Rama Pajero 1 i L200
Moderator: Kosiarz
Rama Pajero 1 i L200
Witam mam pytanie czy rama z L200 pasuje do Pajero 1 , bo w moim karaluchu rama jest dość mocno skorodowana i zastanawiam się czy spawać ją czy zrobić przeszczep z L200 jeśli jest to możliwe.
Re: Rama Pajero 1 i L200
Poszukaj lepiej jakiejś w miarę zdrowej ramy do PI. Wypiaskuj, pospawaj jeśli trzeba, pomaluj albo ocynkuj i wtedy masz gotowca na przekładkę. Ja tak robię z rama do mojego PII.
Pamiętaj że przy przekładce już Twoje stare przewody paliwowe oraz hamulcowe raczej nie będą się nadawały do ponownego założenia. Identycznie będzie z gumami zawieszenia, zatem albo nowe gumy albo polibusze. Nie mówiąc o tym że zawsze coś jeszcze wyjdzie, co jest pewne w 100%... Przekładka nie jest zatem taka tania
Pamiętaj że przy przekładce już Twoje stare przewody paliwowe oraz hamulcowe raczej nie będą się nadawały do ponownego założenia. Identycznie będzie z gumami zawieszenia, zatem albo nowe gumy albo polibusze. Nie mówiąc o tym że zawsze coś jeszcze wyjdzie, co jest pewne w 100%... Przekładka nie jest zatem taka tania

# Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
Re: Rama Pajero 1 i L200
Szkoda bo widziałem fajne ramy L200 i tanio . To pozostaje tylko spawać przebujać sie rok dwa i przesiąść sie do czegoś nowszego . Szkoda dobry herbatnik był z tego moje karalucha .