wskrzeszanie 3.0 v6 150km

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

leniviec
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

wskrzeszanie 3.0 v6 150km

Post autor: leniviec » śr sie 19, 2009 8:28 pm

jak w tytule, probuje wskrzesic swoj silnik. objawy nastepujace: po odpaleniu brak mocy, lubi zgasnac, cos sie trzaska, jakby ktos mlotkiem tlukl sie pod maska, co lepsze, potrafi to tez calkiem umilknac, lecz wtedy tak samo jest slaby i gasnie. moze ktos z was mial cos takiego, albo pomozcie mi wymienic wszystki mozliwosci.THX :)
Pajero 3.0 V6

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Re: wskrzeszanie 3.0 v6 150km

Post autor: gebels » czw sie 20, 2009 11:39 am

wymień silnik :)2
Czwarte serce :cry:

oskart
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: wskrzeszanie 3.0 v6 150km

Post autor: oskart » czw sie 20, 2009 2:31 pm

Mój też ma mało mocy a jeszcze jest w automacie- teraz nie jestem w stanie rozpędzić go max do 140 km/h a jak poczuje wzniesienie to zwalnia do 90km/h mój tracił wolne obroty i dałem mu więcej powietrza - to pewnie dlatego nie chce jeździć, u mnie klepie jeden zawór, albo popychacz, czasami go słychac a czasami nie - jeśli u Ciebie popychacze nie trzymają ciśnienia to pewnie przez to mocy mu brakuje. Bierze olej?? albo kopci?? U mnie nie bierze oleju i nie kopci a zapalał zawsze od strzała w pewnym momencie zaczeły sie telepania silnikiem i klekotanie zaworowe/ popychaczowe. i stracił moc. Ale dalej zapalał bez problemu. Ostatnio nie zapalił bo chyba utopił się komputer i nie daje sygnału sterowania wtryskiem. więc 3 tygodnie już stoi na warsztacie. Powodzenia w naprawie. jak Ci si nie uda to kupie od Ciebie komputer :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”