Elektryka: padł zegar, radio i oswietlenie kabiny

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

waz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Elektryka: padł zegar, radio i oswietlenie kabiny

Post autor: waz » śr kwie 22, 2009 7:43 pm

Przez ostatnie dwa dni jakby cos iskrzylo w konsoli centralnej(mniej wiecej tam gdzie pokretla od nawiewow albo przynajmniej mi sie wydaje, ze gdzies tam :)) i 'przygasal' zegar i swiatlo w kabinie mrugalo a radio co chwile sie wylaczalo i wlaczalo. Dzisiaj rano padlo zupelnie. Nie swieci oswietlenie wnetrza kabiny, zegar i radio sie nie wlacza.

1. Gdzie zaczac szukania przyczyny.
2. W konsoli centralnej nieco ponizej radia(pod obudowa konsoli) sa dwa przekazniki duze - jeden odczytalem, ze do anteny przekaznik a drugi?

Pozdr
YJ 2.5 '90, PajeroII 2.5TD '92 krotkie

Awatar użytkownika
ernil

Re: Elektryka: padł zegar, radio i oswietlenie kabiny

Post autor: ernil » śr kwie 22, 2009 8:19 pm

waz pisze:Gdzie zaczac szukania przyczyny.
Tutaj:
waz pisze:w konsoli centralnej(mniej wiecej tam gdzie pokretla od nawiewow albo przynajmniej mi sie wydaje, ze gdzies tam
Proponuje sie udac do elektryka, jesli sam nie jestes w miare kumaty. Unikniesz byc moze wiekszych strat.
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » śr kwie 22, 2009 8:45 pm

waz pisze:Przez ostatnie dwa dni jakby cos iskrzylo w konsoli centralnej(mniej wiecej tam gdzie pokretla od nawiewow albo przynajmniej mi sie wydaje, ze gdzies tam :)) i 'przygasal' zegar i swiatlo w kabinie mrugalo a radio co chwile sie wylaczalo i wlaczalo. Dzisiaj rano padlo zupelnie. Nie swieci oswietlenie wnetrza kabiny, zegar i radio sie nie wlacza.

1. Gdzie zaczac szukania przyczyny.
2. W konsoli centralnej nieco ponizej radia(pod obudowa konsoli) sa dwa przekazniki duze - jeden odczytalem, ze do anteny przekaznik a drugi?

Pozdr
1.kup latarkę , to oświetlenie wnętrza nie będzie potrzebne :)21
2. radio pewnie masz w komórce :)21
3. co do zegara to w komórce też jest :)21

to , że iskrzy :)9 to najlepiej choinkę zapachową można powiesić ,będzie świątecznie :)21

tak na poważnie to musisz rozebrać konsolę środkową i olukać , najczęściej takie rzeczy dzieją się jak amator podłącza auto alarm , albo ktoś coś kombinuje podłączyć , albo ktoś coś przygniótł coś przykręcając

waz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: waz » śr kwie 22, 2009 8:50 pm

konsola zdjeta, dojscie jest kiepskie...

nikt nic nie grzebal w elektryce od 4lat, zadnych alarmow, cudow etc nie ma.

do czego jest ten przekaznik obok przekaznika anteny?
YJ 2.5 '90, PajeroII 2.5TD '92 krotkie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”