginalną rurę na bak. Kolory kabli prawie identyczne. W jedynce jest zielony a w dwójce żółty z zielonym paskiem pozostałem dwa takie same. Bak działa jak ta lala, wskaźniki banglają aż miło. Nie bać się zatem i zakładać. Należy się zaopatrzyć w przewody paliwowe gumowe bo będą potrzebne dluższe albo wykorzystać tak jak ja przewody z wyciąganego zbiornika. Na górze jest ich kilka i u mnie tylko te gumowe były w dobrym stanie

Dziadek 2,5TD `98
Wykręciłem swój zbiornik paliwa w pejero I. Na górnej części zbiornika znajduje się sporo przewodów gumowych jak i metalowych, do tego jakieś plastikowe puszki. Wszystko jest ładnie pognite. Do czego to wszystko w ogóle służy. Kolega podpowiedział mi, że to jakieś odpowietrzniki. Mam zamiar pozbyć się tego wszystkiego, ale wstrzymuje mnie jedna rzecz. Wszystkie te puszeczki łączą się z jakiąś "kostką" która znajduje się pod wlewem paliwa, widać to wyraźnie z dołu. Na kostce tej jest strzałka. Do czego to dokładnie służy? Pozdrawiam