wskrzeszanie 3.0 v6 150km
Moderator: Kosiarz
wskrzeszanie 3.0 v6 150km
jak w tytule, probuje wskrzesic swoj silnik. objawy nastepujace: po odpaleniu brak mocy, lubi zgasnac, cos sie trzaska, jakby ktos mlotkiem tlukl sie pod maska, co lepsze, potrafi to tez calkiem umilknac, lecz wtedy tak samo jest slaby i gasnie. moze ktos z was mial cos takiego, albo pomozcie mi wymienic wszystki mozliwosci.THX 

Pajero 3.0 V6
Re: wskrzeszanie 3.0 v6 150km
Mój też ma mało mocy a jeszcze jest w automacie- teraz nie jestem w stanie rozpędzić go max do 140 km/h a jak poczuje wzniesienie to zwalnia do 90km/h mój tracił wolne obroty i dałem mu więcej powietrza - to pewnie dlatego nie chce jeździć, u mnie klepie jeden zawór, albo popychacz, czasami go słychac a czasami nie - jeśli u Ciebie popychacze nie trzymają ciśnienia to pewnie przez to mocy mu brakuje. Bierze olej?? albo kopci?? U mnie nie bierze oleju i nie kopci a zapalał zawsze od strzała w pewnym momencie zaczeły sie telepania silnikiem i klekotanie zaworowe/ popychaczowe. i stracił moc. Ale dalej zapalał bez problemu. Ostatnio nie zapalił bo chyba utopił się komputer i nie daje sygnału sterowania wtryskiem. więc 3 tygodnie już stoi na warsztacie. Powodzenia w naprawie. jak Ci si nie uda to kupie od Ciebie komputer