Pajero 2.8 td
Moderator: Kosiarz
Pajero 2.8 td
Witam wszystkich mam mały problem z moim pajero 2.8 turbo dizel
cieknie mi strasznie olej
podejrzewam symering na wale ale mechanikiem nie jestem
potrzebuje jakiś schematów silnika 4 M40
2.8 pojemność 125km
Dziękuję za każdą wiadomość
2.8 pojemność 125km
- Misiek Cypr
-
Re: Pajero 2.8 td
Jest taki temat, gdzie sie witamy.
Jak jego znajdziesz w dziale Mitsubishi, to znajdziesz tez to czego szukasz, na samym poczatku. Jak nie, to i my Ci nie pomozemy.
Pierwsz
Jak jego znajdziesz w dziale Mitsubishi, to znajdziesz tez to czego szukasz, na samym poczatku. Jak nie, to i my Ci nie pomozemy.
Pierwsz

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Gdzie Ci ten olej cieknie? 4M40 to nie jest silniczek z walkmana i trochę możliwości na wycieki ma...
Czeci
Czeci

Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
dzwoni kobieta o blond włosach do mechanika:
- wie pan co, coś cieknie z auta, takie ciemne, gęste...
- a, to olej...
- dobrze, oleję !
czfarty
- wie pan co, coś cieknie z auta, takie ciemne, gęste...
- a, to olej...
- dobrze, oleję !

czfarty

Pajero I 3,0 V6
mały problem bo już w silniku mało oleju zostało, a więc plama nie będzie dużaKajen pisze:Wyciek oleju z silnika to nie jest mały problem.
Drugi

GG 3597101 tel. 602-673-905
Nie rozumiem czego się czepiacie.
Jest wszystko co trzeba: model (dizel), usterka (cieknie olej), nawet podejrzenie (symering)

Umyj kolego silnik i sprawdź skąd dokłądnie cieknie. Niemniej, bez sprzętu i wiedzy usterki nie usuniesz więc mechanik będzie nieodzowny
Jest wszystko co trzeba: model (dizel), usterka (cieknie olej), nawet podejrzenie (symering)

Umyj kolego silnik i sprawdź skąd dokłądnie cieknie. Niemniej, bez sprzętu i wiedzy usterki nie usuniesz więc mechanik będzie nieodzowny
goszen pisze:mały problem bo już w silniku mało oleju zostało, a więc plama nie będzie dużaKajen pisze:Wyciek oleju z silnika to nie jest mały problem.
Drugi
no... to jeżeli go nie wiele zostało to już niedługo wcale nie będzie leciał i problem też zniknie

Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
ci wszyscy przedmówcy tylko się z Ciebie śmieją , napisz jak wielka jest plama i w jakim czasie powstaje , to ważne do zdiagnozowania skąd ciekniekriiss pisze:Witam wszystkich mam mały problem z moim pajero 2.8 turbo dizel
2.8 pojemność 125km

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
może uszczelniacz pokrywy zaworowej od strony grodzi

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
to od razu napisze bo parę dni temu przerabiałem ten temat a komuś może się przyda: cena w ASO mitsu niecałe 300pln za komplecik (uszczelka pod pokrywe, dwa półksiężyce i dwie uszczelki pod śruby), po negocjacji ceny (warto powołać się na zniżke na części ze względu na wiek auta - u mnie zawsze działaEskapada pisze:może uszczelniacz pokrywy zaworowej od strony grodzi

zamienniki podobno szybko się lasują (tak przeczytałem na tym forum

PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Słusznie zamienniki zwłaszcza za 11.50 w inter carsie są do bani 

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Tjaaa, zaraz się okaże, że auto leży na dachu i leje sie bardzo szybko z korka wlewu oleju...Adas pisze:kriiss pisze: napisz jak wielka jest plama i w jakim czasie powstaje , to ważne do zdiagnozowania skąd cieknie

Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
noooooooo super zaczyna się , zaraz zaczniemy pisać o swiętach w grudniu po południu . 

xm10
gg 6820858
Y60 +4'' / 35''
gg 6820858
Y60 +4'' / 35''