bywały wersje z blokadą przedniego mostu?
Moderator: Kosiarz
bywały wersje z blokadą przedniego mostu?
nie znam sie kompletnie na misiubisi ale widziałem cos na szrocie co miało na moście sterowaną podciśnieniowo "rzecz" [no prawdę mówiąc to wziąłem właśnie zaworki sterujące tym czymś bo potrzebne mi do blokady w patrolu], facet mówił, że to blokada ale ja nie słyszałem o takiej wersji pajero [takie stare z okrągłymi światłami jeszcze] , optycznie to wyglądało jak gumowa osłona amortyzatora - harmonikja taka w tylnej części przedniego mostu
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy
Re: bywały wersje z blokadą przedniego mostu?
Podobno były ale to białe kruki i nie wiem czy I czy II. W II dołączanie przedniego mostu było realizowane podciśnieniowo, w I nie wiem jak to wygląda. Może wrzuć fotkę tego czegoś.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
były ale mało ich, to tak jak z oryginalnym PTO też były ale mało
Czwarte serce 

Nigdy Pajero czy Montero w I czy II generacji nie bylo fabrycznie wyposazane w przednia blokade ( 100% czy LSD) .gebels pisze:były ale mało ich, to tak jak z oryginalnym PTO też były ale mało
Gdyby takowa istniala - mialbym ja juz dawno

Jesli jednak ktokolwiek ma inne zdanie - prosze o udowodnienie jej istnienia

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
ja widziałem PII z blokadą z PTO, winde juz ktos zadupczyli, chciałem od chłopa PTO kupic ale zero oddzewu (pewnie do dziś nim jeźdi po krakowie)
autko przyjechalo z Włoch i nie była to wersja cywilna
autko przyjechalo z Włoch i nie była to wersja cywilna
Czwarte serce 

W wersjach militarnych czy specjalnych, rozne coda sa montowane, ale w seryjnych autach nie wystepowala (na jednym z forow australijskich tez jeden twierdzil ze jego ojciec takowa mial ... )
Dla mie licza sie fakty a nie mity.
Dla mie licza sie fakty a nie mity.
a widział ktoś może blokadę na przód np w ofercie ARB , byłbym zainteresowany, jak cena nie zabija 

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
- gebels
-
Damnit gdzieś podawał symbole i ceny
ja też gdzieś w katalogu Araby na przód widziałem bo też o tym myślałem, ponadto blokada z przodu to ta zaleta że dyfer wtedy jest nie 2 a 4 satelitowy
ja też gdzieś w katalogu Araby na przód widziałem bo też o tym myślałem, ponadto blokada z przodu to ta zaleta że dyfer wtedy jest nie 2 a 4 satelitowy
Czwarte serce 

Nie jestem pewien ale do I chyba ARB nie robi
mam mosty od PII , przełożenie 37/7=5,286 zresztą nie ważne czy PI czy PII ważne jest wielkość talerzaHarry pisze:Nie jestem pewien ale do I chyba ARB nie robi
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Jeżeli chodzi o tą charmonijke to jest podciśnieniowe odłączanie prawej pół osi takie coś jak sprzęgiełka tylko że jest napędzane przez pompę wakuum , za alternatorem taki coś jest ja mam to u siebie , było to tez montowane w starszych modelach jeepa . Jedyne blokady arb co znam do pajero to rd49 i rd110 obie na tył jak chcesz mieć z przodu to kup most od LJ70 i będzie sztywniak z przodu a na pewno mniejsze koszta niż drążki havy duty (nie bardzo wiem jak się to pisze
)

"PII 2,5td M+SS 31x10,5 Buda+120mm Ratio5,2 + lsd " RIP
Płaski teraz
Płaski teraz
ale ja lubię swoje wahaczedziaraxx1 pisze:Jeżeli chodzi o tą charmonijke to jest podciśnieniowe odłączanie prawej pół osi takie coś jak sprzęgiełka tylko że jest napędzane przez pompę wakuum , za alternatorem taki coś jest ja mam to u siebie , było to tez montowane w starszych modelach jeepa . Jedyne blokady arb co znam do pajero to rd49 i rd110 obie na tył jak chcesz mieć z przodu to kup most od LJ70 i będzie sztywniak z przodu a na pewno mniejsze koszta niż drążki havy duty (nie bardzo wiem jak się to pisze)

PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
No ja też się naciągłem na maksa i mam rabat w hurtowni przegóbów 

Płaski teraz
Płaski teraz
dziaraxx1 pisze:No ja też się naciągłem na maksa i mam rabat w hurtowni przegóbów

PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
przepraszam za głupią wypowiedz Ja mam drażki naciągnięte na maksa i mi się przebierajki sypią .
Płaski teraz
Płaski teraz
co to są przebierajkidziaraxx1 pisze:przepraszam za głupią wypowiedz Ja mam drażki naciągnięte na maksa i mi się przebierajki sypią .

PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
dziaraxx1 pisze:Jeżeli chodzi o tą charmonijke to jest podciśnieniowe odłączanie prawej pół osi takie coś jak sprzęgiełka tylko że jest napędzane przez pompę wakuum , za alternatorem taki coś jest ja mam to u siebie , było to tez montowane w starszych modelach jeepa . Jedyne blokady arb co znam do pajero to rd49 i rd110 obie na tył jak chcesz mieć z przodu to kup most od LJ70 i będzie sztywniak z przodu a na pewno mniejsze koszta niż drążki havy duty (nie bardzo wiem jak się to pisze)
ok, czyli nie ma się czym podniecać
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy