Wcześniej silniczek chodził cichutko, że jak się stało koło niego to nie było go słychać niemal. Obecnie od jakiś 2 miesięcy wydaje dźwięk jak Diesel... co to za przyczyna i co zrobić? załączam dźwięk w formacie mp3...
http://wilczek78.wrzuta.pl/audio/8WsYaQ86emB/v6_problem
Pajero gen I V6 - dziwny dżwięk silnika
Moderator: Kosiarz
Re: Pajero gen I V6 - dziwny dżwięk silnika
ktoś Ci podmienił silnik na 2,5 td
albo umyj i okaże się, ze to parch kumpla.
a na poważnie gdyby kogoś takiego coś spotkało że benzyna zaczyna dziwnie "klekotać".
w benzynowym silniku efekty dzwiękowe a'la diesel - to mogą być panewki (osobiście tak miałem w sj 413) ludzie pytali się jakiego diesloka tam włozyłem, lub zawory - może przeskoczył pasek rozrządu, z doświadczenia własnego wiem że v6 2 zaworowe to praktycznie silniki bezkolizyjne i moga trochę polatać w takim stanie. Lepiej nie kręć tylko sprawdź najpierw.

albo umyj i okaże się, ze to parch kumpla.

a na poważnie gdyby kogoś takiego coś spotkało że benzyna zaczyna dziwnie "klekotać".
w benzynowym silniku efekty dzwiękowe a'la diesel - to mogą być panewki (osobiście tak miałem w sj 413) ludzie pytali się jakiego diesloka tam włozyłem, lub zawory - może przeskoczył pasek rozrządu, z doświadczenia własnego wiem że v6 2 zaworowe to praktycznie silniki bezkolizyjne i moga trochę polatać w takim stanie. Lepiej nie kręć tylko sprawdź najpierw.
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.
Jako że ciężko z nagrania dowiedzieć się o tym jak faktycznie to głośno chodzi, sprawdż rolkę prowadzącą paska wielorowkowego, u mnie jest wyrobiona i również terkocze.
Pajero 3.0 V6 (LPG)
raczej napinacz paska rozrządu